Златна есен на вратата чука, сладко ЮЛЧЕ се смее и си гука!

• 41 824
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
Мел ще чакам и твоя отговор от педи за проходилките  Hug
Димитрова моята педиатърка каза че децата харесват различни видове зеленчукови пюрета, някои предпочитат картофи с тиква, други пък броколи. Спомням си че моята дъщеря първо яде царевица, направо беше възхитено детето, а пюрето аз като го опитах, беше слабо казано отвратително.  Mr. Green Така че няма значение, важното е на детето да му хареса, почваш първо с 3 лъжички, и с всеки изминал ден увеличаваш докато стане нужното количество което да замести едно цяло хранене. За соковете, чак след като захраниш със зеленчуковото пюре. За педиатър мога силно да ти препоръчам моята, която работи и на частно, казва се д-р Каспарян, прегледа е мисля 30 лв. Мога да ти оставя и телефон. Другата, която също е много посещавана е д-р Маргарита Димитрова.
Неви аз имам специална бебешка възглавница още от каката, много е тънка, малко по-дебела от сгъната бархетна пелена  Simple Smile

# 121
  • Сливен
За всички, които се съмнявате за зъбки - не е изключено, скоро някой да се похвали, Алекс прокара първото зъбче преди да навърши 4месеца , а на 1год. бше с 16 зъба, изумихме всички, но и рано ги сменя сега - преди да навърши 7год. е сменил вече 8 зъба, като първия беше на 5г.
Аз не слагам възглавница, само сгъната калъфчица.
За захранването и аз реших да е по-късно, но гледам, че пишете първо със зеленчуково, а на баткото първо дадох плодово пюре, та сега се чудя  кое е по-правилно newsm78.

# 122
  • София
Привет!

И аз днес не го изведох, че имах малко работа в къщи. Затова пък той не иска да спи от сутринта. Без кръст останах да го разнасям, че не иска седнал нашия мишок - много е специален Laughing

И аз много харесва на H&M нещата. От баткото имам доста и сега на малчо пазарувам от там. И аз трябва да взема някакво по-тънко такова гащеризонче за есента, преди да съм го пъхнала в чувала. Иначе дрешки купувам и от Карфур и съм много доволна от качеството, не знам дали сте ги пробвали.

За проходилките и аз съм против. Подкрепям Цанкова за оставянето на децата да се справят сами. Баткото от 6-тия месец му постилах на земята и седеше там. На 8 месеца пълзеше и не искаше да ходи, защото беше много бърз в пълзенето Grinning Не съм го държала никога за ръце да се мъчи да ходи, нито съм го връзвала с каишки, просто защото той не искаше да ходи. На година и 2 месеца проходи за 1 седмица, беше се научил да се пази и беше много внимателен. И така някакси се гледат по-лесно децата, без да им налагаш своите амбиции да прохождат, че в последствие и за останалите неща(памперси и т.н.).

За захранването - аз след 5-6 месец ще захранвам, като с баткото. Даже имам една таблица, която си правех с него, за въвеждането на продуктите, която мисля да следвам отново. Но то и зависи наистина от детето, какво ще иска да яде. Баткото не искаше картоф, като самостоятелна храна и му го давах в тиква или морков.
Пепи и аз така бях опитала моркова Simple Smile Вкуса му беше ужасен, ама той си го харесваше. Ние сме с малко изменен вкус, защото сме свикнали с подправки да ядем, а не натурални.

Да ви кажа, че и аз съм на диета без млечни продукти от вчера. Сами от няколко дена има лека слуз в акото и педи ме посъветва да спра млечните и разстройващите плодове (круши, сливи..)  и да видим как ще му се отрази. Не ми каза за пробиотик. Рая, ти кой даваше? Дано да се оправи мишката!

Роксана, по-принцип е хубаво първо зеленчуково, защото някои деца след сладките плодови не искат зеленчуковите.
хайде оставям ви. Отивам да го храня.

# 123
Рокси по новите методи на захранване първо се почва със зеленчуково пюре!
Диди може би си права, в бебешките храни няма подправки и затова някак си са ми безвкусни  Mr. Green И аз като теб си имам таблица по която смятам да се водя.  Party
Явно всички сме на едно мнение кажи речи за захранването, имам предвид за късното захранване! Има педиатри които съветват мамите да почват от началото на 3-ти месец, т.е 13-14 седмица, което на мен лично ми се струва многоооо рано, но всеки сам си преценя разбира се. А и детето ако е изцяло на кърма, няма смисъл от ранно захранване  Simple Smile

# 124
Пепина, благодаря за отговора и за пюретата и за педиатърката Simple Smile
Ако може на лично да ми изпратиш телефоните, за да ги имам за всеки случай, че никой не знае се пак 3 седмици са много време, а и ще си пропуснем консултацията и ще ходим чак на 31.10.
И да питам аз за тези таблици за захранване от къде се сдобивате с тях, аз четох в под форума за кърмене, но нещо не можах да намеря точно обяснено ден по ден, час по час   Thinking

# 125
Здравейте момичета, нямам време да ви чета, ние сме с баткото на инжекции и се чудя на къде да се обърна.
Виждам че обсъждате захранването - ние сме на АМ и мисля към началото на 4-ти месец да започна със сокче от морков-така поне направих с баткото.
Алекс иначе е добре, расте милото и кротува, чак жал ме хваща че не мога да му обърна внимание - все с Наско се разправям, болници, изследвания, температури и тем подобни работи.

Оплаках ви се набързо но няма на кой друг, с всичко се оправям сама, таткото ни е на работа по цял ден и направо се побърках вече.

# 126
  • София
Mrs Dimitrova, аз съм си я правила. Записвах всичко, което съм давала на баткото, ден по ден, за всеки продукт, реакция...Иначе имаше и в форума някъде качени таблици. Ще потърся.

Анчелоти, много съжалявам! Бързо да се оправя баткото!

# 127
Димитрова, в училището за бременни мами ни дадоха книжка, която е подобна на интернет "Дневникът на мама", в която има таблица със захранването, храните и от кой месец може да се започне, както и в кои часове да се дава. Сега погледнах в онлайн изданието но табличка няма, но пък съм сигурна че ще намериш ако потърсиш в Google.

# 128
  • София
Mrs Dimitrova, ето това намерих: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=609741.0
В края на първия пост има адрес за логване в GoogleDoc, където има таблици със захранване.
Ако искате мога да си кача и моята в Фейса, ако мислите, че ще е полезна на някой.
В Библиотека Всичко за кърменето също има много информация.

# 129
Пепи, наистина намерих, много съм глупава търся само из форума, а чичко гугъл си знае работата Simple Smile))
http://www.doctorsbg.com/content/view/68/46/
ето това е в общи линии захранването, което искам аз Simple Smile

# 130
Диди, благодаря за помощта, почвам да ги разучавам, че искам да съм добре подготвена и без това вече усещам съпротива от бабите, които мислят, че трябва да почвам с ябълките и морковите вече ...

# 131
  • Видин
Записвам се в новата тема, вече ще имам повече време да ви следя. Нямах нет 10 дни и нямаше как да ви чета. Ще се опитам да прочета тази тема и пак ще ви пиша Hug

# 132
Пепи, наистина намерих, много съм глупава търся само из форума, а чичко гугъл си знае работата Simple Smile))
http://www.doctorsbg.com/content/view/68/46/
ето това е в общи линии захранването, което искам аз Simple Smile

Точно такава е табличката в моята книжка  Party

# 133
Здравейте  Hug
И мен ме юркат вече бабите да почвам със соковете, но аз твърдо отказвам и ще захранвам към 5- 6 месец.
И на мен би ми се искало да излизам с бебо дори и в такова време, ама как да се осмеля, като той дори без да излиза получи секрет в носа, че и температура вдигна. Нали уж кърмените бебета не се разболявали?
За нослето ни предписаха някакви черни капки, които ми приготвиха в аптеката. Милия само като ме усети че се доближавам до носа почва да се дере, съответно навсякъде хвърчат черни капки, които не знам как ще пера. С аспиратора не мога да се справям, нищо не излиза и май ще взема нов.
AN4ELOTI- и на теб не ти е лесно! Дано по- скоро се нормализира положението
И аз съм ЗА снимките на 1- ва страница.

# 134
  • Видин
Антония, внимавай много с коларгола, защото многооооо трудно се пере. Максимално ограничавай цапането Peace

Общи условия

Активация на акаунт