Априлки 2013 - тема 5

• 25 176
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
е все пак размислих и реших да се подстрижа въпреки поверието,просто наистина няма как да изкарам половин година така аз още отдавна си го бях намислила ама знае ли човек какво ще му се случи  Laughing Аз си вързах червен конец чувствам се някак по-спокойна с него особенно сега когато съобщаваме на близки и приятели (знаеш ли кой какво ти мисли ) ,съветвам ви и вие да го направите !

# 121
˙·٠• АлЕкС •٠·˙ az смуча лукчета или дъвки орбит. Понеже са много люти(ментолови) и се чувствам добре от тях.

# 122
Аз си оставих този от сватбата наистина ми е някак по-спокойно
Не че нещо ама доста хора разбраха Simple Smile

# 123
А защп не ми се увеличават публикациите като пиша в темите?

# 124
А защп не ми се увеличават публикациите като пиша в темите?
защото в отчетните теми не се очитат броя коментари

# 125
Аз се и подстригах и боядисах преди няколко дни.
Хич не вярвам на тези щуротии. И червени конци много мразя да виждам, особено пък на мъже са ми супер странно нещо. )

# 126

Относно пола на бебето, в 12г.с. все още разликата е минимална и само може да се гадае. Може и лекаря да познае, ама може и да не уцели. Така че, за най-сигурно към 15-16г.с.
да не говорим, че има случаи, в които до края не познават. ) (макар че това не ми е ясно как става, трябва да си сляп).

Изключително зависи от специалиста, който седи зад апарата. Ако отидеш в кварталната поликлиника или при селския лекар, със сигурност няма да ти кажат. Но в 12 седмица вече се определя поля на плода.

# 127
Sony_M, нито в квартална поликлиника ходя, нито при селски, или ветеринарни лекари...
Не ми се навлиза в спорове и дебати. Има достатъчно информация, която показва, че в 12г.с. може и да се определя пола, но няма гаранции на 100%. Ако лекар Х е видял и познал пола в 12г.с., това не означава, че и всеки друг ще го види.
А и не виждам от какъв зор човек не може да изчака още 2-3седмици, за да е напълно сигурно.

# 128
  • Sofia, Bulgaria
Аз не вярвам изобщо в "червения конец". На малкия му бях вързала като се роди, но падна и друг не съм слагала.
За пола-миналия път се надявах да ми кажат в 4-ти месец и ходих на частно, но уви...Друго-Сони, лекарката ми по ЗК, разполагаше с по-добра апаратура от тази в частния кабинет!! Така че не съм съгласна, че в кварталната поликлиника няма да видят. Много зависи къде отиваш, при кой и с какво ще те прегледа. Но ще се радваме като идеш на док в 12г.с. да ни кажеш какво бебче чакаш:)

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 15:41 от ♥¸.•*´¯)Brum♥¸.•*´¯)

# 129
Аз какво казах? Че зависи от специалиста и апаратурата.
А за зор, не знам. Някои имат зор, други - не искат да разберат до самото раждане и не ги вълнува пола на детето.
Ще ви кажа, ако преценя за необходимо.  Grinning

# 130
  • Варна
Aз още не съм си сложила, но мисля тези дни да сложа.
Аз вярвам, че някой съзнателно или не може да те урочаса и както каза placa ще се чувствам по-спокойна.

Като малка от нищо извендъж съм почнала да линея, не съм искала да ходя, не съм прдумвала и дума с дни, да ям... Майка ми ме водила в детското и там искали да ме вкарат на системи и на анти депресанти, понеже никакъв физически признак не е имало, че съм болна или нещо такова.
Представяте ли си, едва на 3.5г и да те тъпчат с такива неща. Вдигнала скандал и ме прибрала и на селото на баба ми на баячки - казали, че съм урочасана, с две ходения за 3 дни, майка ми каза, че изведнъж съм станала същото живо и щастливо дете, все едно преди това нищо не е било.
От както съм голяма 2 пъти съм ходила и двата пъти помогна... може и сега да е внушение, но на 3г едва ли съм разбирала какво става.

Иначе косата задължително ще си я поддържам, както си ходя на козметик, на кола маска, на маникюр. Това, че съм бременна не значи, че трябва да заприличам на мърла.

# 131
Sony_M, аз не мога толкова упорито да настоявам за нещо, след като най-малкото не съм медицинско лице. )
Ама...има си хора дето от всичко разбират. )

# 132

Иначе косата задължително ще си я поддържам, както си ходя на козметик, на кола маска, на маникюр. Това, че съм бременна не значи, че трябва да заприличам на мърла.

Това че няма да си подстрижа косата не ме прави мърла

# 133
аз също миналата седмица се боядисах и подстригах
не вярвам в тези глупости
но въпрос на личен избор все пак

не смятам да ограничавам и посещенията на козметик, така че.....

а за седмиците и пола - както и аз да кажа много зависи от апаратурата и специалиста който извършва прегледа
но все пак за мен това е един много,много ранен период за определяне на пола
лично мнение - но всеки си има право да вярва или не
аз също нямам търпение да разбера пола, но ще си изчакам до 15-16 г.с или по-нататък когато АГ види

# 134
Sony_M, аз не мога толкова упорито да настоявам за нещо, след като най-малкото не съм медицинско лице. )
Ама...има си хора дето от всичко разбират. )

O, не, не, не. Далеч не разбирам от всичко, не съм и медицинско лице.
Споделям това, което съм коментирала с моята ехографистка. Тя не е гинеколожка, а работи само на апарат и интерпретира показателите.

А за упоритостта на твърденията, и ти не отстъпваш, че седмицата за отчитане на пола е 15-16. Според мен, ако трябва да сме максимално обективни, не е лошо да споменем и факта, че някой бебета се "крият" още по-дълго.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт