Интериорен стил по аматьорски 9

• 50 312
  • 740
  •   1
Отговори
# 390

Много ми харесва, само тази част не бих могла да я понеса  Laughing всичките тези чворчета, ще ги броя по цял ден  hahaha

Относно прозорците на самурайка, и аз като pina - бели щори от еднакъв текстил, така можеш да си позволиш различни модели и размери.

Относно мансардата на venelina2006 - дано не съм права, но ми се струва с доста нисък таван? На колко ти е най-високата точка? Живяла съм в мансарда (макар и съвсем малка) скосовете почваха от 90 см от пода, а билото беше на 4м, имахме галерия със стълба, на която ни беше спалнята. Според мен без голяма височина всичко ще ти е тъмно, така че бих опитала да отворя още такива прозорци като пред терасите.
Подкрепям идеята за дневна пред терасите, но пък там ти се падат най-тесните помещения... На мен ми се струва неоправдано да имаш жилище 300 кв, а дневната ти да не е поне 1/3 от него. Аз лично бих направила дневната (с кухня, трапезария и всичките там кътове) в този край, където е по-широка плочата (ателие 1 и 3), може ателие 4 да стане трапезария всъщност, ателие 2 става сервизни помещения и кабинети.... , а в останалите правиш спални  Simple Smile

# 391
Не съм чела всичко и може би пропускам подробности. Римските щори ги предлагам за 3-те тесни и високи прозореца, нали за тях се търси? Срещнах и някаква врата, но не съм разбрала, че се плъзга. Като се плъзне в стената ли влиза? Ако не влиза, щората ще си върви с вратата. Ако влиза в стената няма да стане, но щората може да се монтира за стената над вратата или за тавана - римските щори се монтират така. Вратата ще се плъзга и влиза в стената, а щората ще си остава на тавана. Ако имам и други пропуски и звуча нелогично, моля извинете ме!  Simple Smile

# 392
За днес си харесах  този стокхолмски лофт

# 393
  • густо майна Филибето
Изобщо не разбирам за какви модератори става въпрос, появи се Vayana с по-различно виждане и каза и верни неща, които на някой не му харесват. Все пак тук не нищим само един стил.
Аз много харесвах Ксения (която се изразява по съвсем друг начин), и съжалявам, че вече не пише. Винаги е добре да има и някакъв коректив, ако всички мислим еднакво, не е на добре Mr. Green

samuraika , когато гледах къщата ти, изобщо не обърнах внимание на пердетата, което сигурно значи, че са такива, каквито трябва да са, не се натрапват Simple Smile Направи ми впечатление светлината, светлото дърво, синьото (като че ли бяха кресла?), хареса ми много кухнята, спомням си и стълби. Аз не съм много по детайлите, ей така като шарено петно ми е споменът, и е хубав. Чисто, светло, подредено, семпло и функционално. Може ли пак линк към снимките? Обещавам да запомня повече неща и да си поблъскам главата над твоя въпрос. Blush

Емa, много ми харесва Heart Eyes Килима, ако го видя самостоятелно, никога няма да ми хареса а тук така добре се вписва! Е, кучето да не беше си сложило дупето на възглавницата.....

Последна редакция: чт, 27 сеп 2012, 09:37 от Ljuboznatelna

# 394
  • София
Ljuboznatelna Peace
Изобщо не разбирам за какви модератори става въпрос, появи се Vayana с по-различно виждане и каза и верни неща, които на някой не му харесват. Все пак тук не нищим само един стил.
Аз много харесвах Ксения (която се изразява по съвсем друг начин), и съжалявам, че вече не пише. Винаги е добре да има и някакъв коректив, ако всички мислим еднакво, не е на добре Mr. Green

samuraika, за твоите плъзгащи врати само пердета май ще станат, след като нямаш свободна стена до тях за японската щора, а римската и ролетната щора можеш да сложиш само на едното крило, което при отваряне покрива другото, т.е. не стават. Дано съм се изразила разбираемо.

# 395
Добро утро ,момичета    food010
Самурайка, много ми харесва предложението на Пина Peace. Аз бих сложила нежни и ненатрапващи се бели(или светлосини като кухнята) пердета, които да може да местиш, за да излизате newsm78.Може би още не сте се "срещнали" с тях и като ги видиш ще си кажеш : "Те това е" Laughing
Vayana, Харесвам кухнята Heart Eyes, показвай какво друго харесваш!
Ема, тъкмо щях да показвам същите снимки Heart Eyes и опс–докато пишехте 6 отговора Hug
Хайде нещо и от мен: 1 , 2 , 3   , 4 , 5

Последна редакция: чт, 27 сеп 2012, 10:00 от venelina2006

# 396
  • София

samuraika , когато гледах къщата ти, изобщо не обърнах внимание на пердетата, което сигурно значи, че са такива, каквито трябва да са, не се натрапват Simple Smile Направи ми впечатление светлината, светлото дърво, синьото (като че ли бяха кресла?), хареса ми много кухнята, спомням си и стълби. Аз не съм много по детайлите, ей така като шарено петно ми е споменът, и е хубав. Чисто, светло, подредено, семпло и функционално. Може ли пак линк към снимките? Обещавам да запомня повече неща и да си поблъскам главата над твоя въпрос. Blush

Емa, много ми харесва Heart Eyes Килима, ако го видя самостоятелно, никога няма да ми хареса а тук така добре се вписва! Е, кучето да не беше си сложило дупето на възглавницата.....

Любознателна, две или три от съфорумките ме заплашиха, че ще уведомят модераторите - затова го написах.

# 397
  • София
Благодаря, Венелина! Simple Smile

# 398

Да, хубаво е да има различно мислене, но в случая става дума за абсолютно неоснована агресия от нейна страна спрямо определени потребители. В правилата на форума пише:
Цитат
10. Потребители, които подклаждат спорове и насаждат неприязън към потребител или група потребители, ще бъдат предупреждавани.
Надявам се добрия тон да се запази и въпросната потребителка да допринася за него, а не обратното. Както се разбра тук никой не търси защита Wink

# 399
  • София

Да, хубаво е да има различно мислене, но в случая става дума за абсолютно неоснована агресия от нейна страна спрямо определени потребители. В правилата на форума пише:
Цитат
10. Потребители, които подклаждат спорове и насаждат неприязън към потребител или група потребители, ще бъдат предупреждавани.
Надявам се добрия тон да се запази и въпросната потребителка да допринася за него, а не обратното. Както се разбра тук никой не търси защита Wink

"Въпросната потребителка" се обърна само към една конкретна потребителка, която изобщо не реагира като Вас на моята " необоснована агресия ". Защо ли? Помислете...

# 400
много интересни темички сте подхванали, и лофт, който е показала Ема... Heart Eyes
вчера бях в подобна къща в центъра на София, но малко по-малка площ, горният етаж беше с 360 градуса панорама през прозорци, гредите горе бяха омаслени и ми казаха, че са ползвали цветно Осмо.
ето и една немска идея за баня в голямото пространство в новия дом в Божурище (честито и много ентусиазъм при обзавеждането и превръщането му в дом)

и един от другите ъгли:

# 401
Защо, Ваяна, защо не реагирах 'като тях'? Напиши ми своя отговор, защото за втори път вече намекваш, че го имаш. Аз ще ти напиша моят отговор - защото не ми се искаше темата да се превърне в това, в което се првърна. От любезност два пъти писах обърната към теб, като бях пряма и конкретна, без квалификации. Надявах се някак да се изясним набързо и всичко да приключи. Вече усмихнатият емотикон на темата не ѝ подхожда. Стана ми неприятно да влизам тук и да чета.

# 402
аа, пропуснала съм "спора"... и по-добре.
не съм попадала в тази тема на такива, и затова и с такова удоволствие чета тук  Heart Eyes

# 403
  • София
Защо, Ваяна, защо не реагирах 'като тях'? Напиши ми своя отговор, защото за втори път вече намекваш, че го имаш. Аз ще ти напиша моят отговор - защото не ми се искаше темата да се превърне в това, в което се првърна. От любезност два пъти писах обърната към теб, като бях пряма и конкретна, без квалификации. Надявах се някак да се изясним набързо и всичко да приключи. Вече усмихнатият емотикон на темата не ѝ подхожда. Стана ми неприятно да влизам тук и да чета.

Цитирам те:

Vayana, публикували сме заедно, затова ще ти посветя отделен пост.
Не съм съгласна, че не бих могла да оценя и друго, освен това, което аз харесвам. Дори смятам, че аз харесвам доста разнообразни неща.

За самозабравянето е възможно и да имаш някакво основание.

За повече от аматьор не съм се взела, но отстрани може би така изглежда. Напира ми отвътре да гледам, да коментирам,

да сея разум

и го правя - форум е, задоволява тези мои нужди. Хубавото е, че не ангажирам никого с личната си позиция. Всеки е свободен да не е съгласен с мен. Дори би било по- интересно, ако има много различни участници, несъгласни помежду си.

Пина, сигурно няма да повярваш - но започнах да си мисля, че не влизаш в темата, въпреки че си много активна, заради мен, обощено казано. Дори мислех да ти пиша на ЛС да поговорим. Позакъснях, заета да отвръщам на хапливостта на другите, почувствали се засегнати. Знам, че всичко си прочела и виждаш - аз написах 1 пост, а мен ме разнищват дни наред. Но отдавна подобни нападки рикошират и не ме засягат.
 Не мога да се съглася, че само аз съм виновна темата да се превърне в спор с няколко участника. Днес обаче се появиха някои и в моя защита - благодаря им!
Мога да критикувам, мога и да съм самокритична. Мога и да се извинявам - това не всеки го може. Затова се извинявам САМО НА ТЕБ - темата е твое дело!

# 404
ето пак таван в бяло, горе се вижда нещичко:

в къщи стените са с тефлонов латекс със сатен, маже се не повече от две ръце иначе става като гума, не знам как по-добре да го опиша, маже се като решетка, първо само отгоре надолу, след като изсъхне малко до 4-6 часа след това, но не повече от 24 да се чака, се маже хоризонтално без да се повтаря. Така се получава фин отблясък и не се получава "гумения" ефект. Преди това се грундира чистата повърхност, може да се грундира с разреден от този латекс. Най-хубавото е, че с влажна кърпа се чисти много лесно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт