Априлки 2013 - тема 5

• 25 167
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Sony_M, казах седмица за много по-точно отчитане на пола. А не че това са седмиците, в които вече се различава.
В 12г.с. може евентуално да се види дали има изпъкналост, или не.
Но тази изпъкналост е достатъчно малка (ако е момче), за да не се забележи.

# 136
Доколкото съм запозната не се гледа по изпъкналостта, а по семенните торбички, които са в процес на "смъкване" към мястото, където всички сме свикнали, че трябва да бъдат.  Mr. Green

# 137
Ох, нещо много сте обострени в последните няколко странички. Явно има някаква повсеместна "магнитна буря", влияеща рязко на настоението на бъдещите мами.  Laughing

# 138
Sony_M, да речем че е така, че не ми се спори повече. )
За който се интересува задълбочено, има достатъчно научно инфо в нета. ) Което по съответния начин обяснява, защо определянето на пола обикновено става след 12г.с. ) И то е обуславено от естественото ембрионално развитие.

# 139
Ооо, как няма да се подсрижа? Shocked
Косата ми за 9 месеца, ще заприлича на метла. Аз всеки месец се подсригвам, когато ходя да ме боядисат.
Иначе аз в 12 седмица ще ходя на 3D, надявам се да се види пола на бебето, спомням си, че на моята приятелка се видя още тогава.

# 140
  • Варна

Иначе косата задължително ще си я поддържам, както си ходя на козметик, на кола маска, на маникюр. Това, че съм бременна не значи, че трябва да заприличам на мърла.

Това че няма да си подстрижа косата не ме прави мърла

Извинявай, ако съм те засегнала.
Говорих за цялостна визия, а и всеки си знае сам за себе си, кое е най-добре. Но съм виждала бременни с наистина ужасни коси, с черно до половината, нацъфтели и опърпани в краищата. Аз лично не мога да си представя 9 месеца да не се пострижа, ще бъда почти като описаната по-горе картинка.
Но всеки си знае... моята коса е ужасна и в момента, за съжаление бременността не я направи нито по-лъскава, нито по-гъста - пада като за световно. Ако не ходя през два месеца на фризьор ще съм като плашило.

# 141

Иначе косата задължително ще си я поддържам, както си ходя на козметик, на кола маска, на маникюр. Това, че съм бременна не значи, че трябва да заприличам на мърла.

Това че няма да си подстрижа косата не ме прави мърла

Извинявай, ако съм те засегнала.
Говорих за цялостна визия, а и всеки си знае сам за себе си, кое е най-добре. Но съм виждала бременни с наистина ужасни коси, с черно до половината, нацъфтели и опърпани в краищата. Аз лично не мога да си представя 9 месеца да не се пострижа, ще бъда почти като описаната по-горе картинка.
Но всеки си знае... моята коса е ужасна и в момента, за съжаление бременността не я направи нито по-лъскава, нито по-гъста - пада като за световно. Ако не ходя през два месеца на фризьор ще съм като плашило.

моята коса е по дефолт хубава, здрава и с блясък. Така че няма да имам проблем. Правих си експеримент преди и на 6-тия мес. ми зацъфтя косата. А колкото до боядисването - другата седмица мисля и таз работа да свърша

# 142
Моята коса година след предното раждане остана буквално на половината.
Ако и сега опада още толкова след второто....буквално ще остана с 2косъма на главата.
Сега гледам да я подстригвам късо и я боядисвам малко по-светла от естествения ми цвят.

# 143
  • Варна
tiiliaz - чистосърдечно завиждам

Аз почнах малко да се шашкам вече. Отначало си мислех, че е от бромокриптина, който пиех 2 месеца преди забременея, но го спрях като разбрах. Ендо-то казва, че може и да е от еутирокса, но него ще си го пия поне до 9тия месец, ако не и повече  ooooh!

Най-лошото е, че майка ми има ужасно тънка коса, била е гъста и хубава, а като е станала на 25-26 почнала да пада и да изтънява още повече. И до сега не мога да я накрам да си пусне някакви хормонални изследвания - висок тестостерон, щитовидна такива неща.
Аз от 25 годишна бях на ОК, та може затова да си ми е по-добре косата, но април ги спрях и от юни почна да пада.

От другия род, обаче косите са им хубави, та има малка надежда. Мисля като мине 12тата седмица да си взема маслата за подхранване на Икаров и малко ампули с коприва. Дано помогнат.

Mirama На майка ми една позната се лекуваше с бебешка урина от внучката й. Промяната е огромна, направо не мога да повярвам. Ама тя майка ми е несериозна и ще си направи 1-2 пъти и това е. Ако ти се занимава с такива глупости като почнете да ходите на гърне може да пробваш.

# 144
Мацки, имам сериозно питане:
Някоя от вас да има проблемс отделителната система, така да се каже?  Embarassed

Как се справяте ако имате проблем с ходенето до тоалетна по голяма нужда?... 2-3 дни е много, нали? Но ми се вижда безумно за всяко нещо да звъня на лекар, не ми се иска да изпадам в паника при всяка промяна в организма ми, но ми е леко притеснено  Embarassed

# 145
  • Варна
Със сигурност 1 чаша гореща вода с мед и малко кивита на гладно би трябвало да задвижат нещата.
Овесените ядки са също добра закуска и задвижват доста червата.

Освен това праскови и нектарини, ако може леко неозрели. Последните 2 седмици за 2ра закуска Simple Smile и следобедна ям по 1-2 такива и обикновено до 2часа съм в тоалетната, ако сутринта не съм успяла да отида.

Другото са основно супи, малко тестени неща и по-малко кисело мляко - забелязала съм, че то ми действа много запичащо.

# 146
yara, аз съм се метнала на правилната рода Simple Smile

beginner_mamma, аз съм с лениви черва по принцип, а сега ми се разказва играта.

# 147
Никога не съм смятала, че мога да имам нередовен стомах. Ям сливи, праскови, кафе пия... ефект йок.

Ще пробвам с меда, дано мине скоро, че ако я карам тъй, ща-не ща, ще стигна до лекар  Sad

# 148
За ленивите черва, може да си вземеш някакъв пробиотик и в момента излизат сините сливи, хапвай си от тях. )

Уффф, сега седнах да чета за серклажа, който ми препоръчва моята лекарка. Ама нещо не оставам очарована от написаното.

# 149
Никога не съм смятала, че мога да имам нередовен стомах. Ям сливи, праскови, кафе пия... ефект йок.

Ще пробвам с меда, дано мине скоро, че ако я карам тъй, ща-не ща, ще стигна до лекар  Sad

Пробвай с таратрор, мен той ме спасява. Голяма доза таратор в чаша ммммммммм чак ми се дояде Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт