Къдрокоси красавици

• 106 894
  • 766
  •   1
Отговори
# 405
Понеже си е наистина каца  Laughing, ако не ви хареса, може да я ползвате като пре- уош терапия, т.е. на влажна коса да я нанасяте и да оставяте за час-два /без корените/, след което измивате по обичайния начин  Peace
Аз така действам с маските/балсамите, които не ми харесват  Wink

# 406
  • София
На мен маската на Лорис ми идваше мнооого слаба. Също и хидратиращия шампоан на Аphogee... Но може би, защото се и изрусявам.

Ще си копирам поста от другата тема, явно там по-рядко се чете.

От известно време започнах да се изправям, мнооого се харесвам, косата ми порастна и сега права е още по-дълга, цветът ми изглежда по-хубав като съм права (и преди съм го забелязвала), изрусявам се. Единственият минус е, че ми отнема близо 2ч изправянето сама. Въпросът ми е какви грижи допълнителни да полагам, за да не я пресушавам, някакви трикове? Ползвам си както преди тежки маски, след измиване крем/балсам + кристали с масла. Имам термозащитен спрей и крем и ги редувам. Сега си поръчах още един спрей, хем е термо, хем с масла. Само, че нали не е добре да се изправя мокра коса и това със спрея малко ме обърква? Също и какво да слагам след изправянето? Имам лак, но искам да е гладка и гъвкава косата, затова не слагам.

Последна редакция: ср, 27 апр 2016, 23:57 от Аня♥♥♥

# 407
Здравейте,
Моята коса е чуплива, бързо се омазнява в горния край, а в долната си част е суха.
С какво да я "лекувам"? Дайте съвет Thinking

# 408
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,
Моята коса е чуплива, бързо се омазнява в горния край, а в долната си част е суха.

С маслени маски - правят чудеса с чупливата и къдрава коса, а също регулират омазняването на скалпа.

# 409
Здравейте, прекрасници! Simple Smile
Наминавам, за да ви припомня за невероятния ефект на амлата (като измивно средство) върху косата и къдриците.

# 410
  • София
Аз за първи път чувам. Обясни как точно процедираш, моля те.

# 411
Амла на прах можеш да намериш в био магазините, в различни варианти. Аз в момента ползвам прахообразен "шампоан" с различни съставки. Като къна е, смесвам няколко лъжици с топла вода, нанасям на мокра коса и скалпа, изчаквам  15 мин и измивам внимателно само с вода.   Нанасям балсам и стилизант.

# 412
  • София
Благодаря, ще опитам. През лятото косата ми винаги е проблемна.

# 413
Здравейте,

С маслени маски - правят чудеса с чупливата и къдрава коса, а също регулират омазняването на скалпа.

Нещо такова: 

http://apteka.framar.bg/30045794/%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8% … 300-%D0%BC%D0%BB-

или имаш предвид някакви домашно забъркани с яйце, зентин и т.н?

# 414
  • В полите на Пирин планина
littleBIG , имам предвид натурални масла - кокосово, рициново, зехтин ... Каквото искаш. На мен за косата любими са ми рициновото - за скалпа и кокосовото - за дължините. Правя маслен масаж на скалпа, нанасям кокосово по дължините, връзвам косата на кокче и стоя, колкото по-дълго мога. Обикновено в събота или неделя следобяд се мажа, ако няма да излизам, за да стоя повече часове. Коковото прекрасно овлажнява косата.

Друга маска, която също харесвам е 2 с.л. зехтин, 1 жълтък, 1 с.л. мед. Медът също чудесно хидратира.

# 415
littleBIG , имам предвид натурални масла - кокосово, рициново, зехтин ... Каквото искаш. На мен за косата любими са ми рициновото - за скалпа и кокосовото - за дължините. Правя маслен масаж на скалпа, нанасям кокосово по дължините, връзвам косата на кокче и стоя, колкото по-дълго мога. Обикновено в събота или неделя следобяд се мажа, ако няма да излизам, за да стоя повече часове. Коковото прекрасно овлажнява косата.

Друга маска, която също харесвам е 2 с.л. зехтин, 1 жълтък, 1 с.л. мед. Медът също чудесно хидратира.

Аха, благодаря ти Simple Smile

# 416
  • Варна
Понеже си е наистина каца  Laughing, ако не ви хареса, може да я ползвате като пре- уош терапия, т.е. на влажна коса да я нанасяте и да оставяте за час-два /без корените/, след което измивате по обичайния начин  Peace
Аз така действам с маските/балсамите, които не ми харесват  Wink
Пробвах и този метод на маската Лорис,
Но пак не ми допада.
Прави ми косата прекалено мека, дори стилизанта не успява да ми оправи къдриците, които тази маска разпилява.
Аз май съм единствената, която не е доволна от тази така хвалена маска в бг мама  Mr. Green

# 417
  • София
И аз. На мен пък ми е слаба (косата ми е много къдрава, аз се и изрусявам).

# 418
Здравейте, прекрасници! Simple Smile
Наминавам, за да ви припомня за невероятния ефект на амлата (като измивно средство) върху косата и къдриците.
Дренка, амлата не ти ли изсушава допълнително косата? Къдравите коси по начало са по-сухи, а моята лятото става като слама направо. От кое си доволна - дефинира ти добре къдриците или усещаш косата си подхранена след нея?

# 419
Здравейте!
Сигурно сте обсъждали вече в темата, но бих искала да попитам - как се справяте с късата стърчаща коса , не бебешките най-отпред, ами може би е и нова коса, не знам. Адски досадно ми е, не мога всеки път да се изправям (дори това няма кой знае какъв ефект), или да пръскам с лак за коса, за да приглаждам. Още повече, че след няколко часа щръкват пак. То след всяко миене на косата, да я третирам по този начин ми се струва не особено добре.
Кристали, ако се слагат, ще омазнят още по-бързо косата. И без това в София въздухът е достатъчно замърсен, че да се налага да я мия през 1-2 дни...
Та по-конкретно - някакъв определен шампоан за коса би ли помогнал? Слагам балсам, но само в краищата. Там проблеми нямам. Само в корените. Моята коса си е чуплива по рождение, но бих искала по някакъв начин да прикрия тези малки косички, дето стърчат отвсякъде.
Благодаря ви. Хубав уикенд.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт