Интериорен стил по аматьорски 9

• 50 251
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
................Знам, че на повечето хора им е такъв режима, но явно някои са по-организирани.
Баси! И аз мисля, че съм много заета  doh

Обаче не е само кухнята, дами, ами банята? шампоан, балсам, маска (по две поне от различен вид), душ гел, скраб, гъба, стъргалка за петички, четка - това само за къпане нещата (умножено по три - за мен, дъщерята и мъжа), от другата страна- четки за зъби, пасти (всеки има свои предпочитания), дегримьори, памуци, тоници, крем за лице дневен/нощен (слава богу тук са по две, че мъжът не се гримира  Joy), обаче пък самобръсначка, на щерката атрибутите за лещите, кърпи за лице на всеки, от  третата страна хавлиите за къпане....... банята е по-малко от 2 кв. .....
о, забравих, два коша за пране, кофата за миене на пода, и кърпите за миене на куче..... smile3511
И тук не става дума за разхвърляност, а просто за липса на място за всичко (надявам се)

# 571
Луиз, при мен има място за повечето неща, по-скоро не съм организирана да ги връщам по местата им на време, а отчитам, че би отнело по-малко време, отколкото да подреждам веднъж седмично. И да не излезе, че съм супер мъченица - ползвам помощ в основното почистване - веднъж седмично идват две момичета и мият баня, тоалетна, кухня. Пускат прахосмукачка, мият прозорци от време на време, но те не ми ровят по шкафовете и не прибират оставените от нас нещица. (банята ми е ОК, защото мъжете в къщи ползват каквото има  Laughing, дори наскоро установих, че поне три седмици синчето си е "мило" косата с балсама ми).

# 572
Лоис, толкова ми харесваш Hug!
Представям си плота в кухнята ти съвсем чудесно! Въпрос на уреденост и удобства е както каза Пина. У нас също има ножове, 15 - не, но 10. И стоят в чекмедже, заедно с всички готварски прибори. Единственият ми ужас е мисълта, че детето ще го достигне Confused. Няма разделители, защото отнемат от мястото, а е нужно Blush. И така с всичко - прибрано е. Само микровълнова стои на плота и такаааа ме дразни; обещала съм й да я пусна на дълга разходка в скоро време Laughing. Но! Плотът ми стои празен и не ми е симпатично така. Обаче, не знам какво да сложа на него. Нещо все не ми стои като хората...
За банята - ами, че какво като се виждат всички тези неща? Нали са за ползване Flutter? Аз така си разсъждавам... Ще наснимам накрая нашата баня с всички натурии. Mr. Green
Преди все мърморех за шкаф, как нямам място - еми и без такъв се наместихме. И сега си мисля, че ако имам шкаф само ще ми затрудни достъпа до всичко и употребата, на иначе важни за мен неща, ще е по-трудна.

Преди не много време разглеждахме снимки на по-разхвърляни домове. Много са хубави, установих. И вече не си давам толкова зор Laughing.

Вениз, тази снимка Ема я е правила у нас. Сега да видим само кога е идвала Laughing.
Шегувам се наполовина... Масата и столовете (Шанти Hug), същите са. Blush Вместо шкаф имаме витрина. И виждащата се миялна при нас е единствения вграден уред. Но да... Уелкъм хоум Laughing

Редактирам.
Натуриите. Следва. Секунда по-късно.
Днес съм бяла и добра, както обикновено всъщност Laughing.
И си мисля за Самурайка и джинсите на мъжа й (как само звучи Crazy).
Поздрав с джобче.

Последна редакция: пт, 05 окт 2012, 14:04 от Visible

# 573
Ауууу, Визибъл, ама натуриите са ти много натурално сладки Heart Eyes
Ис-ка-ме още, ис-ка-ме още Grinning

Лоис, три пъти  Shocked ходих да ям, докато се ровех в блога ти  Simple Smile
Ще си позволя да цитирам нещо, което много ме усмихна: "Това му е хубавото на готвенето - като газенето в река е - не можеш да стъпиш два пъти в една и съща вода."
Много, много готино всичко - снимките, аранжировката, порцелана, потъмнелите сребърни прибори Heart Eyes, рецептите, описанието под и около тях....
Официално вече съм ти фен Hug

Така преди няколко дни потънах в блога на Любознателна, на която също съм фен Hug

И ако нещата се развиват и занапред по този начин, скоро и аз ще пиша, че не ми остава време да се организирам и в дома ми цари хаос Laughing

# 574
Визибъл, много сладурско у вас!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Любознателна, и за нас важи същото, което си написала, с изключение на това, че аз съм Плюшкинът вкъщи, и в допълнение, че и един малък човек се появи преди 3 години и няколко месеца и си дойде с всичките такъми.  Heart Eyes Но пък се надявам все някога да сме някъде за постоянно и всичко да си дойде на мястото.
Димс, харесва ми творческия безпорядък на плота! А резултатът, ах, резултатът ...! Ще ми е интересно да видя дома ти!  Grinning
Лоис, към стълбите разширение предлагам.  Joy Шегувам се! Някоя ниша няма ли в кухнята за нов шкаф или етажерка?  Grinning За козметиката и пособията в банята пак панерчета предлагам. Аз нямам шкаф в банята. Всичко стои върху пералнята.  Blush (нямам и намерение да слагам, защото пак местене ни се очертава скоро). В едно панерче са принадлежностите за бръснене на съпруга, в друго - четките за зъби, в трето - пастите, в четвърто - разни други пособия. Един вид: всеки член на семейството да си знае панерчето.  Joy

Последна редакция: чт, 04 окт 2012, 19:00 от yagodka

# 575
Визииии, искам да видя всичко, не така само 2 ъгъла! Моля те, моля те, моля те!  Praynig  Разкошно изглежда!

# 576
Айде и аз в отбора на подредените...всичко е по шкафовете, като е тематично организирано. На всичко отгоре живея в консуматорско общество и имам от всичко по много ( ножовете ми са над 30 след като един приятел ме нахока, че една домакиня трябвало да има нож за всчко нещо - та сега чак и специални за домати имам  Laughing). На плота са само кафемашината и уреда за кисело мляко...но предстои ремонт и ще си остане само кафе машината. А на подправките ми може да завиди магазин за подправки. Разположили са се в цели 3 шкафа + един ред в килера...
За себе си знам, че прибирането ми пести време... дневния ми график е по-тежък от този на Down Under и за къщата се грижа сама и за градината... Онзи ден викам на съпружието да ми купи челник с лампа, та като се стъмни да мога да сколасвам с работата по зеленчуко отглеждането.
В банята пак всичко ми е по шкафовете освен на моята тоалетка/бодуар. там съм измислила една система за организация, но ще ми отнеме време да събера необходимите ми пособия. търся си е една телескопична стойка за душ кабината, но все още нищо не ми е хванало погледа

П.С. с тези забрани на работа яовек не може да види една снимка  Mr. Green

# 577
  • Варна
Лоис, страхотен блог! Не пипай нищо по кухнята.
DimS., чакаме снимки  Whistling Не се помайвай.
Down Under , как издържаш на този график?!?!? Ти не си човек Shocked
Визи, сладка баня. А рафтчета? Така ще са далече от малкия разхвърляч  Mr. Green и ще са малко по-организирани.

# 578
благодаря ви на всички за хубавите думи.
Истината е, че блогът от доста време е на изкуствено дишане, защото когато хобито стане професия, ореолът му вече не блести толкоз  Joy
Иначе по темата, давам си сметка, че съм карала на автопилот последните две години и е крайно време това да спре, да се поогледам малко и да взема някои мерки. Досега не съм живяла в едно жилище повече от 4-5 години, а в този апартамент сме от 14... бая имане съм струпала, явно е, че трябва да се освободя поне частично, едно леко фън-шуй разчистване да спретна  Grinning
Друг е въпросът, че обзавеждането на жилището тогава стана с наличните възможности, които първо не бяха много, второ сещате се колко ми харесват сега  Joy
Хайде лека ви нощ от мен, днес бая ви досадих Simple Smile

