Априлки 2013 - тема 5

• 25 221
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Аз и не се и натискам да знам толкова рано. Всъщност въобще не се натискам да знам.  Laughing

# 76
И аз се съмнявам че толкова могат да ми кажат,те може и да ми кажат...ама ако после пък си променят мнението което при много лекари се е случвало да се объркат.А и аз не се натискам когато го познаят,и в същото време каквото е такова! Grinning
Бастен,ти мислиш ли да правиш ФМ,щото знам че май тука в нашия град няма?Кога точно ще се записваш на ЖК,видя ли къде се намира кабинета на ЗДравкова който е по ЗК?А тя гледа ли на всички преглед на видеозон без да се плаща?

# 77
Здравейте, за пола с дъщеря ми ми казаха към 5-ия месец, и сина ми го видяха още в 4-ия на обикновен видеозон в държавна болница.
Gali_666 , за народните танци говори с лекаря, не съм сигурна че са безопасни.

Искам да ви питам нещо, макар че почти съм сигурна в отговора. На мъжа ми баба му почина тази сутрин, свекърва ми все още не знае за бременността, т.е. то никой освен майка ми и една приятелка не знае. Сега съм в чуденка, май имаше някакво поверия, че бременна не ходи на погребения, а ако не отида трябва да кажа, а пък не съм сигурна дали е подходящ момента да съобщя тази новина.....newsm78 newsm78. Дайте акъл какво да направя.

# 78

А аз да попитам - има ли значение по кое време на деня се приема фолиевата киселина и преди или след ядене... или няма значение, в листовката не пише нищо относно това.

На мен ми казаха че няма значение по кое време се пие ф.киселина, може след ядене, преди ядене, сутрин , вечер, важното е да се пие

# 79
Оффф много съм зле - забравих да ви питам: От няколко дни много странно започнах да си усещам корема - някак си по подут, по твърд и доста опънат. Много гадно...а и от днес ме боли кръста и то една така странна тъпа болка, а нямам никакво зацапване поне за сега  ooooh! ooooh! "да чукна на дърво" и мисля ако утре още ме боли да се обадя на АГ-то. Като цяло тези дни не съм се претоварвала за да ме боли. Но това с корема направо ме побърква - като се свия и ми е много некомфортно, а ако съм изпъната направо все 1 някой ми е изпънал много яко кожата.
Как мога да го премахна това усещане - с някакво мазило ли или ?

С нищо не мажи, ами тичай към доктора. Не искам да те плаша, ни най-малко. Но това, което описваш са контракции (никога не е рано за тях). С втората бременност ги имах още от 8г.с. Не се притеснявай - ще ти изпишат хапченца - папаверин, магнезий, ношпа, някой хормонални или нещо подобно. Ще си пиеш хапчетата със шепите сутрин, обед и вечер и ще си гушкаш бебчо напролет. Не се тревожи - важно е заради бебка да си спокойна. По мои наблюдения от предната бременност - лежане му е майката. Полежи два дена, ама без да ставаш (само до тоалетна) и не полегнала или облегнала, а съвсем легнала ту на лява кълка ту на дясна Simple Smile, по рядко по гръб. Зареди се с филми и книги. Колко нещо изчетох и изгледах аз...

# 80
И аз се съмнявам че толкова могат да ми кажат,те може и да ми кажат...ама ако после пък си променят мнението което при много лекари се е случвало да се объркат.А и аз не се натискам когато го познаят,и в същото време каквото е такова! Grinning
Бастен,ти мислиш ли да правиш ФМ,щото знам че май тука в нашия град няма?Кога точно ще се записваш на ЖК,видя ли къде се намира кабинета на ЗДравкова който е по ЗК?А тя гледа ли на всички преглед на видеозон без да се плаща?
това ранното ФМ дето е 12 г.с няма да правя мисля направо на другото което е 20 г.с да отида до София
на ЖК ще се записвам на 4-ти октомври, тогава ми е прегледа при Здравкова
обясни ми за кабинета - каза че се влиза от входа на спешното и там имало друга врата (не се сещам точно къде е това)
бившото детско отделение (което е било едно време) - аз не го знам
но ми обясни, пак ще питам - каза Медицински център се казвало
а за прегледите досега 2 пъти ме гледа на видеозон без да й плащам 30 лв, взема ми само 3 лв потребителстка такса, каза че като се запиша на ЖК няма да плащам таксата
а за следенето - даже с мъжа ми обсъждахме вчера, че сигурно ще си спази само двата полагащи се видеозона по ЗК и другите ще ги плащам
така си мисля, но незнам как да я питам
което ще ми дойде много солено, защото предишната бременност си ме гледаха всеки месец и никой не ми иска нито лев
ти записа ли се при Цанкова ?

# 81
Монче, ако си уважавала жената и си се чувствала близка с нея - иди, суеверията са пълни глупости.
Ако не ти се ходи, просто кажи, че погребенията те натоварват и натъжават или нещо такова.  Thinking

# 82
Здравейте, за пола с дъщеря ми ми казаха към 5-ия месец, и сина ми го видяха още в 4-ия на обикновен видеозон в държавна болница.
Gali_666 , за народните танци говори с лекаря, не съм сигурна че са безопасни.

Искам да ви питам нещо, макар че почти съм сигурна в отговора. На мъжа ми баба му почина тази сутрин, свекърва ми все още не знае за бременността, т.е. то никой освен майка ми и една приятелка не знае. Сега съм в чуденка, май имаше някакво поверия, че бременна не ходи на погребения, а ако не отида трябва да кажа, а пък не съм сигурна дали е подходящ момента да съобщя тази новина.....newsm78 newsm78. Дайте акъл какво да направя.

Монче,за първи път чувам за такова поверие....не мисля.че нещо ще ти се случи ако отидеш,но по принцип мисля,че е по-добре да не ходиш,за да не се натоварваш с отрицателни емоции,а като не искаш още никой да знае може да кажеш,че не се чувстваш добре и не можеш да присъстваш или нещо от сорта Wink Иначе намерих това:

Някога се е вярвало, че ако, по време на бременността си, жената ходи на погребение или пък гледа уродливи и недъгави хора, детето й може да се роди недъгаво и грозно. По същата логика се е смятало, че бременната жена трябва да гледа само красиви неща, да изпитва положителни емоции по време на бременността си, за да бъде детето й красиво, здраво и весело. И днес лекарите и психолозите смятат, че колкото по-щастлива и спокойна е бременната жена, толкова по-щастливо и спокойно е детето й.

# 83

Така си и мислех ,знам къде е кабинета,на мен лично там не ми харесва,но все пак важно е лекарката не самия кабинет!
Ами следващата седмица ще съм на 3ти преглед с това първото направление,и после ще се записвам във 12 седмица.В началото на октомври каза Цанкова.Абе доволна съм от нея.
Мислех за това със тази ФМ,една приятелка ходи до София,друга до Варна и аз се чудя вече...и на мен ми се иска аз със предната бременност не съм ходила,ама с тази май ми се иска!

# 84
това ранното ФМ дето е 12 г.с няма да правя мисля направо на другото което е 20 г.с да отида до София
на ЖК ще се записвам на 4-ти октомври, тогава ми е прегледа при Здравкова
обясни ми за кабинета - каза че се влиза от входа на спешното и там имало друга врата (не се сещам точно къде е това)
бившото детско отделение (което е било едно време) - аз не го знам
но ми обясни, пак ще питам - каза Медицински център се казвало
а за прегледите досега 2 пъти ме гледа на видеозон без да й плащам 30 лв, взема ми само 3 лв потребителстка такса, каза че като се запиша на ЖК няма да плащам таксата
а за следенето - даже с мъжа ми обсъждахме вчера, че сигурно ще си спази само двата полагащи се видеозона по ЗК и другите ще ги плащам
така си мисля, но незнам как да я питам
което ще ми дойде много солено, защото предишната бременност си ме гледаха всеки месец и никой не ми иска нито лев

Къде е това?

# 85
p4eli4kata_86, а също днес ще ходя до поликлиниката за прегледа на баткото, че се суполеви
и ще питам долу на информация колко ще струва едни преглед за видеозон при Цанкова или Янева - без направление ?

# 86
За фолиевата киселина ,аптекар ми каза да я пия сутрин на гладно.Моята стои на хладилника и когато стана сутрин да си правя чай и закуска  винаги я виждам и първата ми работа е да пия  Wink Simple Smile

# 87
p4eli4kata_86, а също днес ще ходя до поликлиниката за прегледа на баткото, че се суполеви
и ще питам долу на информация колко ще струва едни преглед за видеозон при Цанкова или Янева - без направление ?
Това незнам,питай...ама все пак сигурно от порядъка на 20-30лв. тя Цанкова и частен кабинет си има,ако искаш може и там,ако държиш да е при нея.
И моито детенце от снощи ми се сополеви нещо,а пред 2 седмици беше така и чак до АБ стигнахме...чудя се днес ако е пак така след градината утре и ние сме на лекар отново.

# 88
Като бях бременна с първото ни дете почина на мъжа ми дядо му, тогава не отидох, казаха бремнна си не ти е мястото там...сега не знам, уважавах я жената Бог да я прости, но по-скоро заради свекърва ми може би е добре да отида, от друга страна наистиане  неприятна ситуация....ще помисля до утре newsm78

# 89
момичета сега се прибирам от лекар. едвам ви изчетох. излязоха ми иследванията и урината не е съвсем наред. на белтъци пишеше ОПАЛ, кетони +(а трябва да са -) и левкоцити в урината мисля, че бяха 3-4. ако си спомняте в миналата тема се оплаках, че от неделя ме боли кръста, а в сряда се премести болката в ляво и отпред. имала съм вече 2 бъбречни кризи(едната с камък) и се притеснявам. лекаря ми каза, че ми нямало нищо, ама нещо взех вече много да не му вярвам. дайте съвет, че вече незнам какво да мисля и правя.

Общи условия

Активация на акаунт