Априлки 2013 - тема 5

• 25 189
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Монче, съжалявам за загубата ви! Не се води по суеверия, а направи това, което смяташ за правилно. Когато бях бременна с Никола, татко ми почина (бях в 8ма седмица) и никой и нищо не можеше да ме спре да го изпратя  Cry  Бях на погребението, ходих и на по-големите изнасяния. Е, детето ми е прекрасно и здраво, така че не вярвай на подобни глупости. Не съм сигурна обаче дали бих отишла, ако беше някой друг. Ако жената ти е била близка, отиди, ако не чак толкова, можеш да си спестиш тези отрицателни емоции.

dandeto, консултирай се с нефролог най-добре, или поне с личния лекар. Не е шега работа с тези бъбреци, не отлагай..

# 106
Ето тук е обяснено за феталните морфологии, първата ранна се прави около 12 седмица още http://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task= … 45&Itemid=100
Еовин, не съм ходила още на йога за бременни, но предполагам е направената така, че е за жени, които и никога да не са се занимавали, ще им е приятно. Аз гледах този линк http://natalyoga.net/

# 107
И аз се съмнявам че толкова могат да ми кажат,те може и да ми кажат...ама ако после пък си променят мнението което при много лекари се е случвало да се объркат.А и аз не се натискам когато го познаят,и в същото време каквото е такова! Grinning
Бастен,ти мислиш ли да правиш ФМ,щото знам че май тука в нашия град няма?Кога точно ще се записваш на ЖК,видя ли къде се намира кабинета на ЗДравкова който е по ЗК?А тя гледа ли на всички преглед на видеозон без да се плаща?
това ранното ФМ дето е 12 г.с няма да правя мисля направо на другото което е 20 г.с да отида до София
на ЖК ще се записвам на 4-ти октомври, тогава ми е прегледа при Здравкова
обясни ми за кабинета - каза че се влиза от входа на спешното и там имало друга врата (не се сещам точно къде е това)
бившото детско отделение (което е било едно време) - аз не го знам
но ми обясни, пак ще питам - каза Медицински център се казвало
а за прегледите досега 2 пъти ме гледа на видеозон без да й плащам 30 лв, взема ми само 3 лв потребителстка такса, каза че като се запиша на ЖК няма да плащам таксата
а за следенето - даже с мъжа ми обсъждахме вчера, че сигурно ще си спази само двата полагащи се видеозона по ЗК и другите ще ги плащам
така си мисля, но незнам как да я питам
което ще ми дойде много солено, защото предишната бременност си ме гледаха всеки месец и никой не ми иска нито лев
ти записа ли се при Цанкова ?

Къде е това?

в Шумен Wink

# 108
dandeto аз като човек,който много си е патил от бъберци те съветвам да потърсиш още едно мнение, най-много заради факта,че си бременна. Не знам дали си си мерила температурата тея дни,но го направи. И много,много вода, буквално се наливай!

# 109
Привет,
Аз по малко вярвам в суеверия, мисля да не се подстригвам докато съм бременна (да не отрежа късмета на Бебони).
А колкото до гаденето имам чувството, че няма да спре никога. От сутрин до вечер ми се гади........ повръщала съм 3-4 пъти, но гаденето го има постоянно.
Лошото при мен е, че имам болки от самото начало. Преди да разбера че съм бременна ме болеше ниско долу като преди цикъл, аз си мислех че не съм бр., но късмета е на моя страна. После прокървих, пия но шпа 3*2, сега ми изписаха и магнезий, но още не съм го купила. При всяко рязко движение или кихане/кашляне болката е остра, направо реже. А кръста ме боли от първия ден. Доки ми даде някакви направления и ще ходя на изследвания да видя за какво иде реч.
Иначе апетит имам, въпреки гаденето.

# 110
сега говорих с личната и тя се изуми какъв е бил тоя доктор да не ми обърне внимание за бъбреците и ми каза да си направя стерилна урина(на частно) както и лаборантката още преди да отида до лекаря

# 111
  • Варна
Здравейте,

да се отчета и аз. Тъкмо се върнах от преглед, видях си бебчето, 6см е от главичката до дупето. Всичко ни е наред, сърчицето тупка, помаха ни с ръка и му видях пръсчетата Simple Smile
Много хубави емоции!
Леко бременеене!

# 112
nadeto поздравления за успешния преглед, радвам се за теб Hug

# 113
Хайде здравейте и от мен, да се отчета след прегледа. ))))

Лекарката ми ме гледа близо 20мин на ехограф. Първо коремен, после вагинален.
Мъжо определено беше впечатлен, личеше му, че много се кефи.
Тя си обясняваше всичко, какво се вижда, как и т.н. (а и веднъж като си го минал това, вече знаеш къде и какво да гледаш).
Бебока упорито се беше обърнал на обратно, но пък буквално му прочетох ребрата (виждаха се супер ясно), видяхме му стъпалата (малко големички, ама много сладки, хахаха), краката и малко от едната ръка. Главата и мозъка също се видяха от горе и в задната част.
Лекарката каза, че май лееееко нещо стърчи, но не е 100% сигурна. ) мъжо страшно се изкефи, че може да е момче, ама аз....за сега още се надявам, че има шанс да е момиче.
Имам си и запис, 7минути. ) Добре че флашката ми е винаги с мен.

Бебока е 7.15см, около 90гр (но теглото никога не е точно).
Отговаря на 13седмица и 1ден. А аз излиза, че съм 12седмица и 6дни.
Така термина ми се измества с 1седмица напред и всъщност излиза, че ще е 29ти март. Но упорито си оставам при априлките. ))))
Другия месец ще ходя за серклаж, заради преждевременното раждане първия път. Ако успеем да задържим бебока с 3-4седмици този път, ще е супер. Поне да съм в 35-36г.с.

Монче, аз също бях бременна когато бащата на мъжа ми почина. Даже стоях цяла нощ с майка му в стаята. После и на погребението ходех. На следващата седмица разбрах, че съм бременна.
За мен са си поверия, но ако не ти се ходи, просто недей.

Относно пола на бебето, в 12г.с. все още разликата е минимална и само може да се гадае. Може и лекаря да познае, ама може и да не уцели. Така че, за най-сигурно към 15-16г.с.
да не говорим, че има случаи, в които до края не познават. ) (макар че това не ми е ясно как става, трябва да си сляп).

# 114
Mirama,честито за добрите новини.Всичко звучи много вълнуващо  WinkАбе както казваш за стъпалата,това че върви по голямо май май ми прилича на мъж  Laughing

# 115
Като бях бременна с първото ни дете почина на мъжа ми дядо му, тогава не отидох, казаха бремнна си не ти е мястото там...сега не знам, уважавах я жената Бог да я прости, но по-скоро заради свекърва ми може би е добре да отида, от друга страна наистиане  неприятна ситуация....ще помисля до утре newsm78
Не ходи, аз не бих отишла, освен ако не е на родител.
Има поверие, дори до 1г. на детето близките да не ходят по гробища.
Свекър ми дори не ходи на 1г. на баща си, защото близките дни  се роди дребният.

# 116
Mirama браво за успешния преглед
на какъв видеозон те гледаха - 2D 3D 4D ?

# 117
  • София
Привет,
Аз по малко вярвам в суеверия, мисля да не се подстригвам докато съм бременна (да не отрежа късмета на Бебони).
А колкото до гаденето имам чувството, че няма да спре никога. От сутрин до вечер ми се гади........ повръщала съм 3-4 пъти, но гаденето го има постоянно.
Лошото при мен е, че имам болки от самото начало. Преди да разбера че съм бременна ме болеше ниско долу като преди цикъл, аз си мислех че не съм бр., но късмета е на моя страна. После прокървих, пия но шпа 3*2, сега ми изписаха и магнезий, но още не съм го купила. При всяко рязко движение или кихане/кашляне болката е остра, направо реже. А кръста ме боли от първия ден. Доки ми даде някакви направления и ще ходя на изследвания да видя за какво иде реч.
Иначе апетит имам, въпреки гаденето.

Май, май и ти си като мен с контракции....така като чета какво си написала. Мен кръста си ме боли от няколко дни, но днес по силно, а корема ме стегна снощи и днес на моменти пак. На мен гинеколожката ми изписа 3х2 но шпа и Утрогестан ( вагинално ), защото хапчетата може и да не ми понесът. А за повръщането, взе че при мен се появи от вчера и сутрин като хапна 1 - 2 бисквити и веднага ме почват напъните, но след това нищо ми няма само леко ми се гади на моменти и ме спасява от това чая от мента ( докторката каза, че е Ок да пия по 1 чаша на ден щом ми помага ).

# 118
MimsSsy, наистина си беше вълнуващо, вече като гледаш оформено човече си е друго. )

basten, на 3Д.

# 119
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте коремчета:)

Аз съм ок, времето си върви, смятам другата седмица да се запиша на ЖК. Тази не остана време от разходки и задачи:)
Още месец и вече ще разберем пола на бебе номер 2!:) Нямам търпение...

Браво на всички за прегледите и добрите новини:)
Мирама, аз като чакаща 2-ро, ми се иска да имам момиче този път...Просто като имам едното искам другото:))) На момче също ще се зарадвам, разбира се! НАй-важното е да е здраво!

Аз съм станала супер чувствителна и ревлива...От всичко се натъжавам или ядосвам и направо не се търпя на моменти:(

Общи условия

Активация на акаунт