"Класови" различия

• 12 980
  • 177
  •   1
Отговори
# 135
 Joy

Обаче, то и духането действа до един момент. Накрая остава само мусаката.  Mr. Green

# 136
  • в здрача
Joy

Обаче, то и духането действа до един момент. Накрая остава само мусаката.  Mr. Green
не беше ли боба?  Rolling Eyes

# 137
Аз за мусака го знам:

Две коли се блъскат на един светофар. Виновният за случилото се излиза от колата си и започва да се извинява на другия:
- Извинявам се много, но не мога да ти платя. В колата имам един бобър. Прави страхотни свирки, няма да съжаляваш.
Другият се съгласил, взел бобъра и си заминал. По пътя решил да го изпробва. Останал много доволен.
Като се прибрал, жена му започнала да го хока:
- Къде ходиш, бе и какъв е тоя бобър дето го носиш?
- Слушай, жена, научи го да прави мусака и се връщай при майка си!

# 138
  • Kопенхаген
 Laughing

Кака, някои тук се кълнат, че любовта на мъжа минавала през свирката  Grinning

Признавам си, че хич ама хич не ме бива в готвенето  Tired

# 139
Значи "класовите" различия отпадат при добри свирки.
За жените какво важи?

# 140
Значи "класовите" различия отпадат при добри свирки.
За жените какво важи?
Е, как какво? При някои повечето финикийски знаци правят чудеса. Joy

# 141
На мен баба ми е казвала- взима се жена от град и мъж от село.

Не трябва да се подценява силата и способностите на селския мъж. За съжаление селската жена малко е ощетена откъм способности за изграждане на дом, така че в комбинация от двата вида хора нещата стават идеални.

Трагедията е, че моето поколение вече се е отдалечило доста от селото, съответно мъжете "от моята черга" за нищо не стават: кекави, прекалено образовани, или пък глезени, вторични, прекалено културни хора. Понеже битието определя съзнанието, не трябва да се подценява възможността на слънцето и въздуха за израстването на доста приятни и хармонични хора...

# 142
Мамасита, то тогава в Англия трябва само нефели да се пръкват, бе. Пък к'ви англичани ражда майката остров там, дето с 2 размаха цепят 50 кубика дърва. Crazy

# 143
Моля ти се, там не са само благородници, имат и доста дивни селяни!

А благородниците навсякъде са наполовина деградирали.

Веднага отговарям обаче къде е проблемът: хората от по-ниските класи и прослойки не са уверени, че може да им е по-добре, задоволяват се с малко и не растат напред, ако и да имат потенциал. Понякога нарочно имат деструктивни навици, защото не вярват, че могат да постигнат нещо, ако малко се ограничат. Обратно, доста от децата от сой са учени, че могат да постигнат много, но пък си нямат данни и виталност и само се мъчат...трагедия.

А и не е само до физика, а и до свежест на възприятието, до човечност. Две поколения в префинена среда и дори мисленето се изражда...

Всеки е познавал по някое "добро момче", гледано, дори високо, хубаво, ама за нищо не става, няма сила на характера, само чака някой да го уреди някъде. Мръсна работа...

Като говоря за класа, говоря за измерения на душевността, не само на финансовото богатство.

# 144
  • София
Аз не разбрах предимствата на мъжа от село пред гражданина.
И същото за градската жена от селската.
Наистина ми е интересно.

# 145
Могат ли според вас да бъдат успешни бракове/съжителства между партньори със съществени пропасти в образователно, финансово, културно ниво?

Отговарям без да съм чела: Краткосрочно, да. След години - не.

Може би единствено в случай, че единия партньор направи сериозни усилия да стигне нивото на другия и да забрави изцяло произхода си и първите 7... Но дори и това ще работи известно време и накрая ще е нещастен. И ако срещне човек от собствения си кръг, ще се чувства "като у дома си".

# 146
Аз пък говорех за тривиалното количество слънчева енергия на година. Rolling Eyes Разбрала съм те по-буквално. Иначе - съгласна като цяло. Но тя и сега е префинена средата на сс мъж. Няма я неумолимата природа, където ако си як и оцеляваш, а ако не си, ставаш жертва на естествения подбор. Просто този инстинкт е пренесен в съвременните технологизирани и префинени платформи на конкуренция за ограничените ресурси. Целият контрапункт ми е малко ненужен де. Не селото калява волята.

# 147
Мъжът от село се предполага, че има повече физическа сила, виталност, не бяга от работа, по-просто е устроен, няма претенции.  

Жената от град разбира от къща, перденца, може да даде по-фина насока на семейството, да култивира децата.

Двамата заедно биха направили по-добро семейство от такова с двама граждани, заети с интелектуално мислене и по-добро от просто селско семейство, където няма по-фина насока.

Обратно, фин мъж от град, който не е отгледан да е по-директен, по-независим, който е по-префинен и цивилизован, може да срещне трудности със селска жена. Такава комбинация е взривоопасна.

# 148
Мъжът от село е безгласна буква в града, докопал се до наследствената панелка в Обеля2. Около него гравитира тъщата, което допълнително го мотивира да си мълчи, когато го играе градско момче. Зет за пример е! Връща го на градската принцеса посредством провинциалната си рода, в частност чрез майка си.

# 149
  • София
А да, обаче това вече не е валидно - за мъжа от село и жената от града.
Тоест може и в някаква степен да е било, ама преди петдесетина години сигурно.

Като цяло в наши дни не е кой знае каква добродетел примерно да си сложиш сам плочките в банята, мисля аз.

Общи условия

Активация на акаунт