Интериорен стил по аматьорски 9

• 50 288
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
JuliS Дотук както го описваш става много тъмно и тежко. Но ако целта ти е да се получи уютно помещение в тъмни и земни цветове - идеално! Както на картинката, която си показала с кожените дивани и каменните колони. Но тогава червения килим и полилей ама хич не ми се връзват  Thinking  И не лакирайте дървените колони в бяло, оставете си ги естествени.

⅞ ...and Happily Ever After какво се цели? Търсиш интересен и евтин вариант за стена в черно и бяло ли? Аз се сещам за боядисване на райе - ползвайки тиксо техниката, която Барба постна. Налепваш цялата стена с тиксо и махаш после през ред, нимаваш отгоре с черно и - воалА! Друга идея е да си направиш шаблони с разни думички, изразчета и прочее и - тук LOVE, там PEACE и т.н. по цялата стена.

А за да се избегне кмъката с боядисване на прави черти може да се сложи ефектен тапет на стената, сега има такова изобилие красота като текстура, че  Heart Eyes

# 436
За приемника за цифрова телевизия искам да пиша. Много слабо съм компетентна и затова вероятно ще напиша неправилни или поне неточни неща. Та, новите телевизори имат нещо си (не помня какво беше  Embarassed ) на което му се слага друго нещо - сякаш кам модул се казва, дано не е друго нещо тоя кам модул. Него го дават/продават от доставчика на телевизията. Та то се събира в една шепа и е плоско. Та пъха се то отзад на телевизора и в него се слага картата от доставчика. По този начин никакви применици не ви се прехвърлят, не събират прах и не грозят, освен това си ползвате дистанционното на телевизора, а не някакво си друго грозно. Всичко това не зная дали се предлага от всички доставчици и изобщо нищо не зная, но у нас е така и е много 'чисто' от към кабели, пластмасови кутийки, лампички, дистанционни. Та, исках да съм полезна, защото проблема с приемника е актуален при много хора и може би те не знаят за този вариант. Но наистина не зная дали се предлага от всички доставчици, защото на нас от там ни го предложиха, иначе и ние не знаехме.

# 437
⅞ ...and Happily Ever After
Здравей,
това с вестниците евтин и добър вариант.На снимката обаче са ми много правилно залепени.
Виждала съм направена стена от офис с вестници...честно да ти кажа месеци наред си мислех да правя ремонт в офиса точно заради тия вестници. Mr. Green Бяха залепени със застъпване. Имаше през известно растояние - МДФ плоскости , които ги обрамчваха. Така изпъкваха самите "лайсни" а вестниците бяха фон. Ефекта беше наистина добър.
Най хубавото ече винаги можеш безплатно да пробваш и ако не ти хареса да ги махнеш. Лепиш с тапетно лепило. Отгоре лакираш с акрилен лак - мат.
Ема, няма липсващ цвят в картинката - права си. Добра комбинация,но няма червеното. А при мен освен тъмното, кафявото и бялото - ще има червено. Не искам да се лишавам от него. Наистина. Искам си и червеното.  Mr. Green Затова мисля че бялото не е цвета. Трябва леко омекотяване на силните цветове.
Колкото до пердетата - това изобщо не стои като въпрос ,освен цвета на дългите... който споредмен ще е с цвета на стената. Обичам пердетата. Придават топлина на дома. За мен те не са просто прахосъбирачки. Щорите ги свързвам с офиса.Пердетата са романтични...  Blush
Самурайка, наистина ли изглежда тъмно и  скучно?????? EmbarassedИдеята е да се получи топла семейна стая. Естествено трябва да не е прекалено различна от останалите стаи. Плавен преход нестресиращ окото. от тая стая се влиза в друга стая. В която цветовете са бяло зелено, черно и розово.
Скрит текст:
Скрит текст:

снимките са стари... в смисъл от процеса на работата. Не съм снимала обаче завършеният вид. Идеята еда покажа цвета на следващата стая
така червеното преминава в розово, сушената люцерна в зелено , а кафявото в черно. Така беше замисъла. но , тъмният под промени нещата. И затова търся този свързващ цвят. newsm78
прехода между стаите е коридор - в беж преминаваш в кухня беж и бяло с червени акценти и уреди. Врати няма EmbarassedЗатова не мога да сложа примерно - оранжево. Трябва да е балансирано. Поне така го разбирам
Пина,благодаря- ще се разходя до офиса на Булсатком да питам за това чудо. Mr. Green Дано и те имат такава алтернатива

Последна редакция: пт, 28 сеп 2012, 08:43 от JuliS

# 438
  • В кошера...
Ползвам хартиено тиксо за много неща - с мръсно бял цвят. Друго не съм виждала тук.
Шпакловката е нова. Ще пробваме отново. Дано ми се получи този път.
⅞ ...and Happily Ever After , аз пък обмислях да облепя една маса (краката) с вестници като декупажната техника, но се притесних да не се размазва мастилото от лака. Ти пробвала ли си? Май трябва в другата тема да попитам.
Пина, това устройство дано се предлага и аз ще попитам.
JuliS, и аз бих се спряла на някакъв нюанс светлосиво.

Последна редакция: пт, 28 сеп 2012, 09:11 от medunka

# 439
Май само аз не харесвам вързаните на възел пердета ....  Embarassed
Няма да се връщам снимките... но по спомен прозорците бяха тесни и високи, но не от тавана до земята...?

За мен удачен вариант са перденца с много лек набор, от естествена материя, много светли но цветни (синьото на кухнята, бледо тревисто зелено, ленено), като дължина да покриват само прозореца.

За голямата врата/прозорец - комбинация от пердетата по тесните прозорци... и да се насабират посредата, за да може да се влиза и излиза лесно от 2та отвора отстрани. Ако сте си вътре, обаче, могат да се дръпнат и на двете страни, за да се отвори гледката...

# 440
Брех, голямо мислене с тия прозорци... Thinking Като си извадя машината мога да спретна нещо по размера на прозореца, както Лазурит казва и да пробвам. Но с голямия прозорец е по-трудно...На него има външна щора, която се ползва вечер, така че може и да не са толкова плътни - ще играят рола предимно денем.

JuliS тъмно казах, не скучно! Тъмно и много интересно - с тези греди, камина, високи тавани...Сега се върнах назад - пейките и библиотеката са бели. Какви са дограмите и первазите край тях? И аз си мисля че сиво би седяло добре, но светло, млечно. И наистина не бих боядисвала гредите. Поне пробвай с естествено дърво и ако не ти хареса - тогава ги намажи. А снимка имаш ли на помещението? А защо искаш да смениш цветовете в дневната? Защо тъмен под а не като в другата стая - получило се е добре.

# 441
Вк, на мен това на някаква декорация ми прилича, не на лампа май Rolling Eyes.
Пина, сега забелязах точките в страни от орнаментите. Много интересно Thinking Но ако таванът е истински, т.е. те са гипсови, би трябвало да са част от тях, знам ли...
Интересно ми беше да прочета за апартамента на този човек, без осветлението Blush Laughing. И темата, която подхвана също е много интересна. Ще си помисля и аз какво бих могла да споделя в тази посока. Grinning
Джулис, ако червеното не е ярко, мисля си, би стояло добре... С бяло, имам предвид.
7/8, да си кажа пак и тук... Laughing Hug Според мен школите са идеални за целта. Но неподредени си ги представям. Когато има ред е по-натоварващо сякаш... И дори да пожълтеят пак ще стоят хубаво, нежно ще е. Ето тук. Иначе можеш да използваш матовия лак, за който пише Джулис.
Сега се сетих, че имам приятелка, в която има такава стена, но с картинки. Правилно са подредени и стоят симпатично. Ще опитам да изпрося снимка, да покажа.

Последна редакция: пт, 28 сеп 2012, 11:07 от Visible

# 442
  • на североизток
Ауууу, аз не бих заносала истински школи с ноти, за да си украся стената Rolling Eyes Сърце не ми дава! Като знам колко ценни неща има, които вече не се преиздват и че може точно такова да се случи да изполва някой ooooh! От друга страна е много оригинална идея и дори ми се иска и аз да имам някога такава стена Embarassed но може би внимателно ще подбера страниците или ще ползвам копия Mr. Green И аз мисля, че разхвърляни и дори намачкани и скъсани парчета ще стоят по-добре. Даже бях гледала едно предаване по FLN, където използваха хартиени торби(от тези дето пазаруват с тях), които първо добре намачкаха, после май ги топиха в някакво лепило и после пък лепиха на кръпки и ги изглаждаха. Но следите от гънките останаха и се получи все едно е облепена с кожа стената. Накрая даже и боядисаха. Неочаквано за мен крайния резултат ми хареса.

# 443
Не искам да сменям цвета на дневната Mr. Green Това е нова стая - снимки имам ама работни. Строежни. Утре като ми сложат дограмата ще го снимам да се види точно. Дограмата е бяла. Нямаше начин да е друг цвят, защото останалата дограма на къщата също е бяла.

http://media.snimka.bg/s1/1117/028477382.jpg?r=3

А питай ме за пода, питай ме Embarassed Mr. Green  Нали ти казах , отидох да купувам едно изтъркано дърво в бяло... ама прошарено, с цвят който  доближава до пода в другата стая, като цветови нюанс.  Ама..пусто видях го тоз и реших че той ще е!!!!Затова са ми сега тия главоболия! Mr. Green

Последна редакция: пт, 28 сеп 2012, 11:52 от JuliS

# 444
Самурайка, когато гледах снимките и за миг не ми мина през ума, че възлите са временно решение. На мен ми харесват страшно много, дори промених (още не готовите Close) скици и направих дълги, тесни прозорци на спалнята от двете страни на леглото.

# 445
Споделям стената с флаери, за която писах по-горе. След малко ще изтрия снимката по обясними причини, моля да не се цитира Peace.
За мен правилната подредба тук стои съвсем добре и резултатът е много чаровен.

Последна редакция: пт, 28 сеп 2012, 12:38 от Visible

# 446
Визибъл - чудесна е стената с флаерите... Hug Жалко че никой не си поръчва при мен черни флаери - все цветни и шаренки си ги искат Joy Joy Joy Иначе много бързо бих спретнала в офиса такава аранжировка

Последна редакция: пт, 28 сеп 2012, 12:32 от JuliS

# 447
Днешното ми запознанство - Lina Bo Bardi.

Италианка, родена в Рим и завършила архитектура в Рим. В началото на картиерата си работи в студиото на Джо Понти в Милано. След опит за самостоятелно начало, провалено от събитията през Втората световна война, заминава със съпруга си за Бразилия, където ще живее до края на живота си. През 1950 г. проектира и строи "Стъклената къща" за себе си и съпруга си.

Снимки ,  снимки .

# 448
Много благодаря за отзивите ми за стената-вестник!  Hug

Коридора си стои шпаклован все още, не ми се иска да боядисвам, облепените стени са ми по-уютни. Също мислех за шаблони с надписи, харесва ми, но нещо не мога да го дообмисля, трябва сериозно да разгледам картинки и идеи в нета.

Не знаех, че има матов лак, а дали се продава в големите вериги? Този акрилен лак-мат миризлив ли е, защото сме с малко дете?

Сега ми дойде и идея по повод раетата с тиксо - може тесните срещуположни стени така да направя, а другите да с вестници. А черна боя за стена продава ли се и каква точно да търся?

medunka, не съм пробвала дали се размазва, даже и не ми мина през ум, но ако разбереш пиши моля те.

Visible, нали флаерите са снимката, за която ми писа? Хубаво е, но аз държа да е черно-бяло, защото вече червените допълнения са ми налични и ще стане прекалено шарено Hug

iv4i_79, и от теб почерпих идея да ги копирам ако се спра на нотните школи. Може да си ги направя ня компютъра както си искам и да ги разпечатам. Като пианистка имах много школи, но все още не мога да ги намеря. Това предаване с торбичките и аз го гледах по Fine Living, голям фен съм на канала и предаванията за обзавеждане.

За устройствата - би трябвало всеки доставчик на цифрова телевизия да предлага Кам картите, но трябва и телевизора да има слот за това, по-новите модели имат. Ние също махнахме това устройство и сега освен, че няма да ми се пречка и да се чудя къде да го слагам (телевизора ни е на стената като няма шкафове под него където да го сложа) и сме само с едно дистанционно, а иначе са 2, което на мен не ми е практично.

Ако някой се сети още нещо като идея или допълнение за вестниците да пише. Благодаря ви отново  Hug

# 449
  • софия
Днешното ми запознанство - Lina Bo Bardi.

Страхотно, много ми хареса, актуално и сега  Peace

много ми харесват пердетата, така си ги представях на Самурайка, но бели.
http://flodeau.com/wp-content/uploads/2012/06/gnaedinger_0109.jpeg

Общи условия

Активация на акаунт