Къдрокоси красавици

• 105 887
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
Хм, погледнах състава на един СС-крем за коса, за който ви казах наскоро, че е хубав.
Пълен е с парабени...  Sad

Ето за този на Орифлейм става дума. Мисля да го изхвърля...

# 691
Защо ще го хвърляш? Ако е заради парабените, на косата нищо няма да й стане от консерванти. Ако я пазиш от всякакви изкуствени съставки или те притеснява да не получиш обрив по кожата, която е в допир с косата, тогава хвърляй. Иначе ползвай спокойно, щом ти харесва и за следващите продукти имай предвид състава.

# 692
Защо ще го хвърляш? Ако е заради парабените, на косата нищо няма да й стане от консерванти. Ако я пазиш от всякакви изкуствени съставки или те притеснява да не получиш обрив по кожата, която е в допир с косата, тогава хвърляй. Иначе ползвай спокойно, щом ти харесва и за следващите продукти имай предвид състава.

Парабените се свързват най-вече с риска от развитие на рак на гърдата...  newsm78

# 693

Парабените се свързват най-вече с риска от развитие на рак на гърдата...  newsm78

Добре ми е известно коя съставка с какво се свързва, но косата е мъртва тъкан и ако го нанасяш по дължините й, няма как да попие в кожата или да попадне по друг начин в тялото. Освен ако не го ползваш и близо до скалпа или се притесняваш, че от дължините може излишъка да попие в кожата при контакт. И аз избягвам много вредни вещества, но специално при финишите за коса, които нямат пряк контакт с кожата проблемът е кое как се отразява на самия косъм, а не нещо друго. Това го пиша като човек, който е чел изключително много информация по темата за вредностите в козметика, храни, добавки, лекарства, препарати, тъкани, и който се определено се "филмира" и се пази от химии. Ако желаеш да прочистиш козметиката си от вредности, ползвай дезодорант без алуминий, избягвай сулфати, консерванти, фталати, изкуствени аромати, петролни продукти и пр. или направо мини на био козметика. Има тема за нея в подфорума.

Последна редакция: пн, 06 ное 2017, 16:42 от Петенце Цветенце

# 694
Bubolita88 , как е кремчето на Сънсилк?

# 695

Парабените се свързват най-вече с риска от развитие на рак на гърдата...  newsm78

Добре ми е известно коя съставка с какво се свързва, но косата е мъртва тъкан и ако го нанасяш по дължините й, няма как да попие в кожата или да попадне по друг начин в тялото. Освен ако не го ползваш и близо до скалпа или се притесняваш, че от дължините може излишъка да попие в кожата при контакт. И аз избягвам много вредни вещества, но специално при финишите за коса, които нямат пряк контакт с кожата проблемът е кое как се отразява на самия косъм, а не нещо друго. Това го пиша като човек, който е чел изключително много информация по темата за вредностите в козметика, храни, добавки, лекарства, препарати, тъкани, и който се определено се "филмира" и се пази от химии. Ако желаеш да прочистиш козметиката си от вредности, ползвай дезодорант без алуминий, избягвай сулфати, консерванти, фталати, изкуствени аромати, петролни продукти и пр. или направо мини на био козметика. Има тема за нея в подфорума.

Да, права си, че в случая не се ползва върху кожа. Но честно казано малко ме стресна тази информация, при положение, че вече в почти всички продукти се стараят да избягват парабените. Пък и в крайна сметка нали го мажеш с ръце... newsm78

# 696
Ако те притеснява силно, го смени с друг продукт. Все пак спокойствието е най-важно. Но ако парабени или други вредни съставки присъстват в останалата ти козметика, това няма да окаже голямо влияние. Друго не мога да те посъветвам, а и ми се струва, че се отклоняваме от темата.

# 697
Аз пък никога не бих се притеснила да ползвам продукт с парабени в/у косата си. И какво като ще го нанасям с ръце ? За 2-3-5 минути какво би ми станало ?
Все пак нанасям продукта, намачквам и си измивам ръцете, защо се притеснявате за такива неща ?  Излишно е. Simple Smile

# 698
Аз пък никога не бих се притеснила да ползвам продукт с парабени в/у косата си. И какво като ще го нанасям с ръце ? За 2-3-5 минути какво би ми станало ?
Все пак нанасям продукта, намачквам и си измивам ръцете, защо се притеснявате за такива неща ?  Излишно е. Simple Smile

Такова е и моето мнение. Simple Smile Но потребителката очевидно се притеснява, затова предложих да го смени, само ако няма да е спокойна да го ползва, а иначе - да си довърши опаковката и следващия път да внимава за състава.

# 699
Момичета, малко да ви разсмея! Надявам се да тръгне клипчето.  hahaha Joy

https://www.facebook.com/TRNDVideos/videos/1208859022551121/

# 700
  • Щастлива мама на 3 слънца
Крема на Сънсилк и аз съм го ползвала като ученичка и много ми харесваше.
Тук го намерих онлайн
http://starcorp.bg/productbg/1296
И аз ще чакам отзиви дали е същия или са го развалили и него.
Има ли отзиви вече ?

# 701
Засега никой нищо не е казал за кремчето.
И аз се интересувам  Wink

# 702
Аз го купих, но не съм го пробвала, защото имам друго кремче, което трябва да доизхабя, че му изтича срокът и не искам да изхвърлям.

# 703
Момичета от къде мога да си купя продуктите на палмърс за коса?

# 704
От сайта, безплатна е доставката , слагам го дано не е реклама.
https://www.palmers.bg

Общи условия

Активация на акаунт