Къдрокоси красавици

• 106 760
  • 766
  •   1
Отговори
# 660
Имам го и този на ДМО, но го ползвам като маска с отмиване или в корените за няколко минутки и изплаквам.
Иначе говоря за детанглъра на Кинки, ето го https://es.iherb.com/pr/Kinky-Curly-Knot-Today-Natural-Leave-In- … 8-oz-236-ml/40518

На Shea Moisture много отдавна се каня да пробвам суфлето или смутито, чета страшно добри отзиви за тях. Аз обаче също съм с впечатление за техните продукти, че са за афрокоси. Имах едно хидратиращо мляко без отмиване и един техен шампоан, идваха ми тежки и реших, че със стилизиращите им продукти ще е същото. Но сега се замислям и може да пробвам смутито.
Ти с какви къдрици си, имаш ли снимка след фиксиране със смутито ? Ако не е много нахално от моя страна, разбира се. Simple Smile

# 661
И аз така го ползвам на ДМО, затова ми стана любопитно. Пробвала съм го и без отмиване и помня, че бях доволна.
Много ми е трудно да си определя къдриците, но може би са между 3а и 3б по снимки в интернет Simple Smile Иначе косата ми гъста, но с мек и тънък косъм, склонна към фриз. Представях си истинско бедствие със Смутито, но то взе, че ме изненада Simple Smile Ще гледам при следващо миене да се снимам, за да добиете представа.
А твоята коса каква е, Жαнα? Пропуснала съм снимката, която си качила Simple Smile

# 662
Моята също е между 3а и 3б, също със сравнително тънък и мек косъм, податлива е и на цъфтеж.
Ще чакам снимката ти с нетърпение Hug

# 663
Момичета някой ползвал ли е на Selective 15 all in one и ако да може ли мнение?

# 664
  • вече Пловдив
Влизам и аз за съвет.
От доста време косата ми пада, съответно пия витамини за коса и фитовал. Боядисвам се заради белите коси, правя и маслени маски 1 път месечно - косата наистина е много хубава, жива и къдрава след маската, но ми пада боята от маслата. Някакъв съвет какви масла да ползвам, за да не ми пада бързо боята?
За съжаление няма вариант и двете, поне аз не съм открила. От маслата боята пада по-бързо, това е и причината да не си правя често маслени маски. Обикновено преди боядисване.
Благодаря, Аня!

# 665
Здравейте къдравелки,
Доста неща съм пробвала, но фаворит нямам. Към момента ползвам на милк шейк(пяната за подхранване, маската за чуплива коса и олиото, на палмърс маслото за къдрава коса и съвсем обикновени шампоан и балсам на ив роше за изтощена коса).Пяната и маската ми правят къдриците по дефинирани и по-въздушни(ако ме разбирате Grinning). Ползвам кокосово масло за подхранване преди миене.
С плътен косъм съм, под раменете. Моите къдрици са като след  дифузер и ми е много лесно  оформянето, дори и най-обикновена пяна да им сложа пак е прилично положението. Друг е въпросът,че след 4 часа падат къдриците и от тежеста се изправя в корените...
Ако не й правя нищо или недай си Боже се разреша на суха коса ставам като Хагрид Grinning и положението е вързана до следващото миене. Ако я изпусна докато е мокра после  няма оправяне. Взех си от тези тийзърите(мекичките четки) и малко помогна със заплитането.
Веднъж- два пъти в месеца я изправям със сешоар,но става още по суха + че всеки ден я мокря с хлорирана вода и просто няма смисъл. Когато съм на кеф я навивам на голяма/едра маша и седи много добре,но трябва да се удуша с лак и все по-рядко си го причинявам.
пс:Като бях малка сестра ми,която има супер правa и гъста косa, ми се подигрвше,че в главата съм като Лепа Брена на млади години Grinning

Последна редакция: нд, 17 сеп 2017, 18:32 от pifiella

# 666
Момичета, тази мацка има много готина коса.
https://m.youtube.com/watch?v=P8fswjRdYT4
Някоя използвала ли е тези продукти на Deva, които тя използва? Има и други клипчета, навсякъде използва предимно тези продукти.. Както и Кокосово масло. Много ми се иска да опитам нейните методи за оформяне на коса, но ми се струва, че ще ми утежни на мен... Аз като сложа каквото и да е олио положението става страшно.... Мазно Grinning

# 667
  • София
Момичета, отзиви за продуктите на Tigi? Чудя се м/у тези трите:

https://www.enzo.bg/tigi/catwalk-curlesque-krem-za-chupliva-i-kdrena-kosa/

https://www.enzo.bg/tigi/bed-head-foxy-curls-krem-za-chupliva-kosa/

https://www.enzo.bg/tigi/bed-head-styling-stilizirassh-krem-za-elastichni-kdrici/

Искам оформяне и лека фиксация. Напоследък косата ми е много странна, не се къдри, а стои рошава само. Пробвах какво ли не, вече 4 пъти се подстригвам от лятото (а така ми се свидят дължините!), правих протеинова терапия, маслени маски (от тях се сплеска, утежни и изправи още), пия витамини. Началото на есента започна да ми пада повечко, витамините пооправиха положението, но не се къдри и стои една такава или изпръхнала, или сплескана. Естествено не е и съвсем права и се изнервям. А съм свикнала да имам буйна, гъста, плътна, много къдрава коса и сега ми е едно странно и кофти.

# 668
Аня и аз имам същия проблем. Преди това я изрусих , от това сигурно я изтощих и не се къдри. Подстригвах и сега е едва до раменете. Пих витамини, правих маски ,но не се къдри. Момичета очаквам да споделите вашия опит за оформяне на къдрици.

# 669
  • София
Уффф, сложна работа. Аз се изрусявам вече 11 години, такава промяна в косата съм имала преди и след раждане. Сега не предстои такова, тъй че вероятността да е хормонално е отхвърлена. Преди съм била и почти бяло руса, т.е. по-агресивно боядисване, сега си поддържам по-естествено топло русо, редовно ползвам финиши за коса (крем, флуид, серум все нещо от този род). Усещам, че сега би била по-податлива на изправяне, но изсветляване + изправяне хич не е добра комбинация за косата, пък и не ми се занимава. То трябва всяка сутрин пак да я минавам с пресата, за да изглежда добре.

# 670
Може ли да споделите колко време след раждане ви се оправя косата, след кърмене също така. Моята след раждането взе много да пада и изобщо не е същата оная си моя къдрава коса.Confused

# 671
  • София
Честно казано, не помня. Всъщност с първата бременност (преди 12г) ми се беше почти изправила 9-тия месец, хем ми беше много по-къса. Помня, че родих, прибрах се в къщи, измих я и имах отново моята си къдрава коса. Simple Smile И с второто беше мисля така, а с третата бременност нямам спомен да е имало големи промени. И трите пъти към 4-5 месец имаше косопад, който си е хормонален, но аз си взимах и витамини за по-сигурно.

# 672
Месец - два след като спрях да кърмя косопадът спря. Лекарката ми каза да не пия витамини, защото се пълнее от тях ( само това ми трябваше да чуя Grinning ). Сега, обаче, и аз имам проблем с оформянето. Деня, в който я измия имам много добре оформени къдрици, но от следващия нещата не са добре. Косата ми е суха и я мия на 5 дни. Абсолютно обезформена, както казвате изпръхнала. Фризьорката ме убеждава, че ако я подстрижем повече ще се оправи, но мен ме е страх да намаля много дължината. Всякакви олия и масла допълнително я изправят и обезформят. Мисля си да вземе нещо с по - силна фиксация.

# 673
Привет, дами!

Някой ползва ли конския шампоан?!

На мен ми харесва.

Други продукти, които редовно ползвам за моята коса са :

Един  много евтин балсам без отмиване с учудващо добър ефект. Преди време при изправяне на косата с преса ми я бяха увредили, че цяла година ходих с права коса. Когато открих  този балсам, косато ми започна да се възстновява.

А напоследък ползвам този СС-крем за коса на Орифлейм и съм доволна. Мирише много хубаво. И е много икономичен, слага се по малко.

# 674
  • София
Маслата в един момент утежняват косъма. Бях го чела някъде, но и го изпитах. Пишеше по-добре в такъв случай серуми, мляко за коса, по-леки продукти. От време на време правя маска с тривитаминол, за да поеме витамини и външно. А за дебелеенето от витамини една лекарка ми беше казала, че е от тези от В групата (тях ги има обикновено в мултивитамините). Харесвам витамините за коса на ДМ, преди съм ги пила, не съм забелязала да ми се яде повече от тях.

Конския шампоан ми го препоръчва близка приятелка, но не съм го ползвала. Предполагам е на принципа на тривитаминола. Но мисля да го пробвам като ми свършат тези, с които съм се позаредила. Stuck Out Tongue

Засега при мен положението е овладяно с подкъсяване (хич не ми се щеше, но и в студеното да ходя с вързана коса, защото не ми стои добре и така не става), нов крем за коса (на Биофарма ленено масло с кристали, но е крем, не е олио) и стилизант (крема за къдрава коса на Виктория, докато ми пристигне пяната на Лореал от ибей). Последното със стилизанта също не ме кефи особено, защото на допир ми стои по-твърда и след 2 дни суха косата, но на вид е много добре, с блясък и оформени кичури. Още съм в търсене на идеалния вариант, но поне вече не изглежда рошаво-опърпана.

Последна редакция: вт, 17 окт 2017, 09:42 от Аня♥♥♥

Общи условия

Активация на акаунт