# 579
Много благодаря за милите думи, момичета Hug!
Ще снимам, когато привършим с повече неща Blush

Богиня, мислих и рафтчета... Но струва ми се повече работа ще ми създават Embarassed.
Иначе си права.
Ако пък е шкаф... Оралния душ и конеца, ако не са ми пред очите ги забравям. А това не е добре. Другите мазила са си само мои (с изключение на разтвора за лещи на половинката) и така са ми под ръка. Малкият мъж подрежда неговите неща по пода, а нашите... Mr. Green Нашите сортира - едно в шахтата на водомерите, друго в коша за боклук, трето в микровълновата.
И аз строявам за подредба, мдааа... С голям успех. Joy

# 580
И аз се пъна да съм от подредените, макар да съм с режим като на Down Under, едно джереме дето върви след мен и вади всичко, което прибера и едно 10 годишно, дето ако не му беше закрепена главата здраво щяхме да я търсим всеки ден по 3 пъти. Не споменавам половинчов, който излиза рано и се прибира късно и за толкова години не успях да го науча, че събутите чорапи не се оставят до леглото ("взимам си бележка" го чувам всеки път  Rolling Eyes ).
По плота са ми необходимите "под ръка" неща - като всяка готвеща жена - сол, пипер, вино, домакинска хартия, зехтин, вино, захар, вино.... И ползвам случая да искам мнение за осветителните тела - Как ви се струват? Мисля да допълня с това в противоположото кьоше, когато евентуално се сдобия и с диван  Crazy И пак питане - дали не стои много кънтри натурията ми? Моята идея е по-скоро да внася бохемски нотки, ама отстрани погледнато е друго - моля за безпощадна критика,дами , аз много обичам критика  Praynig
Виззззз айде деееее...И мойте джинси си седят с джобчетата  Hug

В банята при мен красилата и мазилата са прибрани в едни декоративни кутии и шкафче. Кърпите са навити на руло и подредени на етажерка под плота - така всеки си взима лесно. За кофите и парцалите имам един вграден гардероб в антрето. Шампоаните седят по полици, детските играчки за баня са в кошничка, а на перваза на прозореца не давам нищо да се слага - там седят подпури, ароматни свещи и понякога...вино. Обичам вградени гардероби, в къщи имаме 6, лесно е за прибиране.

Само много ме дразни хладилника - винаги е окичен с бележки, календари, мемота, училищни писма с напомняници - но без това не мога - трябва да си знам работния график, графика на децата, кога трябва да се носи обед в училище, кога има спортен празник, кога открит урок. И като се сложат една кърпа и две държалки за горещо и картинката става ужасТна! Отстрани на хладилника е тая менажерия, но не знам защо ми бърка в малкия мозък. Но ще превъзпитавам себе си - друг нячин няма...

Лоис, ще закъснея за работа с твоя блог бе жена!!!! УАУ!!!!!

# 581
 Сколасах и аз да отворя темата,а тя вече свършва.
Лоис има нечовешки блог, много рецепти съм наскубала през годините. Grinning Благодаря!
Лоис, сигурна съм че къщата ти има много интелигентен вид.
Визи, отново закъснях Crossing Arms
 Аз не успявам да бъда подредена, ставам в 5.30 и се прибирам след 6, всички си знаем какво следва, но моят най-голям кошмар е прането и гардеробите, уикенда съм в движение с ангажименти на детето. Искрено се възхищавам на успяващите с всичко.

# 582
Ама, как ще сте закъснели момичета?
Това ми е дънковата дрипа, съвсем нагледна си стои Laughing.

# 583
Натуриите ги няма.... Sad. Все така става, защото пишете след като си легна и до другата вечер сте покрили красотите  Grinning.
Богиня, то това моето е от алчност да не взема да изпусна "невероятната" си кариера  Joy.

# 584
Самурайка не ми е кънтри, харесва ми натурийката ти. Тя съвсем лека натурия. Тука всички сте слаби ракии, да не вадя пак жилището на истанбулския художник, да припомням какво е натурия  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт