Априлки 2013 - тема 5

• 25 243
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
Добро утро!

при мен продължават гаденето и болките в кръста. Пазя леглото и вече издивявам от скука. Добре, че пишете доста, че поне това ми дава теми за размисъл Simple Smile

За пазаруването - мисля да изчакам. Имам доста неща от баткото. А люлката за бебета е покупка номер 1 за мен. Особенно ако бебето реве нон стоп до 6-тия си месец както беше в нашия случай Simple Smile. Но като цяло бих изчакала с тази покупка при първо дете, защото ако бебето е спокойно си е излишен разход. Количка също мисля да ползват от баткото поне в началото докато е в зимния кош. После мисля да си купя лятна, но ако проходи рано като баткото (9 месеца) може и да не ми трябва.

За вдигането на тежко - отдавна баткото знае, че мама не вдига и не носи. Може да гушка клекнала, ако се уморим сядаме някъде и почиваме, но мама не носи.

За лекарите - имам една теория, че на лекар, адвокат и счетоводител трябва да се казва всичко, за да се вземе най-правилното решение. Пробвах няколко пъти да търся второ и трето мнение от лекар и се загубвах тотално и незнаех какво да правя. С АГ доктора ми сме заедно вече повече от 7 години и му имам доверие. Ако той каже нещо, може да прочета, да го питам защо така, а не по друг начин, но в крайна сметка го оставям той да реши с уговорката, че той е доктора и знае по-добре и си носи отговорността за дейтствията.

Май прекалих с писанията. Извинявам се ако съм била досадна Simple Smile
Успешен ден на всички

# 181
polim, по принцип си права, че е лекар и би трябвало да знае по-добре. )
Но...все пак той прави манипулацията (примерно) а след това ти си този, който отнася всички положителни и отрицателни страни на това.

Аз днес имам разни задачи за вършене, а на вън е просто отвратително време. Студ, вятър...ужас. (((

# 182
О, polim, вие имате едно Овне и сте в очакване на второ, почти като нас. Моят термин е за Телец, но знае ли човек, харесвам си Овните.
Имах колежка, която загуби бебе в 6 месец и при следващата бременност и направиха това секраж ли как се казва, роди си нормално в термин, нямаше проблем.
Липсата на секс не би ме спряла, когато искаш нещо си трябват компромиси.  Секса въобще не ми стои, как да го кажа, като спиращ фактор, за да направя нещо в полза на детето, дори нямаше и да го помисля........обичам секса, но има толкова по-важни неща.
Дори сега ще се откажа от любимо за мен нещо, което дори ми носи финанси, но заради бебето се налага да спра за известно време. Човек не може да има всичко Wink
Ще купувам, когато вляза в седмият месец, нямам нужда от нищо спешно. С изключение на количката, която ще е поръчана по-рано.

# 183
Абе чудя се, само аз ли съм такава, дето не се съгласява автоматично и безрезервно с всички решения и предложения на лекарите?

Аз вярвам само и единствено на педиатърката 100% и лекаря, който ще ме изражда 90%(живот и здраве  Praynig ) Другите винаги са ми съмнителни и търся допълнителна информация или друго мнение  Confused

# 184
ani27, тук не става въпрос само за секс. А и за работата, която ако ще трябва да лежа, няма да мога да върша. Както и един куп други неща.
Е, аз съм си егоист и трудно се отказвам от нещата, с които съм свикнала.
А и няколко пъти написах, че ако няма конкретни индикации за тази манипулация, няма да се съглася.

# 185
добро утро, мадами

Mirama, не си само ти така подозрителна към докторите - аз също не приемам думите им за чиста монета, винаги търся трето, четвърто и пето мнение от други
това е от опита ми с баткото и неговите здравословни проблеми Rolling Eyes
но за серклажа - аз също се плаша от тази процедура, защото тя предвещава, че ще трябва основно да лежа,
и да не ходя на работа (моята работа е лека - работя на бюро и почти не се налага да ставам)
а не ми се иска от толкова ранен етап от бременността да си оставам вкъщи
но при мен още нищо не се знае - дали със сигурност ще се наложи да ми правят серклаж
но както и друг път съм споменавала - тази бременност е много чакана и желана и ако се налага - няма да се противя и да рискувам
това е мое мнение - но помисли преди да отхвърлиш тази застраховка с лека ръка Hug

# 186
Не толкова подозрителност, колкото вече на няколко пъти ми се случва - ще направим така и така и моето мнение изобщо не подлежи на обсъждане.
Това определено ме дразни в някаква степен.
А за застраховката....ако ще се прави само защото съм имала предишна бременност с раждане в 32г.с., не го смятам за достатъчен мотив. Това не е индикация, че и следващата ще се развие по този начин. А дори и да стане, съм подготвена достатъчно.

