Къдрокоси красавици

• 106 282
  • 766
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Мис Нели може и да са хубави продуктите на Макадамия, но на моята коса не чак толкова. И от тук следва да се поправя ,че  просто продуктите им не са за моята коса, освен олиото него ще си го ползвам в маски.

# 91
  • in a Lovesong
Здравейте и от мен   bouquet Добре, че влязох в темата та да прочета как се справяте с крема за къдрици на Макадамия  ooooh! И аз се набутах с голямата опаковка от това лепкаво чудо и хич ама хич не е толкова хубаво колкото очаквах  Tired Още утре ще пробвам да го смеся с кристали да видим какво ще стане  Mr. Green  Препоръчайте някой шампоан от "Златна рибка"
Аз съм ползвала на TIGI Bed Head шампоана за къдрава коса - ужасен е за мен, много силен и фиксиращ... Също така на Osmo май един комплект за укротяване на къдрава и чуплива коса - също ужасни  Mr. Green  На Matrix хидратиращия шампоан също не е кой знае какво за тези пари  newsm78  

п.п. само на мен ли не ми работи сайта на "златна рибка"?

# 92
Тъкмо щях и аз да се оплача от крема за къдрици на Макадамия ,че много лепне. На Лакме е хиляди пъти по-добър. Аз шампоани за къдрава коса спрях да използвам ,защото от почти нищо не бях доволна и започнах да си купувам такива за хидратиране на косата .Много по-доволна съм.

# 93
  • София
Аз съм доволна от пяната за къдрици на Taft

# 94
  • в Кошера
lea, не ти ли лепне? Как точно я нанасяш?

# 95
  • in a Lovesong
Тъкмо щях и аз да се оплача от крема за къдрици на Макадамия ,че много лепне. На Лакме е хиляди пъти по-добър. Аз шампоани за къдрава коса спрях да използвам ,защото от почти нищо не бях доволна и започнах да си купувам такива за хидратиране на косата .Много по-доволна съм.
Може ли линк за това на LAKME, защото гледам има и балсам-активатор за къдрици и гел за оформяне на къдрици  newsm78

# 96
Ползвам този гел и след него не мисля да експериментирам:
http://www.cehkobg.com/curls.html

# 97
  • in a Lovesong
Момичета, нещо обърках пропорцията  Mr. Green Имах на дъното на едно шишенце серум за сухи краища, който прилича на кристали (малко мазен си е  Tired ) и го смесих с крема за къдрици на Макадамия и я нанесох тази смес на измита, подсушена с кърпа коса и стана много мека, жива ама вместо да се оформят къдриците, те направо се изправиха  Mr. Green Сега ми е много странна косата... не е лоша, но е странна  newsm78 Ама следващия път ще пробвам с кристали и ще сложа повече от Макадамията  Peace

п.п. Дренка, а откъде го купуваш  newsm78

# 98
  • Бургас
 Дано да приемате нови в редиците на къдрокоските. Моята коса е не само дълга, къдрава и суха, но и я изрусявам. Престоя ми в банята, когато си мия косата / правя го веднъж седмично, за да нея изсушавам допълнително/ е около 40 - 50  мин. цял ритуал, направо ми омаляват ръцете, докато я измия и среша, после балсам, маска с изплакване, маска без изплакване...........след това подхранващ серум, арганово масло или натурално кокосово. Никога не суша със сешоар и благодарение на това, косата ми съхне около 4 часа, лятото е добре, но зимата ме блокира в къщи докато изсъхне. Предполагам ме разбирате. Често я изправям, прави ми удоволствие да се сресвам, когато е права. Защото иначе ми се случва само, когато е мокра.
Ще следя съветите, които давате.

# 99
  • София
И на мен сушенето зимата ми е по-трудно. Слагам термопротектор и в корените суша леко със сешоара с дифузера и почти винаги пак ми е влажна на сутринта.

