"Класови" различия

• 12 980
  • 177
  •   1
Отговори
# 90
  • n/a
В смисъл? Не разбирам ...

# 91
  • София

Всъщност за мен висока класа означава присъствие във висши социални слоеве  Grinning
Стига де.
И ако предпочиташ да си общуваш само в тесен семеен кръг, не си висока класа.
Ако си Златка, примерно и те канят тук-там, вече принадлежиш на високата класа.

# 92
Какво означава висши социални слоеве?

# 93
  • Варна
Едър бизнес, политици, наследствени аристократи Mr. Green

# 94

Особено тази категория ми е изключително любима напоследък.

# 95
  • Бургас

Особено тази категория ми е изключително любима напоследък.

Дааам, класаааа - няма стигане просто!  Laughing  Sick
Иначе съм напълно съгласна за наследствените аристократи - жалко, че у нас такива няма. Имам предвид чисто българска аристокрация с вековна история. А за едрия бизнес - може би ако нямахме комунистическо минало, едновремешните едри капиталисти (в новата история на Бг) сега биха били наистина представители на висока класа. Някак за 20 години... Не ми вдъхват респект.

# 96
  • Kопенхаген

Всъщност за мен висока класа означава присъствие във висши социални слоеве  Grinning
Стига де.
И ако предпочиташ да си общуваш само в тесен семеен кръг, не си висока класа.
Ако си Златка, примерно и те канят тук-там, вече принадлежиш на високата класа.

Azzy, по назад писах какво означава за мен висша класа, социални слоеве и т.н.

А и Боги, допълнително хвърли светлина по въпроса.

Дори не съм си и помисляла, че разни там чалгарки, златки и друга подобна пасмина могат да минат за висша класа.
От време едно висшата класа се е забавлявала в бордеи с подобни персони.

Снеж, по напред писах какво имам предвид  Grinning

# 97
Хубава работа.
А ако човекът до теб в един момент започне да изкарва по десет бона, ти какво ще направиш?
Ще махнеш с ръка и ще го напуснеш, защото е много просперирал?
И има огромна разлика между това и обратното, между другото.
И трето, изобщо не ни връща към образователното и културното ниво, а към хепи-соц нивото.
Изобщо не си позволявай да се чувстваш неудобно, ако половинката ти просперира и изкарва н-пъти повече от теб. По-скоро го подкрепяй и се гордей с него.

Не, разбира се, че няма да махна с рака, но ако това стане в последствие на нашето съвместно съжителство или иначе казано не виждам как ако аз съм със заплата 200 лв ще срещна в обкръжението си принца на бял кон, изкарващ по 4 бона, който всяка вечер се храни в скъпарски ресторанти и т.н Нито пък мога да си представя как всъщност ще се развият нещата при толкова огромна финансова разлика, а от там и чисто битово-житейска. Аз за себе си не бих се чувствала спокойно, ако разчитам на чужда заплата или пък ако човека до мен плаща за всичко. Така че, да, права си, ако сега половинката ми просперира и изведнъж му потръгне ще се гордея, ще съм щастлива, ще го подкрепям и т.н, но според моите виждания и представи това е нещо съвсеем различно.

# 98
  • София
Да, понеже и аз имам идея, затова те репликирах, че присъствието във висшите социални слоеве, изобщо не означава принадлежност към висшите социални слоеве.

И между другото, на висшите социални слоеве изобщо не им пречи да си общуват с широките народни маси, включително и сексуално и да се забавляват на пържолка и домашно вино и все в този дух забави. Simple Smile

Поли, сладка, не слагай рамки и не се ограничавай с такива мисли.
Много често, хората, които имат подобен доход, нямат изобщо време от работа да си вдигнат главата, не, че не посещават скъпи ресторанти, но много от тях не принаджелат към групата на бонвиваните, които прекарват живота си в обиколки от ресторант в бар и обратното.

Например, момчето, което ми оправя колата в частното си сервизче е супер профи, малко над 30, работи от сутрин до мрак, месечния му доход гравитира около 10, инвестирал ги е в разкошна къща с огромен двор за жена си и децата в скъпите планински райони и съм абсолютно сигурна, че не е стъпвал в централни градски части от поне 5 години, защото ме разпитва с интерес как са направили Витошка и каза, че някой ден щел да отидел да видел, ако му остане време. Само пример давам.
Такива хора не ходят с табела с материалните си активи и изобщо не са малко.
Мисълта ми е, че не е редно да слагаш рамки за хората.

# 99
по-скоро различията в интересите и ценностната система биха били проблем в една връзка, отколкото различия в степента на образование или във финансовото състояние.
Друг е въпрсът, че интересите и ценностите са продукт на възпитанието в семейството...

# 100
Azzy, според мен виртуална комуникация играе роля във заформилия се диалог, защото смятам, че не си ме разбрала правилно. Аз не слагам рамки. Имам в обкръжението си хора, които едва свързват двата края и такива които живеят повече от добре. Въпроса е, че е по-често срещано известен да е с известен, богат да е с богат, средностатистически да е със средностатистически и т.н Не казвам, че е невъзможно и обратното, но е по-трудно постицимо. А що се отнася до ресторантите, не смятам, че хората с хубав финансов статус не могат да се хранят с домати и сирене или че задължително принадлежат към елита, но по един или друг начин се разминават местата, познатите. Както и да е, може би пак не съм се изказала достатъчно добре, а и оспамих темата, така че спирам.  Grinning Peace

# 101
  • София
Така е, Поли.
Баланс и любов ако има, повярвай ми, няма нищо неудобно в това любимият да се грижи за теб и семейството си, ако може да си го позволи.
Тези ти мисли ме провокираха за изказването ми. Simple Smile

# 102
Ех, като попадна на интерсна тема в този раздел, все се оказва,че вече са изписани 7-8 страници по въпроса  Crazy
Аз и съпругът ми сме в подобно положение - аз с висше (магистър), завършено с висок успех и той - със средно, завършено с 3-ки... Ами как да ви кажа, усеща се разликата...

# 103
  • Kопенхаген
Ех, като попадна на интерсна тема в този раздел, все се оказва,че вече са изписани 7-8 страници по въпроса  Crazy
Аз и съпругът ми сме в подобно положение - аз с висше (магистър), завършено с висок успех и той - със средно, завършено с 3-ки... Ами как да ви кажа, усеща се разликата...

В смисъл, обявяваш на всеослушание, че съпругът ти е по тъп от теб ли?

# 104
  • София
Само не разбирам защо високата степен на образованост да е критерий за висока класа?

В нашия случай. Аз с висше образование, Той средно специално и много добър в областта си и професията си. Винаги е получавал по висока заплата от моята.
И никога не съм си помисляла, че съм класово по висока от него.

Подкрепям!
И при нас положението е подобно. 

Общи условия

Активация на акаунт