# 187
polim, по принцип си права, че е лекар и би трябвало да знае по-добре. )
Но...все пак той прави манипулацията (примерно) а след това ти си този, който отнася всички положителни и отрицателни страни на това.

Mirama, това важи и в обратния случай, ако не извърши манипулацията. Затова мисля, че той може да прецени най-добре риска в конкретния случай.

Не си налагам мнението. Просто се опитвам да огледам ситуацията от всички гледни точки.

basten, и моята работа не е тежка физическа работа. На бюро работя, мога и от вкъщи да работя, но щом доктора ми прецени, че трябва да спра, заради напрежението говорих с работодателите и ще си остана вкъщи до края. Шефа ми е доста разбран в това отношение и каза че няма да се чувства добре лично, ако се случи нещо с бебето заради работата.

ani27, да баткото ми е на първия ден на овните Simple Smile и баща му му говореше да трае, че да е овненце. Е до там изтрая. Сега пак ще е овне живот и здраве и мъжа ми е щастлив - щял да си прави стадо рогати  Laughing (аз съм теле)

# 188
Добро утро и от мен!

Дилемата ми за ЖК май вече отива към края си. Реших да се запиша в МД.

Спирам се на Др. Бр. Петров или на Др. Савчева.

Има ли тук някоя мама, която да е при един от двамата?

Или при някой друг в МД  Laughing супер нерешителна съм този път  Thinking

За купуване, все още мисля нищо да не купувам, какавото имаме от каката. Ако е момче ще носи розово   bouquet hahaha

За лекарите: бих взела второ, та дори и трето мнение ако имам дори и капка съмнение.
Но от друга страна човек не трябва да се вманиачава, защото от различни мнения може да се побърка също  Peace

# 189
ani27, тук не става въпрос само за секс. А и за работата, която ако ще трябва да лежа, няма да мога да върша. Както и един куп други неща.
Е, аз съм си егоист и трудно се отказвам от нещата, с които съм свикнала.
А и няколко пъти написах, че ако няма конкретни индикации за тази манипулация, няма да се съглася.

Мирама, лично аз, майчинство и егоизъм не го връзвам. И аз трудно се отказвам от нещата, с които съм свикала, но зависи в името на какво. За детето не се замислям.

# 190
ani27, връзваш или не, за всеки е различно. )
Далеч съм от "стандартите" за родител, както и от много други.
Децата са нещо прекрасно, но не съм от майките, които биха дали и главата си за децата. Всяко нещо си има мярка. 

# 191
Добро утро момичета  Hug

да ви почерпя днес тате и сестра ми имат рожден ден, да са ми живи и здрави.

# 192
lastname , честити ти рожденници - да са ти живи и здрави
весел празник  Hug

# 193
Леле, как  пишете. Едвам успявам да ви чета. Аз да си призная най-честно в момента съм голяма паника. С баткото изкарах почти 9 месеца на легло и без секс и сега само малко да се почувствам неразположена и лягам и нищо не ме интересува. Да не говоря че и без причина мъжо стой на сухо.
А в момента съм с 3 деца ( на мъжа ми племенницата е на гости) 2-те са ученички, ама малкия му се налага да се задоволява с тати ( а е на мама момчето - като по малък баща му му се скара, да спре да реве за мен, какъв мъж е, как ще отиди в казармата... А мама го успокой - Тате то казарма няма, ама снахата да му мисли, че трябва да го вземе с мама  Joy )Не че обичам дъщеря си по малко, ама тоя ревлю като най-малък досега всички вървяхме подире му и му угаждахме, Засега е много щастлив че ще става  батко и гледам да не му натрапвам всичко, че да почне да ревнува от бебока. Щастлива съм че взе да признава тати, че мама нали има бебе и трудно  Embarassed

# 194
Ластнейм, да са ти живи и здрави рожденниците. На мен сестра ми и баба ми са рожденници днес Simple Smile
Обсъждали сте за серклажа - може би и на мен ми предстои такава екстра, ще го обсъждаме с лекарката. Има обаче и рискове самият серклаж - така, че ще решим. Естествено ще изберем варианта с по-малък риск. По принцип, при проблем с шийката със серклаж е по-сигурно и съответно без серклаж трябва да се лежи повече - да се ограничи движението, но със серклаж обикновено жените продължават съвсем нормален ритъм на живот, като за бременни.
Така или иначе на мен ми е много чакана тази бременност, бих направила всичко. Аз съм направила толкова много да го има това бонбонче, че ще преживея и лежане, ако се наложи.
Мирама, Ео - с късите коси определено Simple Smile
Моята е доста дълга, при това ужасно гъста и къдрава. Липсва й боята обаче и вече изглежда зле. Чакам още една седмица и отивам да се боядисвам.

Последна редакция: пт, 21 сеп 2012, 10:40 от Alexiana

Общи условия

Активация на акаунт