# 100
lili-lilian рядкото миене всъщност помага да държиш косата си пресушена, вместо както си мислиш  да я щадиш. Къдравата коса е суха, защото обикновено косата се поддържа и предпазва благодарение на себума произвеждан от скалпа. Заради структурата на къдравия косъм себума не може да досстига до дължините и косата е перманентно суха. След като не може по естествен път дда се поддържа косата, остава изкуствено, с продукти. Продуктите не овлажняват сами по себе си косата, те заключвват външна влага вътре в косъма и го обвивват със слой който да предпазва. АКо се мие косата само веднъж в седмицата, има само 1 възможност за да стане това. Така че по-добре увеличи броя на миене, каот избереш мек, хидратиращ шампоан, и косата ще изглежда по-добре.
Това, че сухата коса трябва да се мие по-рядко е пълен мит и заблуда, или ако от практиката се е убедил някой - то ползва грешните продукти (особено шампоан).

Редактирам за сушенето - от години си мия косата вечер и спя с мокра коса, освен ако не искам нещо конкретно да я правя. Хем щадя от сушоар, хем къдриците се оформят по-добре така и е по-обемна косатаа, ако съхне сама през деня става една пухеста и безформена.

# 101
Но като цяло продуктите на Макадамия, мисля че прекалено голяма реклама.

А аз мисля, че са страхотни и си оправдават обещанията.

Специално маска и шампоана, ако трябва да избирам единствените, които да ползвам това ще са те.  За мен са уникално добри, а не е като да не съм ползвала от най-скъпата козметика  Grinning
Маската им най-вече е по-добра от всяка една на Керастаз, а съм ползвала абсолютно всички, освен тази за обем  Peace

Крема за къдрици им според мен също си е стилизиращ, докато на Керастаз е за много гъсти и сухи къдрици, но подхранващ по-скоро. 

# 102
  • София
Редактирам за сушенето - от години си мия косата вечер и спя с мокра коса, освен ако не искам нещо конкретно да я правя. Хем щадя от сушоар, хем къдриците се оформят по-добре така и е по-обемна косатаа, ако съхне сама през деня става една пухеста и безформена.
Така бях с години, докато не ми се появи синузит (не хроничен, но при настинки и вирус ме 'удря' там), та от 2-3г. зимата гледам в корена да я поизсуша преди лягане.

Преди също и аз си миех косата на 5-6 дни, от известно време я мия с по-мек шампоан, съотвено коренът се омазнава по-бързо и я мия по-често. Понякога не толкова, защото е мръсна, а защото са сухи дължините (и съответно и формата на къдриците се разваля).

# 103
Виолетова маската на Макадамия тази ли е
http://www.zlatnaribka.com/maska-za-suha-i-iztoshtena-kosa-macad … html#.UOk2HeTtSxk
с кой шампоан я комбинираш ?

Аз искам да изкажа възхищението си от аргановото масло и продуктите с такова . Просто това е елексира за моята коса. Проблем ми е само ,че аргановото масло никъде не го намирам наистина на 100%,винаги има cyclopentasiloxane, dimethicone и там някъде след тях е и аргана,не знам така ли трябва да бъде или ?

Последна редакция: нд, 06 яну 2013, 10:41 от Си♥си

# 104
Сега я засичам темата.
Аз съм с коса до раменете- чупливо къдрава. Долните пластове са по къдрави. 2 години непрекъснато я изправях и след това вече не е толкова къдрава колкото преди. Сега си я изправям макс. 1-2 пъти на месец и я хидратирам много.
Преди известно време я подстригах хубаво и почнах да ползвам хубава козметика, защото буквално си съсипах косата с изправянето, много по-ценно е от някакви парцали.
Използвам Олео Релакс шампоана, балсам и маска на Фито. На Фито продуктите ми действат страхотно. Маските Фитожоба и Фитокарите са прекрасни. Слагам си и Митик Ойл на Лореал Проф , който много ми помага с разресването.
Накрая Фито крем  с 9 билки  и има едно серумче на Биктория с пшеничен зародиш, което ми харесва.
Сега съм се наканила да си купя маската на Макадамия и Еластисайзъра на Филип Кингсли.

Някой може ли да ми обясни дали шампоана Олео Релакс се смята за мек?

Общи условия

Активация на акаунт