Парфюмни размисли и страсти - 162

• 44 248
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
Някой знае ли дали новият Jil на Jil Sander е същия аромат като стария?

Познавам и двата,не, не са еднакви! Новият е по плътен и шлейфов!

# 241
bubanka, не за съжаление.
Имам само два парфюма на бранда. Приятелка ги душка от два дена и им се радва, а днес си хареса този по пирамидата описана във Фрагрантика. Тя е с приключенски дух и пазаруването на сляпо направо и е втора природа - не само за парфюми. Тръгна да го търси в ибей и попадна на двете различни бутилки с едно и също име.
Затова питам тук-дано някой даде отговор.

не е парфюм, който се купува 'на сляпо' - много ретро, много алдехиди, много красив, но на практика неносим или поне не се сещам някой в темата, който да го носи, а тук има момичета с какви ли не парфюмни вкусове; една капка на китка от време на време носи удоволствие, но притежаването на цяла бутилка излишно според мен; да, парфюм-легенда е и радва окото, но моята препоръчка е да хареса нещо друго, с което да погъделичка приключенческия си дух  Wink

# 242
bubankaq /, благодаря.
Любопитството е голяма работа - ще си купува мини.

# 243
  • някъде под слънцето...
bubanka   bouquet
много то4но казано
Арпеж е от любимците ми(бе6е любов от първо помирисване  придобих го на момента и то на солена магазинска цена.После го видях по сайтовете   на доста атрактивна цена, явно няма интерес и е  доста нехаресван.В интерес на истината пове4е не съм го виждала в магазин)
За мен е супер стилна и красива баби4ка, за  останалите е сбръ4кано вмирисано бабе Laughing
Определено не е за на сляпо, за6тото после няма отърване от нея.Трудно заменяема и продаваема е.Броим се на присти по4итателите и в световен ма6таб Joy
BBeLLa  нереформулираната Empreinte Courreges
http://www.fragrantica.com/perfume/Courreges/Empreinte-10614.html
е невероятна имам си едно пп
http://www.google.es/imgres?q=Empreinte+Courreges+for+women& … ,r:21,s:256,i:308
тук са ми съкрови6тата пп
http://danysl.snimka.bg/other/perfumes.685715.27632396
и си го кътам
 лятото пробвах новата

http://www.fragrantica.com/perfume/Courreges/Empreinte-new--15488.html

Поредният съсипан от реформулацията парфюм...
въпреки, 4е консултантката се опитва6е да ме убеди, 4е е съ6тия...
Бледо   копие...

Последна редакция: нд, 23 сеп 2012, 17:06 от sl

# 244
  • София
Бубка Hug, не така...недей с лошо за Арпеж  Mr. Green Вярно, че не съм в категорията активни и не съм се мяркала тук цяла вечност, но не можах да се въздържа. Благодарение на теб и на още една прекрасна дама  bouquet , не само че съм безумно влюбена в Арпеж, ами си изпръсках с кеф бутилчето и порядъчно съм запасена с второ и докато го има – няма да се откажа от него Laughing Лично мое мнение- нито е толкова страшен, нито не носим – има къде, къде „по-отровни” аромати /което не ми пречи да  обожавам и тях/ . Дори сега, макар да не му е времето, си пръснах да видя аджеба как ще ми звучи на топло, че такъв тест не съм му правила. Пак си е разкош, но по-обран и не така опианяващ. Съгласна съм обаче- не е за всеки!
п.п. Сега видях,  че и sl e писала Hug- но не съм съгласна, че не е търсен и купуван. Конкретно в ибей търговете надминават цените на обявените за директна покупка.
А за  Courreges Empreinte и аз издирвам без успех старата версия Cry

# 245
с предпазливост, не с лошо  Mr. Green
аз също го харесвам, кътам минито, което имам, но не мога да го нося, а не е като да не съм опитвала десетки пъти  Laughing
дори притежаването на черната бутилка не успя да го направи по-носим за мен  Wink
има още няколко, които хич не ги мога, но тях и на китка не ги харесвам: Кожата на Монтана и Румба например, но познавам хора, които ги носят с кеф

# 246
  • някъде под слънцето...
О Румба за мен е супер.. и понеже ве4е съм я преполовила от4аяно издирвам старата Румба, но попадам само на новата, от страх да не остана без старата спрях да я ползвам Blush
Използвам слу4ая да попитам, ако някой не харесва Старата ма Баленсиага
http://www.fragrantica.com/perfume/Cristobal-Balenciaga/Rumba-401.html
6те я отнеса като куцо пиле домат(все 6те  измислим не6то за компенсация)  bouquet

Последна редакция: нд, 23 сеп 2012, 17:31 от sl

# 247
Божеее ooooh! вече първо тук ще питам(не, че не висяха в размените и двете де! Mr. Green ). Подарих и старата, и новата Румба...

# 248
  • на североизток от Рая
  Здравейте, момичета!  Hug

Не съм се включвала при вас в тази тема.
 А тя отново е прекрасна! Атти , Hug!

Идвам да отбележа, че мъжът ми е отвратен от Коромандел. Сутринта се приготвям да излизам, пръснах си два пъти, а той така сънено и възмутено реагира.  ooooh! Каза никога вече да не слагам такъв мухозол. И допълни, че в нашата маза мирише по-хубаво.
 А доколкото помня вие сравнявате аромата на парфюма с мухъл. Явно и той е доловил това, за да спомене и мазата. Mr. Green
 Честно казано, днес и на мен не ми хареса Коромандела. А иначе го харесвах горе-долу.
 Е, хормони.

А в размените колко интересни неща има.... Flutter

# 249
  • някъде под слънцето...
Бижy  bouquet
Тогава все о6те се намира6е и бях относително спокойна, 4е все 6те я намеря, като свър6и....Бе6е преди около година, ако не се лъжа...
Но сега стигнах до половината и се зарових за ново бутил4е...да ама не.. има я по сайтовете но само новата.
затова си я кътам и нея....То не, 4е пове4ето ми парфюми не са  страри сбръ4кани баби4ки, които отдавна ве4е са измрели и затова липсват по магазините hahaha Joy Joy Joy
Вихж за Палома си знам, запо4вам ново бутил4е, само ако имам две стотици в резерв BlushТука по магазините цената и е достигнала  невероятен връх (около 150 евро стотицата едп и се намира много трудно) Това е най скъпият парфюм на концерна Лореал.Добре, 4е о6те се намира по сайтовете на добра цена.

neli mar4
 разбирам те напълно ЛМ е свикнал на всякакви бомби, но в4ера каза, 4е Фракас е отврат и дори  демонстративно отвори прозореца на колата...
Каза да го ползвам когато   той е в радиус  не по малък от 25 км от мен Joy Joy Joy

Последна редакция: нд, 23 сеп 2012, 17:44 от sl

# 250
La vie est belle - това пробвах последно. Безумна трайност. Два дни ми миришеше леглото и то се чудех откъде, защото явно като съм се прибрала след пробването нещо съм докоснала. В първия един час ми хареса, но след това започна да ми напомня по нещо на орхидеята на Том Форд, което съсипа добрите впечатления от началото. Няма да се купува. За щастие  Grinning

# 251
  • София
Някой тук ми беше предложил да пробвам Dahlia Noir EDT на Givenchy, а аз като фен на по-свежите аромати подходих със съмнение заради noir-а в името, но се оказа, че на блотер е много интересен - ще се пробва и на кожа. Само, че не го намирам в онлайн магазините, та затова имам питане...
Препоръчайте български онлайн магазини за парфюми bouquet . По-напред видях, че се споменава парфюми шоп?
Имате ли притеснения, че стоката от там може да е менте, макар да е ясно, че и в бюти зоуна лесно може да си купиш фалшименто аромат на надута цена. Simple Smile

Последна редакция: нд, 23 сеп 2012, 18:21 от Mini Rebel

# 252
  • София
Dot - Marc Jacobs на блотер ми се видя свежак, като Дейзи с малко повече плодове. Legend на Mont Blanc пък  на блотер е свеж кремест портокалов цвят - прилича ми на A Scent Soleil de Neroli - Issey Miyake, но е по-кремест и не толкова натурален. Най-много на блотер ми хареса Jaipur Bracelet и даже се чудех дали да не пръскам на ръка, но щех да си объркам впечатленията. Другия път. Сега го усетих като фина момина сълза. Отдавна не съм усещала момина сълза в парфюм. Започна по-искрящо, с някакъв цитрусов привкус, даже си помислих, че пак портокалов цвят ще има, но свърна към по-креместото цвете. Хубава момина сълза, мдам...Но нищо общо с другите Джайпури. Само изискания стил.
Бульовче, и на мен Dot ми се стори не лош за пролет-лято с много цветя и плодове, но бутилчицата ми е супер кич  Mr. Green

# 253
  • Чукарландия

А за  Courreges Empreinte и аз издирвам без успех старата версия Cry

Заповядай!
Скрит текст:
Аз го купих от същия търговец. Моето шише изглежда като старата версия, затова си мисля, че е нереформулирания.

http://www.ebay.co.uk/itm/COURREGES-EMPREINTE-3-4-OZ-EDP-WOMEN-3 … sh=item3cc956e540

# 254
  • София
Харесвам цитрусите  в парфюми. Ескале Пондичери, Пако, Средиземноморските градини на Ермес и Градината на Кларанс. Носила съм ги с удоволствие.
Обаче вкусът ми еволюира и това лято често вадих тежката артилерия.

Иначе новата ми ароматна любов се казва Ботега Венета, само дето още не е осъществена.

Днес бях с Un Bois Vanille. Хубава ванилия за сладко настроение. Няма ми го "Уау"  ефектът, но мисля че парфюмът влезе в уиш листата ми, пък макар и не в началните позиции.
Скрит текст:
Днес научих, че психопатите имали притъпено обоняние. Един вид тази им сетивна система не сработва и не им носи информация. Е, момичета, честито! Не сме психопати.http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5150551

Общи условия

Активация на акаунт