Априлки 2013 - тема 5

• 26 063
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Монче,

Точно когато съм забременяла на моя приятел баба му почина. Е отидох на погребението, защото все още ми беше рано за цикъл и незнаех, че е станало. Сега като ходихме последно при неговите родители на 40 дена на баба му отидох чак в заведението където се събираха. Майка му каза: " Тя е  бременна няма да идва на гробища ".
Според мен наистина може да им кажете, че си бременна макар, че момента не е подходящ. При нас така се стекоха нещата, че точно на 9 дена (помена) им казахме, че чакаме дете и те се зарадваха макар нали и кончината на жената.

Но ако ти самата смяташ, че няма да ти е много добре все нещо ще измислиш за да не отидеш.

# 91
Здравейте, аз съм от Пловдив и очаквам моето детенце на 8-ми април.
Искам да попитам другите бъдещи майки от Пловдив за 4Д ехографа, разбрах,
че има във ВМИ при д-р Корсемов и в клиника Селена,
цената на двете места до колкото проучих се различава с 5лв.
В Селена е 80, а  във ВМИ не успях да чуя добре 75 или 85лв.
Кога смятате да правите 4Д-то и какво са казали вашите лекари по въпроса?!
От клиниката ми казаха м/у 14 и 18 седмица.
Благодаря предварително!

# 92
  • София
момичета сега се прибирам от лекар. едвам ви изчетох. излязоха ми иследванията и урината не е съвсем наред. на белтъци пишеше ОПАЛ, кетони +(а трябва да са -) и левкоцити в урината мисля, че бяха 3-4. ако си спомняте в миналата тема се оплаках, че от неделя ме боли кръста, а в сряда се премести болката в ляво и отпред. имала съм вече 2 бъбречни кризи(едната с камък) и се притеснявам. лекаря ми каза, че ми нямало нищо, ама нещо взех вече много да не му вярвам. дайте съвет, че вече незнам какво да мисля и правя.

Ами щом не му вярваш потърси второ мнение на всяка цена. Доста от момичетата тук казаха, че това с бъбреците и кризите не си е шега работа особено като сме бременни. Според мен може би е трябвало да ти изпише някакви лекарства.

# 93
Dandeto
не ти е добър хич резултата от урината, особено след като и те боли, значи не минава номера просто пробата да е замърсена. Не знам откъде си, но моят съвет е да отидеш в болница да те видят. Аз когато направих сериозни проблеми с бъбреците имах белтък и кетони (това значи, че бъбреците не работят както трябва), боляха ме бъбреците и болката премина и отпред. Не е шега работа! Според мен действай още днес. Успех  Peace

# 94
  • София
Здравейте момичета,

Дааа чух се с гинеколожката - минавам на но шпак 3х2 и вагинално Утрогестан. За гаденето - каза ако мога сама да се опитам да го преодолея, защото не иска да се тъпча с толкова много лекарства точно сега.
Просто от няколко дни започна по силно да ми се гади и да имам напъни за  Sick които много ме мъчат, защото сутрин като стана няма какво да  Sick освен бисквитите, които съм хапнала преди да хапна след тях нещо по засищащо.

# 95
Здравейте, наистина с главоломна скорост вървят темичките Simple Smile
Аз водих бебока на йога вчера, сбъркала съм го милото с тези енергии, или съм го смазала хаха
Не знам вашите кореми как са, но моят си е издут мъничко. По трудно се свивам във всеки случай. Тя моята йога е близо 3 часа, но успях. Не я води моя учител, а един приятел, който също води часове. Каза, че веднага разбрал, че съм бременна - по какво и аз не знам, може би по тромавостта  Laughing Каза ми, че не съм за там вече, някои практики за чудесни за бременни, но други не стават. Добре, че се досещах и сама какво не трябва да правя. Ако някой иска да ходи на йога за бременни - да пише.
Шкембето не се забелязва с дрехи, но като сложих една по ластична рокля и си щръкна долната част  Laughing Ама мисля днес да си я сложа като за последно, че после няма да ми става и да ходим във Филхармонията - да го водим бебока и на класически концерт. Не че чува естествено, но косвено ще му се отрази благотворно  Crazy

За проблеми с бъбреци - не съм имала никога. Но знам, че не е хубаво. В началото на октомври, като правя БХС ще нося и стерилна урина и тогава ще видя как са нещата. Иначе профилактично си пуснах кръвна картина и ТСХ - добре са ми.

# 96
Здравейте, аз съм от Пловдив и очаквам моето детенце на 8-ми април.
Искам да попитам другите бъдещи майки от Пловдив за 4Д ехографа, разбрах,
че има във ВМИ при д-р Корсемов и в клиника Селена,
цената на двете места до колкото проучих се различава с 5лв.
В Селена е 80, а  във ВМИ не успях да чуя добре 75 или 85лв.
Кога смятате да правите 4Д-то и какво са казали вашите лекари по въпроса?!
От клиниката ми казаха м/у 14 и 18 седмица.
Благодаря предварително!
.мила аз ходя в селена защото Ставрев ме гледа там.в Селена има 4D,др Кръшков гледа на него и цената е 80лв.на мен моя лекар ми каза че ще трябва да ходя към 18 седмица.но аз ще ходя и в София тогава защото там също имам лекар,понеже съм с близнаци и за да съм по спокойна ще искам 2 мнения.

# 97
Алексиана, кажи за йогата за бременни, става ли за някой, дето не си е мръднал пръста досега  Embarassed
Макар че не знам дали мога да я включа между университета и работата  Crazy

# 98
много се радвам че си споделяме толкова и пишем темите бързо,бързо  Wink Относно поверията мен ми казаха че не мога да отида да се подстрижа в този период,а косата наистина ми цъвти доста да не говорим за омазняването Simple Smile Освен това имам и доста пъпчици това "симптоми " за момиче ли са защото аз все си мисля че ще е момче  Laughing фолиевата я пия от 5 седмица още и съм я забравяла само 2 пъти (единият път си бях забравила чантата а др беше вчера нещо се отнесох   Rolling Eyes  при мен вс е наред да чукам на дърво,надявам се и при вас също ...лек ден момичета !

# 99
placa на мен пък ми казаха че няма проблем за пострижката
да чукна на дърво до сега не съм забравяла за фолиевата Simple Smile
има ли някоя която да се чувства много отпаднала, направо никак не ми се работи само искам да си легна  Mr. Green

# 100
най-малкото според мен можеше да ми пусне стерилна урина. лошото е ,че в събота отивам в провинцията за няколко дни, но мисля да звънна днес на личната да видя тя какво ще каже

# 101
има ли някоя която да се чувства много отпаднала, направо никак не ми се работи само искам да си легна  Mr. Green
Аз съм така, но аз по принцип съм си мързелива и не знам дали е от бременността  Mr. Green

# 102
Абе момичета...извинявайте за тъпите въпроси,но как ви протичат прегледите(ЖК) мен всеки път ме гледат на 4д,но от прочетеното дотук разбирам,че не се гледа постоянно...явно при мен е така,защото имам доста голяма киста на единия яйчник(5 на 7 см) и трябва да я следят(може да се стигне  до операция)...а аз си мислех,4е си е стандартна процедура....и вторият ми въпрос е какво в Фетална морфология...аз ли трябва да поискам такова нещо или гинеколога ми ще ми каже кога да си го направя ???  smile3506

# 103
Мен ще ме прати гинеколожката на ФМ, но доколкото разбирам от момичетата в темата, повечето сами си насрочват часове за нужната седмица. Иначе и аз не знам какво е още, освен, че замерват разни показатели по врата на бебето, за да видят дали има Даун или друга хромозомна болест Thinking

# 104
...и вторият ми въпрос е какво в Фетална морфология...аз ли трябва да поискам такова нещо или гинеколога ми ще ми каже кога да си го направя ???  smile3506

Фетална морфология се прави чак в 20-22 г.с.
В зрелостта, в която си ти сега, се прави Био-Химичен Скрининг, както Еовин ти е казала за хромозомни аномалии.

Общи условия

Активация на акаунт