Клуб "полицейска съпруга" - тема 4

• 65 168
  • 797
  •   1
Отговори
# 630
  • Сливен
Ами сърдят се военните съпруги, че ги одумваме, но ей сега влязох за първи път в тяхната тема. Последните 10-на страници са за почивката, карти за станции...дори имаше някакво разискване какво давали в сауната на едната им станция - хавлия или халат...Наистина с право ни се сърдят - техните проблеми са къде-къде по-належащи и глобални. Ние тука за едни постоянно липсващи мъже сме тръгнали да се оплакваме...За какво са ни мъже в края на краищата - само ни ядосват у дома. Я марш на границата да вършат работата на военните, тъкмо да не си омръзваме. Мислят за нас хората.....
newsm10 newsm17 на 100 % съм съгласна с теб.

# 631
  • у дома
Змимка, Peace

# 632
А дано никога не се налага военните да пазят границата! Те го правят само в определени случаи и мирното време не е сред тях - напротив при военни заплахи и във военно време.
Виж за МВР охраната на границата си е основна задача поне по сега действащото законодателство.

Пожелавам доколкото е възможно весели празници и спокойни дежурства на работещите.

# 633
  • София
Весели празници и от мен  Hug Hug Въпреки лошото време и неразбориите

# 634
Весели празници и от мен!!!

# 635
  • Пловдив
Ами сърдят се военните съпруги, че ги одумваме, но ей сега влязох за първи път в тяхната тема. Последните 10-на страници са за почивката, карти за станции...дори имаше някакво разискване какво давали в сауната на едната им станция - хавлия или халат...Наистина с право ни се сърдят - техните проблеми са къде-къде по-належащи и глобални. Ние тука за едни постоянно липсващи мъже сме тръгнали да се оплакваме...За какво са ни мъже в края на краищата - само ни ядосват у дома. Я марш на границата да вършат работата на военните, тъкмо да не си омръзваме. Мислят за нас хората.....

Хайде пак да се намеся. Не гледай в купичката на другите. Ами няма как военните съпруги да мрънкат, че мъжете им ги няма, при тях това е ежедневие. И то не от една година, а постоянно. Местене от гарнизон на гарнизон, учения, наряди. Хайде стига сте сравнявали.
Ами да, говорят си за почивки, за какво да говорят? За увеличение на заплати, което нямат, за по-ниския порцион, за дрехите, които пак нямат и са значително по-кофти от полицейските, за това, че търсят да си купят кубинки от полицейските, защото военните са меко казано ужасни, за синдикати, на които нямат право, нямат право и да протестират. Ами то това не е от днес...Няма нужда от сравнение, положението е еднакво зле.  Peace

# 636
  • Ботевград
Христос Воскресе! Весели празници.
Моля стойте си по темите и не разводнявайте с празни приказки повече - ясна е ситуацията, колкото и да не Ви се признава  Laughing Не можем да определим кой е най-зле и кой малко по-малко зле. Не е и нужно.

# 637
  • В полите на Пирин планина
Христос возкресе!
Нека сме живи и здрави, по-добри и малко по-смирени!

# 638
  • у дома
Христос возкресе! Да бъдем живи и здрави, малко по-търпеливи и много по-добри  Hug! Весели празници, момичета - на вас, и семействата ви!

# 639
Шест въпроса на една съпруга на български полицай

1.   С какво един доблестен български полицай, от онези специалните, които уж са ни гордостта и се бием в гърдите с тях, заслужи да стои като куче от страни и да гледа как народа празнува, пие и хапва на Великден, а неговото семейство да чака тръпнейки неговото обаждане, че се прибира, но да чуе, че ще е там на работа поне още 10 часа?

2.   Как е възможно по дяволите, това да се случва вече година и 4 месеца, защото някои си дупедавци ги е страх от всенародната любов и тормозят подчинените си денонощно?

3.   Как очакват тези хора да са нормални, да обичат работата си и да служат на родината си както професията и доблестта им изисква, когато пагона е повече от всичко, повече от детето, от любимата, от празника, от всичко?

4.   Как искат тези хора да работят денонощно без да знаят какво се случва у дома им, като тях ги няма, просто ги няма.......

5.   Как после тези хора – българските полицаи ще са нормални хора и граждани на тази скапана държава и ще имат живот, който да им позволява да осъзнаят ценностите и да имат такива, като са поставени в ситуация, в която на празниците, на всички празници, стоят като отвергнати кучета и гледат от страни как другите, онези дето уж им плащат заплатите и ги пазят  ядат и пият на корем, а той – полицаят е принуден да яде сандвичи – да сигурно са хубави, защото са правени с любов от онази, която го чака вкъщи, но са сандвичи, а на Великден се яде агне и салата, а не сандвичи на 15 часа?

6.   Как и кога това ще спре, питам аз!?!?!?!?!?!???!??!?!?!?!?!?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????????
Честит Великден, драги Управляващи!
Сладко ли Ви е – на мен и сълзите ми горчат!
От една от онези, които ги чакат във всеки момент и се чудят дали и кога ще се прибере всеки български полицаи!

Момичета, много ама много съм бясна днес. Моля да измислим вариант това писмо да стигне до когото трябва, ако имате идеи как моля споделете!

Аааа и Христос Воскресе!

# 640
  • у дома
e.damyanova, уверявам те, че и съпругите на "неспециалните" полицаи задават същите въпроси /към кого обаче  newsm78/ и се чувстват по същия начин, по който и ти се чувстваш в момента. И ако ти си бясна днес, защото си сама с детето, аз също съм бясна, защото и вчера, и днес съм сама с детето на този светъл празник. Тази седмица отново заминава в Елхово /преди три седмици се върна/ и така нататък, и така нататък... Много, много, много съпруги сме в това отвратително положение. Но толкова сме свикнали вече с подигравките и унижението, на което ги подлагат ежедневно, че го приемаме вече като даденост  Sad. И май само тук, във форума си споделяме истинските терзания. За съжаление, няма кой да чуе всичко това. Не се надявай, че министърът ще те чуе. Преди седмица го гледах в едно интервю, в което каза, че не се среща със служителите си /ставаше въпрос за полицая, на когото В.Сидеров посегна във Варна/, за да не разчитал на емоции, а да взима решенията си трезво  Shocked Е как очакваш такъв човек да се впечатли от това как се чувстват служителите му? Малко по-нагоре прочетох мнение за увеличението на заплатите на полицаите, за качествените кубинки, за хубавите униформи ... Толкова ли добре изглеждат отстрани нещата  newsm78. Хайде, Змимика, кажи и ти колко са хубави новите кубинки и найлоновите униформи  Grinning. За увеличението да не говорим  Wink. А как пък един журналист не се промъкна с някоя камера на границата, за да видят всички как се пази европейска граница... Ами, и аз съм бясна, пиши ме в твоя отбор  Peace

# 641
  • В полите на Пирин планина
И аз съм бясна. По-горе писах и сега ще го повторя - никой не го е еня за нашите чувства. Нито за твърдите кубинки, от които мъжът ми има постоянно мазоли. Нито за модерната двойно дишаща мушама, която трябва да носи и която трябва да се пере по " специални указания ".
Моят мъж също го няма. И на Коледа пак бях сама.
Честно казано не ми достигат до сърцето светлите чувства, които трябва да ми донесе Възкресението. Там има твърде много самота и неудовлетвореност. Изпълних някои традиции покрай празника механично, заради радостта на децата, иначе нито яйца ми се боядисваха, нито ми се пазаруваше. Доволна съм даже, че големият ми син отиде у майка ми, а малкия излезе с другата баба. Нямам настроение, предпочитам да съм си в къщи. И какво - правя си компания с компютъра и форума. Празно ми е.
Мечтая си за момента, когато живи и здрави, ще направи нужните години служба и ще си вдигне шапката. И той си мечтае за това. Не, че ако работиш в някоя частна фирма те зачитат кой знае колко, но поне не си под бремето на ЗМВР. Един закон, който не защитава полицая, а му вменява хиляди забрани, изисквания и задължения. И какво? Да съм благодарна за допълнителните плащания към заплатата? На кого? Полицаите си ги изработват стократно. През това време на нас ни е студено в леглото и в сърцето.

Последна редакция: нд, 20 апр 2014, 18:55 от Lady Brinne

# 642
Съжалявам, че съм Ви натъжила, но просто не издържах и за това реших да се включа. Знам, че навсякъде всичко е така и изобщо не съм имала за цел да ги разделям на специални и неспециални - те са хора, мъже, бащи на децата ни -това е най - важното. А иначе все още нямам думи - продължавам да съм си сама, поне детето заспа и мога да поплача на воля  Cry

Просто ме е яд за всичко това, защото моят човек е призван за тази работа, обича я сигурно повече от мен - от детето едва ли, но все пак - как пък не се намери някои да го види и оцени това и поне едно потупване по рамото да има? А за писмото до министъра е ясно, че няма смисъл, но просто трябваше да споделя!

Дайте сега да побъбрим за едно от малко хубавите неща - решили сме най - после да вземем карта за море, ако ни огрее де, разбира се, та се чудехме къде е по - добре - Варна, Китен или Созопол - с дете на 3 години и малко ще сме. Вие къде сте били и как е положението като леглова база, храна, местоположение и т.н.?

# 643
  • Ботевград
Съжалявам, че съм Ви натъжила, но просто не издържах и за това реших да се включа. Знам, че навсякъде всичко е така и изобщо не съм имала за цел да ги разделям на специални и неспециални - те са хора, мъже, бащи на децата ни -това е най - важното. А иначе все още нямам думи - продължавам да съм си сама, поне детето заспа и мога да поплача на воля  Cry

Просто ме е яд за всичко това, защото моят човек е призван за тази работа, обича я сигурно повече от мен - от детето едва ли, но все пак - как пък не се намери някои да го види и оцени това и поне едно потупване по рамото да има? А за писмото до министъра е ясно, че няма смисъл, но просто трябваше да споделя!

Дайте сега да побъбрим за едно от малко хубавите неща - решили сме най - после да вземем карта за море, ако ни огрее де, разбира се, та се чудехме къде е по - добре - Варна, Китен или Созопол - с дете на 3 години и малко ще сме. Вие къде сте били и как е положението като леглова база, храна, местоположение и т.н.?

Опитайте да вземете за Тилия Варна - в Дружба е, огромен парк, станцията се намира в средата на парка, морето е на едни стълби от парка. От плажа директно можеш да отидеш да обядваш след 3 минути  Simple Smile В стаите има минерална вода.
В Китен също е добре за малки деца, морето е близо.

В Созопол НЕ До морето се ходи с кола, базата е по едни стълби в едни стръмнини, стаите са ужасни, просто .. аз бях там с две малки деца август... няма такъв кошмар. Деца носим нагоре в жегата и туби с минерални води, храна ползвахме първите два дни, стола не е лош, но е на 5-6 км. от морето, докато се оправим да отидем до плажа и вече трябва да тръгваме обратно за обяд, с големи деца вече по-бива там  Whistling

# 644
  • София
Но обърнете внимание на продължителността на картите  Peace Peace само 6 дни  Shocked Shocked

Общи условия

Активация на акаунт