ПрЪвИписТна кУра-бия с Шаршафи на барплоДа и ИМПРИтура на баШТа му в рАцете- 74

• 28 358
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Simple Smile Не излиза, че са двама души, така се пише името.

Цитат
На всякъде

# 76
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Мне, не излиза така. Когато са имена на двама души не се пишат с тире между тях. Просто името е двойно - човекът е французин и там двойните имена са нещо често срещано. А цялото му име е Фредерик Жолио-Кюри.

# 77
Да, май сте прави.

# 78
  • София
Всички са прави, защото, примерно, теоремите, кръстени на двама учени, се пишат с тире  Peace

Теорема на Хамилтън-Кейли

# 79
Има разни работи, кръстени на повече хора като това - скала на Медведев-Шпонхойер-Карник.  Mr. Green
Но да. Всички са прави. Даже в българските имена се среща изписването с тире. Например, когато при сключване на брак жената " прикачва" фамилията" на мъжа си към моминската си фамилия.

# 80
  • n/a
Може и да греша, но Жолио-Кюри е зетят в семейството и попадайки в него, точно във варианта на добавяне на втора фамилия, приема Кюри. То си е чест да станеш част от фамилията Кюри, разбираемо е.

Точно така ... http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D1%8 … D1%8E%D1%80%D0%B8

# 81
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Аз имах предвид, че ако имената са на двама души, несвързани по никакъв начин, тогава не би трябвало да се пишат с тире. Иначе наименованията на различни теореми, болести и т.н., създадени от двама и повече души, винаги са били с тире.  Peace

# 82
Цитат
Аз пък винаги съм се чудела на статистите във форума - възхищавам се на способността им да помнят кой, кога, защо и как..... :
Не бяха ли статистици тези, 'дето правят подобни неща?  Thinking

# 83
Заглавието на темата звучи много добре, но сега се усетих, че 'курабия' се пише така – с 'у', така че грешката е само в тиренцето. Всъщност и то е достатъчно, за да изглежда смешно думата, но нямаше как да не споделя.  Peace Идва от kurabye от турски.

А по темата:

Цитат
Яко ги е хванал секлета обаче

Цитат
Щом разбрах,че е вишистка ми се прииска да си скъсам дипломите.

Цитат
Местожителство:Bulgariq

Цитат
Не може, това да са хората, давайки пример на децата ни.

# 84
Цитат
Темата е табу защото много безпочвенни и неоснователни предразсъдаци и стериотипи битуват в съзнанието на много хора.

# 85
  • София
Цитат
попаднал  в някаква секста/църква

# 86
Цитат
Какво правиш?
     - Гледам телевизор

Този отговор ми е "любим"  #Cussing out

# 87
  • Пловдив
Цитат