Клуб "полицейска съпруга" - тема 4

• 65 651
  • 797
  •   1
Отговори
# 240
Има ли завърнали се вече от Созопол, да споделят как е тази година..... newsm78...Хубав ден  bouquet
На кратко провалена почивка !

# 241
  • София
Има ли завърнали се вече от Созопол, да споделят как е тази година..... newsm78...Хубав ден  bouquet
На кратко провалена почивка !

Защо пък провалена  newsm78 newsm78

# 242

Защо пък провалена  newsm78 newsm78
[/quote]

Тази година ни одобриха и ни дадоха карта за МВР станция Созопол. Напразно се радвахме!
Разочарованието започна още от плащането на картите !Моя първи опит отивайки в дирекцията да си платя за мое голямо учудване работния ден там приключва в 13. 05ч имало заповед за освобождаване на служителите по случай празника  само ,че заповедта беше от 14.30ч както и да е  изгониха ме културно с мотивите ,че за СДВР има определени дати . Като сутринта  в 10.00ч колега си е платил картата за почивка в същата тази дирекция Е здраве да е  дойдоха определените дати . да да ама не в 09.30 часа отивайки установявам една опашка от 16 човека аз седемнадесети викам си бърза ще мине е грешка 11.45 късмет успях да платя. За другите 30  човека след мен не знам   Четири служителки не могат да вземат парите на хората ! Никаква организация на работата ! Затова докато ме обслужваха успях да разбера коя къде с кой ще ходи на почивка. Нищо  ,че отвън се вихри опашка до входа на СДВР  и вече бившия директор на СДВР прави забележки на постовия  ,че не можел да мине и да подреди опашката плътно до стената .
Пътуване и пристигане поради жегите и старият ми автомобил тръгвам по рано по-хлад Пристигайки около 10.00ч.  вече има около 10 коли с колеги,  жени и деца които   с молби се опитват да паркират колите си на празния паркинга в станцията.  Да  да ама не началника на същата не е на кеф или още нещо незнам ! Портиера или да не се обиди постовия свивайки рамене знаеше само началника не дава пропуските.иначе пропускателния режим е „страхотен“ можеш да влезнеш в станцията и да правиш каквото си искаш  !  Е викам си дай да говорим с някой който да реши този проблем ние сме на ясно ,че настаняването е от 15.00ч. няма да се настаняваме да паркираме и се изнася ме , да не пречим на санитарната обработка и подготовка на станцията за новата смяна. Е няма  с кой на този началник кабинета заключен на рецепцията заявяват ,че е на обяд да чакаме ! Това ,че децата слънчасаха е без значение!  Е скандалите с местните не се пропуснаха заради задръстването на улицата за наша радост хората се оказаха разбрани и ни влезнаха в положението.  С умело маневриране и помощ от близко стоящите колеги“кандидат почиващи“ преминаваха трошейки си автомобилите в дупките от новите строежи покрай станцията изяли половината от паркинга на същата.
Тук възниква въпроса как е отчужден този паркинг какъв е статута на земята .  И още няколко за проверка от градска прокуратура . 13.45 ч за радост на кандидат почиващите Началника на станцията дава заветните пропуски 30 на бр. редене на опашка  като за банани при социализма с надеждата да си от първите 30. Ура паркирах отивам да се регистрирам на рецепцията  отново опашка 40-50 човека  отказвам се само при вида и Отивам но разходка и обяд, че децата вече започнаха да хапят преминаващите покрай тях! 17.30ч се връщам  ура няма опашка регистрирам се ! попълвам заявки за храна , е за смените за хранене си направих устата пак ударих на камък трябвало е по рано да се регистрирам  ! Нали ми е за първи път незнанието не е оправдание. Както и да е. ……. Настанявам се  стаята е прилична ремонтирана чистичка, викам си е първия ден е загубен има още девет  самоуспокоявайки се !
Идва време за сън лягайки си отново изненада ! Усещайки как мускулните тъкани ти се смачкват и кокалите ти опират на нещо твърдо . след няколко минути започват болки стискаш зъби и чакаш  съня да надделее над болката ,защото дебелината но дунапрена е само 5 см. На каква ли цена са заприходени тези „ергономични“ матраци?  И така няколко пъти до сутринта .
 Да уточня ,че сутринта почва  в 06 .00ч. тогава започва работния ден на хигиенистките в станцията  не че има лошо ама не искам толкова рано да разбирам кой какво  къде е правил от почиващите и какво е оставил под масата и други пикантни подробности от личния  живот на живущите в станцията.
Много от четящите ще кажат ,че е евтино и храната е добра ! Е тук мога да споря ! Не е евтино като се съпостави цена, количество и съмнително качество ще останете неприятно изненадани! Например : тъй обичаните от всички българи кюфтетата само видът им беше на кюфтета за моя поредна изненада изказвайки съмнение за съдържанието на продуктите едно от кюфтетата ми се оказа като китайска бисквита с късмет /етикет кайма съдържание : телешко месо картофено нишесте, соев протеин е само това можах да разчета от късметчето /Или този странен желеобразен,  бял , безвкусен продукт  продавайки ни го за сирене. Или луканката със син оттенък и миризма на бански старец на тази цена ????? Или хляб с мухъл  или …… да не говоря за хигиената елементарно за целия престой не се смениха покривките към края можех да разгледам цялото меню от престоя си! Представям си какво ли е в кюхнята!  На кратко ако беше един простосмъртен ресторантьор РИОКОЗ да го е затворила.
И още куп неща които ми направиха впечатление но ще приключа до тук, че стана много дълго !
Заключение :  тази тъй наречена социална услуга в този си вид и така менаджирана е вредна за здравето на служителите 

