"Класови" различия

• 12 980
  • 177
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ех, като попадна на интерсна тема в този раздел, все се оказва,че вече са изписани 7-8 страници по въпроса  Crazy
Аз и съпругът ми сме в подобно положение - аз с висше (магистър), завършено с висок успех и той - със средно, завършено с 3-ки... Ами как да ви кажа, усеща се разликата...

В смисъл, обявяваш на всеослушание, че съпругът ти е по тъп от теб ли?
Образователната степен, поне според мен, не е признак на интелигентност, а често не е и на образованост, но това е друга тема. Струва ми се, че у нас грешно се интерпретират тези неща и погрешно секретарката или касиерката в банка се приема за по- умна от един сервитьор или автомонтьор. Въпрос на знаят е дали да се учи виШо или не, така си мисля, но пък шарен свят, разбирания разни...

# 106
Ех, като попадна на интерсна тема в този раздел, все се оказва,че вече са изписани 7-8 страници по въпроса  Crazy
Аз и съпругът ми сме в подобно положение - аз с висше (магистър), завършено с висок успех и той - със средно, завършено с 3-ки... Ами как да ви кажа, усеща се разликата...

Това защо директно като обида се приема?
Жената съвсем откровено си признава, че има разлика. Нито ще спре да го обича, нито ще го зареже,тя го е приела такъв - той нея.
Това са и моите наблюдения, за коит описах назад всъщност.
Обикновено липсата на образование се поражда именно от цялостния мироглед - тоест не виждаш смисъл, не цениш образованието като такова, плюеш на квалификациите и тн...Не че няма хора без образование по други причини де...

# 107
  • Kопенхаген
Именно защото съм го приела такъв какъв то е, никога няма да тръгна да го подценявам от към капацитет, щото аз съм завършила виШО, а той не.

Бояна, го каза по горе, за съжаление много хора в БГ си мислят, че са постигнали кой знае какъв житейски успех завършвайки висше образование.
Тази степен се обезцени като такава, поради многото учебни заведения, многото издадени дипломи, вече се предпочитат дори хигиенистки с такъв ценз.

# 108
Ох, защо не вярваш, че някой откровено си казва -кой е с по-големи възможности, знания, амбиции дори в едно семейство? Това не е обида, това е факт. Дори е по-добрият вариант от опитите за замазване на положение за пред хората.
Моят мъж също има по-ниска степен на образование. Определено в доста неща съм по-добра, това е едното от тях. Той пък в други го бива повече...нормално.

# 109
Ех, като попадна на интерсна тема в този раздел, все се оказва,че вече са изписани 7-8 страници по въпроса  Crazy

Образователната степен, поне според мен, не е признак на интелигентност, а често не е и на образованост, но това е друга тема. Струва ми се, че у нас грешно се интерпретират тези неща и погрешно секретарката или касиерката в банка се приема за по- умна от един сервитьор или автомонтьор. Въпрос на знаят е дали да се учи виШо или не, така си мисля, но пък шарен свят, разбирания разни...

Зависи къде, Бояна. УНСС и СУ със сигурност не се приравняват на MIT и Станфорд.

# 110
  • Kопенхаген
Какво да ти кажа vili не ми се влиза в безсмислени спорове. Само ми е прекалено странно да изтъкваш качествата си пред тези на партньора и да го подценяваш, макар и под форма ,,Ами да ви кажа личи си…,,

И нищо не крия и не завоалирам, напротив казах си го съвсем ясно уважавам неговите знания и умения, за мен има по важни неща в една връзка осен това кой с по голям ценз е и кой бил по умен от другия.

Aз може да съм с висше, но той пък е добър с чуждите езици и ги учи с лекота, а сега да видим кой е с по голям умствен капацитет?

Всъщност авторката не това имаше предвид под класови различия  Grinning

# 111
  • София

не е признак на интелигентностОбразователната степен, поне според мен, а често не е и на образованост, но това е друга тема. Струва ми се, че у нас грешно се интерпретират тези неща и погрешно секретарката или касиерката в банка се приема за по- умна от един сервитьор или автомонтьор. Въпрос на знаят е дали да се учи виШо или не, така си мисля, но пък шарен свят, разбирания разни...

Зависи къде, Бояна. УНСС и СУ със сигурност не се приравняват на MIT и Станфорд.
Така е, има университети, чиито дипломи в по- голяма степен гарантират, че дипломираният не само е образован, но е и интелигентен. И все пак зависи от много неща, у нас има някакъв култ към вишуто, който за мен е необясним. Не е нужно да завършиш вишу, за да продаваш дрехи в бутик или да си секретарка, офис сътрудник, касиер в банка и тн.
И все пак, хора, които не са със сходно интелектуално ниво ми се струва трудно ще поддържат дългосрочни отношения или поне няма да са пълноценни според моите представи.

# 112
Зависи от човека, за себе си от опит знам, че не мога да толерирам големи и фрапиращи разлики в статуса, само във финансовия такъв и то в негова полза. Mr. Green

# 113
  • София
Зависи от човека, за себе си от опит знам, че не мога да толерирам големи и фрапиращи разлики в статуса, само във финансовия такъв и то в негова полза. Mr. Green

Разбира се, зависи от човека. Фрапиращи разлики във финансовия статус не бих търпяла в чиято и да е полза, към не фрапиращите в полза на мъжа съм по- толерантна.

# 114
  • Варна
Аз пък не бих върнала Доронин. Нищо, че имаме фрапираща разлика във финансовото състояние  Mr. Green

# 115
  • София
Аз пък не бих върнала Доронин. Нищо, че имаме фрапираща разлика във финансовото състояние  Mr. Green
Laughing

# 116
  • София
Дружно да налазим руската олигархия Simple Smile

# 117
  • София
Дружно да налазим руската олигархия Simple Smile
Аз съм пас, но ще ви аплодирам и ще ви гостувам, при приятелството фрапиращата разлика във финансите не би ме притеснила. Wink

# 118
  • Пазете Гор
Някакъв теляк разправял на мой познат преди години, че много трудно познавал всред клиентите му кой колко  е образован. Всички голи и все за сапуни говорят.

Мен ако питате, ако сега имаше теляци, съвсем би се объркал.

Питам, как си личи, че някой е образован? Или че не е? А?

# 119
  • София
Имаше един.
Марто Карбовски го беше интервюирал.
Сигурно е същия, май е останал само един Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт