Клуб "полицейска съпруга" - тема 4

• 65 161
  • 797
  •   1
Отговори
# 660
  • В полите на Пирин планина
Според мен е излишно да се противопоставят МВР и МО. Имат различен обхват на действие.
За мен е по-съществено да се направят положителни промени в системата на МВР.
Обаче не мога да не се съглася, че имаше време, когато и в полицията не се заплащаше извънреден труд - да кажем някъде в периода 2001 - 2007/8 година ми е погледа. Моят мъж имаше дни, в които не се прибираше, защото беше шофьор на зам. началника и все за нещо му трябваше. Случвало се е да се прибере само, за да се изкъпе, преоблече и хайде пак обратно.
В последно време нещата се поизчистиха, спазва се сменния график, с някои изключения, честно казано в нормални работни условия даже нямат и извънреден труд, защото ползват компенсации - поне в "нащо" ГПУ е такава практиката.
Обаче с тия командировки на мен лично ми дойде бая нанагорно  ooooh! Декември беше 15 дни, януари - пак, февруари прескочи, март 15, сега - от 10.04. - отново 15 дни. За тези 5 месеца 60 дни го е нямало. Това е много време. Нали все пак и полицаите са хора, имат и личен живот. А в последно време да ви кажа почти нямам такъв.

# 661
Така е, но в момента ситуацията по турската граница е напрегната и необичайна. През 2001 година беше така на западната граница. Работеше се по 24 часа през 24 часа, но нито се заплати, нито се компенсира с почивки.

# 662
Моята гледна точка / не, че на някой управляващ му пука / е, че не толкова ситуацията е извънредна, колкото има за крадене едни европейски пари и търсят камуфлажен начин да го сторят ...
Живеем все пак в 21 век и има начин да се сложи ефикасна техника за наблюдение и с много по-малко личен състав, командировъчни дневни пари, пари за квартира, пътни, а и трошене на всичката налична техника да се постигне същия ефект.

# 663
  • изгубена някъде
ted2, а не е ли състава на МВР 2пъти по-голям от този на армията? (всъщност съотношението е по-голямо в полза на МВР-МО)
Макар че това удобно се пропуска, когато се говори за обем работа, обхващане по места и т.н.
И защо се очаква работа, която е в компетенциите и задълженията на служител на МВР, да се върши от такъв на МО?
Може би защото също толкова много голям брой служители и от двете служби не са си чели устава, правилника и длъжностната характеристика.

Нито съм търсила сметка за това в кое министерство колко е личния състав, нито имам намерение да го правя. Споделих само, че служителите на МВР присъстват на всяко едно събитие в държавата, а не питам защо служителите на МО не са там. Да армията е значително намалена. Къде са казармите, къде е тази армия която беше преди? Кой я съсипа? Спор няма, че са малко. И кой очаква от МО да върши работата на МВР, аз поне не помня да съм казала такова нещо.
Хайде стига вече сме говорили за това. Нито ще оправим МО, нито МВР.
Винаги съм казвала, че всяка работа е трудна, и всяка работа си има своята специфика. Всеки си познава неговата област и я защитава.
Кажете сега за лятото, кой къде ще ходи.

# 664
  • Пловдив
Христос Воскресе! Весели празници.
Моля стойте си по темите и не разводнявайте с празни приказки повече - ясна е ситуацията, колкото и да не Ви се признава  Laughing Не можем да определим кой е най-зле и кой малко по-малко зле. Не е и нужно.

Воистина Воскресе,

Форумът е място за свободно изразяване на мнения и никъде няма забрана за писане в която и да е било тема.  Peace

# 665
  • Ботевград
Така е, но темите са две отделни  Peace
Аз лично не нахлувам да давам мнение по другите, особено пък ако не ми го искат  Grinning

# 666
Аз лично не нахлувам да давам мнение по другите, особено пък ако не ми го искат  Grinning

Темите са две отделни, но само тук хора си позволяват да говорят срещу система, която не познават. И да обясняват, как военните само по почивки ходели и т.н., а вашите мъже видиш ли на се спуквали от работа и вършели и тази на военните.

# 667
  • Пловдив

Писането в която и да е било тема НЕ е забранено. Ако искам, ще пиша и в тема за бъдещи астронавти, дори и да не разбирам нищо от това.  Peace
А четящите винаги могат да прескочат пост, който не ги вълнува.
Форумът е избор да пишеш или не, да четеш или не.

# 668
  • изгубена някъде
Ехеееееееее, ама тя тук работата станала дебела  Rolling Eyes
Чакайте бе момичета, няма смисъл от това. По-спокойно,
тук сме за да се забавляваме и да си споделяме. Не да си вадим очите.
Я се стегнете  Wink

# 669
  • Пловдив
Да кажа и аз нещо за базите на МВР. Ходили сме на Китен и Созопол и мога да кажа, че съм доволна. Е, ако който иска лукс, определено трябва да се насочи към ол-инклузив в някой хотел или поне към семейни хотелчета, но за такива пари, каквито се плащат за отдих в станциите на МВР, мога да кажа, че това, което се предлага, е абсолютно на ниво.
Китен има по-хубава база, най-вече затова, че е на плажа. Созополската е отдалечена, но пък има огромен заграден озеленен двор, което също е плюс. Единственото ми недоволство произтича от това, че в Созопол не сменят бельото. Сега, когато почивките са по 7 дни, хептен няма да го сменят. Два пъти сме били в Созопол, и двата пъти се наложи да се моля на лелята да ми го смени, защото съм с малки деца и представете си едно бельо на 5-6 дни какъв вид придобива. Чистят - колко чистят, те си знаят, замитат там и мятат по един парцал, но все пак боклука хвърлят, както казах - за тия пари, толкова.
Това мога да кажа от личния си опит за двете бази. Несебърската само съм я виждала, близо е до плажа, чувала съм добри отзиви, но дотук- преки впечатления нямам. За Тилия във Варна отзивите са може би най-добри, но там не сме се добрали до момента, изобщо при нас много трудно се докопваш до карта.
Та, в тоя ред на мислия, тази година сме от 24 юли на Созопол. Ще се радвам, ако нс някоя друга мама се засечем там - веднъж вече се случи и поддържаме приятелски отношения и до днес.
Въпросът ми е, ако някой вече е плащал, има ли увеличение на цените, че още не съм осведомена по тоя въпрос и ще съм балгодарна, ако някой ме "светне".
Хубав ден ви желая на всички!

# 670
mama_ziana, много хубава информация даваш  Hug

За жалост въпросът с картите е сложен и трудно наистина става "докопването" до тях.
Ние вече не се и пробваме, а търсим алтернатива за почивка през лятото.

# 671
По темата с почивките.
Около и след 10ти май ще се пуснат в свободна продажба върнатите карти от системата на МО.
Тогава реално всеки има възможност да закупи такава директно от Агенция военни клубове в определените дни, или да се свърже по телефона.
Така че вашите мъже също могат да се възползват, а базите на МО са доста добри и като разположение и всичко останало.

# 672
  • Пловдив
Около и след 10ти май ще се пуснат в свободна продажба върнатите карти от системата на МО.
Тогава реално всеки има възможност да закупи такава директно от Агенция военни клубове в определените дни, или да се свърже по телефона.
Въпрос - какви са цените за служители на МВР, същите като на служителите в МО, или като за всички граждани?

# 673
  • София
mama_ziana ,благодаря за споделената информация  за базите.КОлега на мъжът ми  май ще се отказва от карта за Созопол и има вероятност ние да я вземем.аз съм със смесени чувства от всичко прочетено в нета....Бих помолила, ако не е твърде нахално, за снимки от там- може и  на лични Praynig Не очаквам лукс, но все пак да имам  някаква представа

# 674
mama_ziana, за това трябва да проверя и ще пиша отново.
Но 3та година мъжа ми ходи в София за карта и казва, че винаги има полицаи, които се нареждат на опашката като разберат за какво е. Simple Smile (единственото неприятно е, че се виси 1ден, защото се прави списък с всички желаещи).
Дали цената обаче е същата не съм се интересувала.
По принцип за военни, карта за 2ма души с дете се движи в порядъка на 420-500лв., в зависимост от това на колко години е детето. (от 3г до 12г. плаща на 50%, над 12г. на 100%).

Общи условия

Активация на акаунт