# 243
  • София

.................................................
Заключение :  тази тъй наречена социална услуга в този си вид и така менаджирана е вредна за здравето на служителите 

[/quote]

Ами те явно за това искат да ги закрият  Mr. Green

# 244
Да ги закриват !!!Вместо да се харчат пари за тези станции да се определи някаква сума за всички служители  например по 1000 лв.  веднъж годишно като излизаш отпуска ! Така всички ще са доволни!с изключение на началника на станцията   Всеки сам ще определя начина си на почивка! няма да има едни с карти други на свободно  договаряне където искат ,правата  на всички служители ще са изравнени !   

# 245
  • София
Да бе, да. Това с 1000 лева изобщо как ти минава през акъла  Mr. Green Mr. Green Закриването на станциите няма да е свързано с това посмъртно  Laughing Laughing

# 246
Ще е свързано  единствено  със желанието на служителите . въпроса е колко от служителите ще искат да си отстояват правата  и колко ще се крият на жените си под полите  само да не го набележи началника!!!!

# 247
  • София
Колкото и при предишните съкращения и обещанието за вдигане на заплатите  Mr. Green Mr. Green Много си вярваме и принципа разделяй и владей за пореден път работи  Mr. Green

# 248
Тук не става въпрос за делене! Въпроса е имаш ли сърце да се изправиш  и да кажеш не съм съгласен !

# 249
Ноември 2012г когато около 1500 служителя си потърсиха обещаното къде бяха останалите до 56000 . Същото ще стане и със станциите после и със 20 заплати после и с тъй на нареченото ранно пенсиониране  независимо ,че средната продължителност на живот на служител от  охранителна и ли криминална полиция е далеч под средната за страната.

# 250
  • София
Тук не става въпрос за делене! Въпроса е имаш ли сърце да се изправиш  и да кажеш не съм съгласен !

А не става ли - МВР готви съкращение на администрацията наполовина. По темата предстоят разговори със синдикатите. Според вътрешния министър обаче чиновниците в министерството не трябва да са повече от 15 процента от всички служители.

# 251
според, Вас колко трябва да са чиновниците  в министерството?

# 252
  • София
А Вие какво разбирате под чиновник? Само това, че не е на улицата ли го прави "чантаджия"?

# 253
Както в първия ми пост  писах четири служителки не могат да ти вземат парите за почивка  не е ли смешно! Като една служителка в туристическа агенция продава карти с дестинации за цял сват  и не те бави повече от 2 минути да ти вземе парите  ! Е с този вид чиновници трябва да се разделим !  Други трябва да се приравнят по категория към държавните служители например в деловодството в РУП  не съм съгласен служителката да е тъй нареченото ЛРТП .  Трябва реална реформа с категоризация на длъжностите ! И все пак не ми отговорихте на въпроса колко според вас трябва да е администрацията!

# 254
  • София
Администрацията трябва да е толкова, колкото да осигурява ефективното съществуване на останалите "нечиновници". Но нали не смятате, че реформата ще се осъществи след оценка на съответните длъжности? А колкото до деловодителите в РУП или другаде - питайте "клиентите", колко са доволни от обслужването  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт