Къдрокоси красавици

• 107 447
  • 766
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Значи ти я слагаш,след като си измила косата.Аз съм я правила 2 пъти като маска смесена с масла разни,мед,жълтък..(последния път мн се развихрих Mr. Green).Стоя така 2-3 часа,след което я измивам с шампоан.
Следващият път,ще пробвам по твоя начин.
Косата ми не е руса,светлокестенява е и дори и малко потъмняване не ми харесва Ето я.В ученическите и пубертетските години беше доста по-чуплива,но след две бременности премина през стъбилно окапване,изправяне ..TiredАз и амлата съм я слагала с цел подхранване и п/в косопад.

# 211
Ами.. прочетох, че се ползвала като "естествен балсам" и не ми и хрумна, че може преди миене да се ползва. Мацах-гвацах и каквото там ми хрумна, но след шампоана.

Между другото, понеже стана дума за тези смеси за коса ( естествена боя), да кажа, че и аз имам опит с тях. От Хенафокс си бях вземала няколко пъти тъмнокафява боя на прах (къна+амла+индиго) и много бях доволна. Бях се боядисвала с амонячни черна, тя от натрупване стана синя чак. И това беше моя начин да скъсам с химичните бои, да мина през ествествени и полека да се върна към ествествения си тъмнокестеняв цвят.

Отскоро ползвам Alfaparf Semi Di Lino Reconstruction, да знаете, че много омекчава косата и не оформя къдрици. Въпреки че това не ѝ е цел, но все пак да споделя, нали сме в "Къдрокоси красавици"  Mr. Green  Ако някое момиче е със по-суха и непокорна коса, мисля, че ще ѝ пасне.

# 212
  • В полите на Пирин планина
gali&presi, пробвай амлата с касия. Касията придава златисти отблясъци на светли коси. Можеш да забъркваш със силен чай от лайка и да добавяш канела, пчелен мед. Това са все естествени изсветлители. При редовна употреба свялят поне половин тон от цвета, а за косата са чудесни - подхранват, изглаждат. Спокойно може да се стои повече време с тях - аз съм стояла по 2-3 часа, ако нацеля консистенцията и не тече по врата. Ако косата ти е по-суха е добре да се сложи и някакво масло.

# 213
  • Варна
Lady Brinne мерси,ще пробвам PeaceИ да питам пак,това преди или след шампоана(с меда и канелата)?

# 214
Lady Brinne мерси,ще пробвам PeaceИ да питам пак,това преди или след шампоана(с меда и канелата)?

Аз съм го правила преди миене винаги  Peace

# 215
  • Варна
Мерси

# 216
Относно трайното изправяне, миналата зима се прецаках с такова нещо.Косата ми беше перфектно права след излизането от фризиора и до там. После ставаше гадно чуплива след като я изкъпя и трябваше построянно да я доизправям с пресата която допълнително я изтощи.  Sad
мен поне и двете фризьорки, които попитах, ме предупредиха, че ще е така.

Мен за жалост не. Sad Казаха ми че ще се изтощи нали това си е нормално и аз го знам, но ми казаха че ефекта + използването на професионалните продукти ще ми я зафутжи права.Не перфектно леко чуплива разбира се на което също бях съгласна (то такак по се харесвам след акто я изправя леко да се начупи а не да е , акто дъска), но ефекта беше просто че къдрицие ми спряха да се къдрят и стояха едни разхвърачани абе ужс. Ако намеря снимки ще пусна.

Момичета, благодаря ви   bouquet за отговорите, относно трайното изправяне. Почти се отказах, четейки отзивите ви. Ще си се изправям с пресата, явно е по-щадящо. Не ми се рискува да ходя после, като метла в главата.

Да по добре е според мен или си ходи на фризиор да те издухва.Може да пробваш и това има ефект, спестява ти доста от дърпането с преса , защото само пооправяш някои чупки. Hug

http://jenite.bg/%D0%9F%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1% … l.a_i.295846.html

# 217
Аз два пъти през живота си съм правила трайно изправяне, единият от които в чужбина, и двата пъти жестоко съжалявах. Вторият път уж щеше да е различно, продуктите бяха много хай, но уви, същият ужас.  Няколко седмици след процедурата започва кошмарът и не свършва, докато не се изреже всичко поразено. Поне с моята коса беше така. През цялото време изглеждаше все едно току що съм бръкнала в контакт.

# 218
Може ли някой да ми каже,след маслена баня какви продукти е по-добре да се използват протеинови или хидратиращи?

# 219
  • вече Пловдив
Момичета, дайте ми съвет.
Заради упорит пърхот ползвам шампоан Селсун блу, който е може би единственият шампоан, който ми помага. След това обаче косата ми става доста суха и "хвърчаща". Спрях да ползвам пяна за коса, защото ми я "бетонира". Посъветвайте ме какво да си взема, за да не хвърчи косата, а да станат хубави къдрици...

# 220
Момичета, дайте ми съвет.
Заради упорит пърхот ползвам шампоан Селсун блу, който е може би единственият шампоан, който ми помага. След това обаче косата ми става доста суха и "хвърчаща". Спрях да ползвам пяна за коса, защото ми я "бетонира". Посъветвайте ме какво да си взема, за да не хвърчи косата, а да станат хубави къдрици...
Аз използвам от скоро едни двуфазни кристали(масло) на Balea,харесва ми ефекта и косата е мека

# 221
А някой да препоръча добри силно хидратиращи продукти- шампоан, балсам, маска, спрей, кристали или от каквото сте доволни.

# 222
Серията - Alfaparf » Nutrition NU TRI seduction за суха и чуплива коса  Peace

# 223
А къде се продават в СФ или в някой български сайт за онлайн пазаруване ?

# 224
А някой да препоръча добри силно хидратиращи продукти- шампоан, балсам, маска, спрей, кристали или от каквото сте доволни.

Макадамия Heаling Oil - перфектно оформя и къдриците. Обаче на мен не ми е особено икономично, което определям като минус предвид ценатата му.

Скрит текст:

Също ето този балсам без отмиване ми харесва:

Скрит текст:

И колкото и да е чудно ето този български балсам без отмиване:

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт