Къдрокоси красавици

• 107 442
  • 766
  •   1
Отговори
# 195
Относно трайното изправяне, миналата зима се прецаках с такова нещо.Косата ми беше перфектно права след излизането от фризиора и до там. После ставаше гадно чуплива след като я изкъпя и трябваше построянно да я доизправям с пресата която допълнително я изтощи.  Sad
мен поне и двете фризьорки, които попитах, ме предупредиха, че ще е така.

# 196
  • Варна/Благоевград
Сиси,

аз правя така:
на влажна (подсушена с кърпа) коса, мачкам с крем за къдрици, слагам кристали (или друго), обръщам се с главата надолу и действам с дифузера около минута - две. След това с лак за коса пръскам леко в корените (при теб може и да е повечко, моята коса не е до кръста, а как искам... ), стоя малко да позасъхне и като се изправя имам и обем в корена, и къдрици по дължините.

Понякога пръскам и самите къдрици - ако ми предстои разходка във ветровито време.

Знам ли, ако някой има други идеи и опит, нека сподели Simple Smile

Аз правя всичко по същия начин, но без да слагам лак в корените- страхувам се да не се получи пърхот, но ще пробвам и с лака. Simple Smile

# 197
Сиси,

аз правя така:
.......................................

Аз правя всичко по същия начин, но без да слагам лак в корените- страхувам се да не се получи пърхот, но ще пробвам и с лака. Simple Smile

Пробвай и после кажи как е Simple Smile И да не забравиш - впръсквай в корена както си с главата надолу   Peace И е по-лесно ако действаш на сектори/кичури.

Момичета, с какъв лак третирате къдриците за да запазят форма?

# 198
  • Варна
А някоя от вас ползвала ли е спрей за обем и какъв? Аз ползвах лилавият на Лореал, но нещо вече не се разбираме, та търся нов.

# 199
  • в Кошера
А някоя от вас ползвала ли е спрей за обем и какъв? Аз ползвах лилавият на Лореал, но нещо вече не се разбираме, та търся нов.

Това е много добро.  Peace

След това с лак за коса пръскам леко в корените...

Какъв лак ползваш за целта? При всяко сушене ли го ползваш?

# 200

Какъв лак ползваш за целта? При всяко сушене ли го ползваш?

В момента съм с "Лонда. Много е силен и негъвкав, но ще си го доизползвам. Ползвам го когато искам да постигна едновременно обем и къдрици и ми предстои мероприятие да кажем. Най-често мия косата си вечер, ето защо ми се обезсмисля и лака.

Скрит текст:
Честно казано ако пръсна вечерта, сутринта косата отново е обемна в корена, но ми е неприятно да спя така

# 201
  • Бургас
Момичета, благодаря ви   bouquet за отговорите, относно трайното изправяне. Почти се отказах, четейки отзивите ви. Ще си се изправям с пресата, явно е по-щадящо. Не ми се рискува да ходя после, като метла в главата.

# 202
Здравейте, къдрокоски!  Wink Искам да ви попитам дали ползвате някакъв спрей или балсам, или каквото и да е, за да срешете косата си по-лесно? Много се заплита моята и ми е мъчение да я реша, а не знам какво да използвам...  ooooh!

# 203
Eто този лак е специално за къдрава коса http://beautyshop.bg/product/124/nelly-lak-za-kadrava-kosa-aquanelly.html Дали някой има впечатления от него?

monichko от същата марка има и препарат за разресване на къдрици http://beautyshop.bg/product/131/nelly-preparat-aqua-nelly-za-ra … -na-kadritsi.html

# 204
Eто този лак е специално за къдрава коса http://beautyshop.bg/product/124/nelly-lak-za-kadrava-kosa-aquanelly.html Дали някой има впечатления от него?

monichko от същата марка има и препарат за разресване на къдрици http://beautyshop.bg/product/131/nelly-preparat-aqua-nelly-za-ra … -na-kadritsi.html

Благодаря ти!  Hug

# 205
Здравейте, къдрокоски!  Wink Искам да ви попитам дали ползвате някакъв спрей или балсам, или каквото и да е, за да срешете косата си по-лесно? Много се заплита моята и ми е мъчение да я реша, а не знам какво да използвам...  ooooh!

Моничко, купи си дървен нелакиран гребен с едри и редки зъбци. Много лесно и щадящо е ресането с такъв.   bouquet
Някоя от къдрокоските по-напред предложи и показа един балсам без отмиване, розов, български. Не е лош, особено за парите си.

За ресане също мисля, че би бил подходящ някой от вариантите на Tangle Teezer

# 206
Включвам се отново с гребен с вградено масло от макадамия
Скрит текст:
има ревюта по блоговете Wink

И ето какво намерих забравено в шкафа
Скрит текст:
Амла! Най-доброто оформящо средство, което съм пробвала. Страшни къдрици и блясък!

# 207
  • Варна
Daisy^Slava като маска я ползваш предполагам амлата,смесваш ли я с нещо или?И аз имам,но ми потъмнява малко косата(светлокестенява ми е) и не я ползвам често.
Мерси Peace

# 208
Daisy^Slava като маска я ползваш предполагам амлата,смесваш ли я с нещо или?И аз имам,но ми потъмнява малко косата(светлокестенява ми е) и не я ползвам често.
Мерси Peace

Да. В купа от йенско стъкло слагам малко от праха в пакетчето, да кажем 2 супени лъжици, и слагам гореща вода колкото да се получи пастичка. Бърка се хубаво с неметален предмет да няма бабунки в сместа. После завивам с полиетиленово фолио и чакам да се охлади.
Скрит текст:
Казват, че било най-добре да се ползва чай от лайка вместо вода и да се изчака сместа няколко часа. Но аз съм мързел  Mr. Green
Отнема ок. 5 минутки всичко. После си вземам купичката с мен в банята и като приключа вътре, изстисквам леко косата от водата и намазвам хубаво. Чакам 5 минутки и после суша. Още от първия път се вижда ефекта. Когато я пробвах за първи път останах шашната, защото толкова къдрава не се бях виждала освен на детските си снимки.
Скрит текст:
Изсушава, така че може да се добави малко масло по избор. Мирише на билки, отмирисва се, не мога да определя на какво точно, но гаджето му вика "смрад"  Mr. Green

Ти руса (казваш светлокестенява - колко ? ) ли си? Моята коса е тъмнокестенява и не съм забелязала да има потъмняване. Доколкото знам, амлата се използва като добавка към сместа от къна и индиго за постигане на по-тъмни и пепеливи тонове, но дали сама по себе си има такова действие не знам..

# 209
Доколкото знам, амлата се използва като добавка към сместа от къна и индиго за постигане на по-тъмни и пепеливи тонове, но дали сама по себе си има такова действие не знам..

Да, аз добавям амла в сместа от къна и индиго с която се боядисвам - тушира червеникавите оттенъци на къната  Peace , но все пак сместа стои с часове върху косата, а за 5 мин. няма как да дава отражение върху цвета!

Общи условия

Активация на акаунт