Априлки 2013 - тема 5

• 25 281
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
  • София

Препоръчаха ли ви го или на случаен принцип го избрахте?
Какво ви е първото впечетление? 

Доктора при който ще раждам, ми каза при него ще бъдеш, за първо впечатление нищо не мога да кажа, стандартното ехограф, направление за кръв и урина, вземи микробиология, пита ме да ли ме боли кръста, нещо го опипа, по принцип за сега нямам оплаквания, надявам се и до края да си бъде така. Каквото го попитах ми отговори, мисля че няма да имам проблеми с него, това е.

# 226
Здравейте момичета аз с гаденето нямам проблем но ще остана без коса а и зъбите почнаха да ме болят,венците ми кървят мая до края на бременоста мога да стана плешива  и без зъби  Embarassed

аз също имам кървящи венци - препърочвам ти да си потърсиш специална паста
на мен ми помага Сенсодин  - с 6 билки (дано не бъркам марката)

# 227

Аз мисля да си запиша час за 08.10., а със сигурност ще се засечем някой път. Ще се разберем Simple Smile

Еее аз съм на 16.10, тогава ще си правя БХС, някой друг път ще е, по принцип ще ходя точно през месец заради болничните.

Аз за това БХС не разбрах, трябва да отида да си взема направление или там ще ми го правят? В смисъл аз ли трябва да ходя пак по частни лаборатории?

# 228
Много ми хареса информацията на този сайт, та реших да споделя с вас. Има клипчета и описания на български.

http://www.ehd.org/resources_bpd_illustrated.php?page=3&language=13
Ох, това много ме развълнува  Heart Eyes

# 229
  • София
БХС се прави в Майчин дом на втория етаж на медицинския център, без направление до колкото знам, въпреки че може и да се е променило, защото четох в сайта 2 цени едната 40лв а другата 25, като първата е с някакви реактиви на болницата, а втората е с реактиви на МЗ. Ще питам доктора като отида

# 230
  • Sofia, Bulgaria
За количките- купете си или такава с зимен и летен кош, или количка, която има пълно легнало положение!
За покупките-аз първия път основно пазарувах 8-ми и 9-ти месец. НО тогава с големия корем, знаете ли колко е трудно?! Не можеш да се разкарваш по цял ден, защото пупата тежи и всичко те боли...Кофти е, сега ще гледам по-рано. Зависи и от финансите, но мисля че по-рано е по-добре от тази гледна точка, че спокойно ще ходя и ще разглеждам. Аз държах всичко да си избера лично.

Първия път не съм ходила, нито на БХС, нито на ФМ. Единствено ходих на ФЕ (фетална ехокардиография). Проследява развитието на сърцето и клапи и пр. Смятам, че е по-важна от ФМ, но всеки си преценява.

Миналата година на 25.11 имаше 25% отстъпка на всичко в Хиполенд!!! Така че плюйте си на петите и събирайте парички за тогава:) Ако купите повече неща е супер изгодно!

# 231
  • София
Аз си ходя в Тина Киркова при д-р Арабаджикова.....много съм доволна и мисля да тя да ме изражда.....голямо доверие имам на тази жена...много е внимателна и всичко обяснява  newsm03

# 232
БХС се прави в Майчин дом на втория етаж на медицинския център, без направление до колкото знам, въпреки че може и да се е променило, защото четох в сайта 2 цени едната 40лв а другата 25, като първата е с някакви реактиви на болницата, а втората е с реактиви на МЗ. Ще питам доктора като отида

Чакам да пишеш Simple Smile

# 233
  • София
Здравейте момичета аз с гаденето нямам проблем но ще остана без коса а и зъбите почнаха да ме болят,венците ми кървят мая до края на бременоста мога да стана плешива  и без зъби  Embarassed

Мел спокойно. Има го и този момент. На мен при прегледа при мойта зъболекарка ми препоръча да си купя Листерин ( синя или зелена, която аз си избера ) и сутрин след като си измия зъбите, ако не ми е проблем малко да си жабуря от нея. Каза ми че много помага точно за това - укрепва венците, спира кървенето и намалява появата на зъбен камък - тъй като аз имам малко натрупан и към 6 - 7 месец ще ходя да ми го махне.

# 234
Sony_M,  tiiliaz Вие в МД ли ще раждате, аз да, аз се записах при др. С. Георгиев, може да се засечем Simple Smile

Оу! Страшно много време има до раждането!
Моят мъж е на мнение, че трябва да се ражда в държавна болница, заради неонатологията.
Миналия път родих в Тина Киркова, защото там беше моя лекар. Сега той е в частна клиника, така че не знам още. Семейният съвет ще се събере, когато му дойде времето и ще реши.
Единственото, което знам на 100%, е че искам да родя по естествен начин, а не да ме порят. Но и това времето ще го покаже.

# 235
Аз си ходя в Тина Киркова при д-р Арабаджикова.....много съм доволна и мисля да тя да ме изражда.....голямо доверие имам на тази жена...много е внимателна и всичко обяснява  newsm03

Супер избор си направила.  thumbsup

# 236
  • Перник

Мел спокойно. Има го и този момент. На мен при прегледа при мойта зъболекарка ми препоръча да си купя Листерин ( синя или зелена, която аз си избера ) и сутрин след като си измия зъбите, ако не ми е проблем малко да си жабуря от нея. Каза ми че много помага точно за това - укрепва венците, спира кървенето и намалява появата на зъбен камък - тъй като аз имам малко натрупан и към 6 - 7 месец ще ходя да ми го махне.

ДОВЕЧЕРА ЩЕ СИ ГО КУПЯ     МЕРСИ                                                      

# 237
  • София
Момичета ( които сте от София ) .... или ще раждате в София. Някоя от вас да е мислила или да се е насочила към Токуда? Тъй като аз мисля там да раждам.
Имам допълнително здравно осигуряване и фонда ми работи с Токуда и като гледам условията са им доста добри.
Мислех в Шейново тъй като там е доктора ми, който ме оперира миналата година ( кисти на яйчника ) и е доста внимателен и учтив, НО фонда към който съм не работи с Шейново и е страшна бъркотия с документите за да раждам там и след това да ми върнат парите, които трябва да платя за избор на екип, раждане и Вип стая.
А и там няма лекари ( в Шейново ) които да работят по ЗК и всеки преглед е най малко 50 лв., което за мен в момента е супер огромен разход.

# 238
Момичета ( които сте от София ) .... или ще раждате в София. Някоя от вас да е мислила или да се е насочила към Токуда? Тъй като аз мисля там да раждам.
Имам допълнително здравно осигуряване и фонда ми работи с Токуда и като гледам условията са им доста добри.
Мислех в Шейново тъй като там е доктора ми, който ме оперира миналата година ( кисти на яйчника ) и е доста внимателен и учтив, НО фонда към който съм не работи с Шейново и е страшна бъркотия с документите за да раждам там и след това да ми върнат парите, които трябва да платя за избор на екип, раждане и Вип стая.
А и там няма лекари ( в Шейново ) които да работят по ЗК и всеки преглед е най малко 50 лв., което за мен в момента е супер огромен разход.

Моя много близка края на миналата година роди там, защото и тя като теб беше с допълнително здравно осигуряване, което й покри всичко.
Като условия е много добре.
Аз лично нямам доверие на лекарите там.
Но мнението ми е субективно.

# 239
Момичета,
да ви се похваля, записах си час за Др. Петров в МД за ЖК в понеделник. И вече спирам да се лутам из мнения  newsm44

За проблеми с косата: бирена мая, помага после и за кърма  Misc Baby Bottle

За Токуда като четох само хубави работи, но и доста скъпо.

За проблема с ходенето до 00, сутринта от на каката овесените ядки с малко масълце и на обед портокалов сок  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт