"Класови" различия

• 12 980
  • 177
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Интелектът не дефинира от къде са познанията, Мамасита.
Дефинира само и единствено способността да се свързва информацията в изводи.
Затова на първо и основно място са необходими два основни компонента- информация и висок интелект.
Източниците на информация са разообразни. От лекции в университет, до "каноники механики" го наричат гърците, гледам си напред с езиците, вярвам, че можеш да си го преведеш и сама. Simple Smile
За аудиторията- университет на живота е значението.
Употребяват го за хора, които не са университески възпитаници, но са силно инфромирани, адекватни житейски и са напред и нагоре, благодарение на природната им интелигентност, ум, предприемчивост и адекватност.
С две думи са им напълно ясни нещата от живота.

# 166
Не ме интересуват дефиниции, интересува ме колко вътрешна сила и светлина има човек...

Понякога информацията се постига именно поради личните заложби. Способността да виждаш и да знаеш, ей така...много ценно. По-простите хора я имат.

# 167
  • София
Като каза вътрешна светлина, днес много силно се впечатлих от един човек.
Клошар, вероятно, поне така изглеждаше, възрастен човек в дрипи,прегърбен, дребен и много слаб, едвам пристъпваше и с трепереща ръка броеше стотинките си пред един магазин за хранителни стоки. Почти в движение взех ръката му и сложих дребна банкнота и почти се бях обърнала да продължа, той си вдигна главата и ме прониза право в очите с един син поглед и каза "благодаря". Ама толкова светлина имаше в очите и в гласа на този толкова крехък старец, че се почувствах така, все едно на мен ми треперят ръцете от слабост и бедност и някой на мен ми е сложил в ръката милостиня. Заради сините му очи ли, заради гласът ли, не знам, но точно светлина имаше в бедния старец. Както и да е, простете за отклонението.

# 168
Не е отклонение, а минава баш през центъра на темата. Другото досега бяха отклоненията.

# 169
  • на село
Ако, гледайки към общото семейно бъдеще, забележиш, че партньорът ти блее в друга посока, осъзнаваш, че никакви класови, интелектуални, материални или каквито щете съвпадения не могат да помогнат на твоя брак.

# 170
  • София
Ако, гледайки към общото семейно бъдеще, забележиш, че партньорът ти блее в друга посока, осъзнаваш, че никакви класови, интелектуални, материални или каквито щете съвпадения не могат да помогнат на твоя брак.

Значи е важно да се блеем в една посока.

# 171
  • София
Познавам един такъв  които  не пропуска да спомене, че е 4 поколение интелектуалец и имотен, пък има връзка с мед сестра , въпросната е поне от 50 поколения потомка на работник и колхозничка Laughingможе и обратното да е  Laughing Laughing Laughing Laughing

# 172
  • София
"Класовите" различия си влияят в отрицателна посока, затрудняват нещата, защото обикновено с тях вървят и културни различия.

# 173
  • Kопенхаген
"Класовите" различия си влияят в отрицателна посока, затрудняват нещата, защото обикновено с тях вървят и културни различия.

Защо, има примери за хора уж високо класови, а пък ниско културни  Grinning

# 174
  • Варна

Абсолютно съм съгласна.
Изключенията са редки.

# 175
Струва ми се,че не "класовите", а много по-несъществени на пръв поглед различия могат да са пагубни за едно щастливо съвместно живеене.Щото, то като има пари е лесно,можеш да си купиш почти всичко.
Ако обаче емоционалните,сексуалните и образователни потребности на двама души са като от две планети,колкото и "класни" да изглеждат,само ще се мъчат взаимно.Един вид "Умирай трудно",ама на живо.

# 176
Може да съществува, ако и двамата разбират личните си нужди и има поне някакво споделяне.
Наскоро гледах един филм Jane Austen Book Club там едната от героините( учителка по френски) се беше омъжила за 'неандерталец', който не беше прочел 1 книга в живота си.
Малко преди скъсването на връзката им, струната беше най-опъната и  той все пак се съгласи да прочете Persuasion, убеден от горчивите й сълзи и умоляване за разбиране.
Така, пътищата им все пак се пресякоха, той се увлече по четене ( предполагаемо) и връзката им раздъфна  отново. Simple Smile Аз вяравам в такъв сценарий. Не е нужно да сме 1:1 в интересите и 'нивата си", достатъчно е да се разбираме и да споделяме нещо от това, което вълнува вътрешния ни свят.

# 177
По-интересно щеше да е тя да се увлече по кик бокс или състезания с камиони-чудовища. Защо четенето се смята за по-голямото благо? В доста случаи води до тъпотия.

Общи условия

Активация на акаунт