Априлки 2013 - тема 5

• 25 180
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
нали първото направление което си вземаме е за установяване на бременността
а второто е за проследяване и записване на ЖК
ако първото съм го дала да един доктор, а сега искам да се запиша на ЖК при друг
няма проблем нали ?

Basten
, така е - дават се две направления:

първото направление е само да се установи бременността, НО това не те обвързва с гинеколога, при когото си отишла.
второто направление е вече за избор на АГ - проследяване на бременност, с него можеш да отидеш при желания (другия) от теб гинеколог.

Hug

П.С. Повтарям твоите думи, защото има мами, които не знаят, че се дават две направления. НА МЕН ми дадоха направо второто направление, а аз си мислих, че е първото и стана една каша - никой не ти обяснява. Важното е, че си намерих добър гинеколог и всичко е ок.

# 376
Успешна седмица, момичета!
Наистина направленията са две и след първото може да се избере друг лекар - няма връзка между двете. Също така може и да се смени избрания АГ за проследяване на бременност - въднъж със сигурност, за втори път не знам.
Аз се зарибих да разгледам по сайтовете за колички - май на полски ще се спра. Гледам колички с по-големи колела, малко са ми груби, на танкове ми приличат, обаче изглежда трябва да са такива, за да са проходими в нашите условия. Тежината толкова не ме притеснява, нямам стълби за качване.

# 377
.. може и да се смени избрания АГ за проследяване на бременност - въднъж със сигурност, за втори път не знам.
Гледам колички с по-големи колела, ..... изглежда трябва да са такива, за да са проходими в нашите условия.

Alexiana, добре, че допълни информацията относно направленията,
съвсем забравих за опцията - смяна на гинеколог.  Peace
Мъжът ми мисли като теб - по-добре количка с големи колела, естествено и аз се съгласих.  Laughing
По-добре да ни е удобно на нас и на бебчо, а пък това как изглежда.. няма значение.

# 378
Здравейте!
Бастен,това как го реши пък сега,нали беше много навита за Здравкова,кое те отказа от нея!И да кажа че много се радвам че ще си в поликлиниката,може и да се виждаме там  Wink Grinning Нищо че ще сме при различни лекарки!Прави са момичетата относно направленията едното няма нищо общо с другото!Кога ще се записваш?Аз във сряда съм на преглед отново!
А за количките забелязвам сте обсъждали...аз също живея на 4ртия етаж,нямаме асансьор,но във входа си ни е чисто и свежо и има достатачно място и там ще ми седи.
А със баткото като бяхме с количка живеехме на друго място,нямаше как да я качвам тогава количката понеже апартамента беше тесен и нямаше къде в гаража си седеше количката.
Успешна седмица момичета!

# 379
Много ми е далече на мен да мисля за количка, а и като цяло нямам особено желание да размъквам. Ако се окаже, че чак толкова не мога без, мога да купя и след бебето. Rolling Eyes

# 380
От няколко дни обмислям да си взема слинг шал и с него да си разхождам бебока, но накрая може да се окажа с количка и слинг. Когато дойде момента.. ще разберем как ще ни е най-удобно.
 Hug

# 381
благодаря на всички за отговорите
успокоих се  Wink

p4eli4kata_86, аз днес след работа ще отида да си запиша час за сряда - но при Янева
надявам се да има свободни часове и при нея ще остана на консултация
някой път като се видим тогава ще ти обясня ....

# 382
Добре,basten .Няма проблем когато решиш ще разкажеш!Но ще се радвам да се видим и запознаем лично.Аз не съм си записала час все още,незнам днес или утре ще мина да запиша!

# 383
В четвъртък съм на БХС в 1 АГ "Света София" - ако някой се интересува, цената е 80лв = ултразвук+вземане на кръв.
Дълго време се лутахме с таткото дали е нужно да си правя това изследване, но в крайна сметка... преценихме, че е хубаво да направим всичко необходимо.
Мъжът ми не иска да знае резултатите, но как да му обясня, че... иска-не иска - ще ги разберем.
Дори ще си ги проверя онлайн - след като ще правя нещо, нека поне е до края, иначе няма смисъл!

# 384
аз искам да попитам как правите разлика между обикновените болки в кръстта и яйчниците и контракциите?

Чудя се, защото онзи ден пак имах гооолеми трудности с 00 и доста се мъчих... след това ме започнаха едни болки- както като съм изстинала, така ме боляха яйчниците. На моменти и ме срязваше... пипам си корема дали е твърд, но не мога да преценя  newsm78 Ако е така с ходенето до тоалетна до края... направо не знам как ще задържам бебето вътре... Shocked

# 385
за болките - не мога да ти кажа, аз също не знам как да ги различавам, въпреки че съм раждала и имала контракции
но за ходенето в 00 - аз също ходя много трудно и събота и неделя голям зор видях, че и корема ми вече е надут и викам последно правя опит с плодове и кафе
и ако не стане днес щях да си вземам вече нещо от аптеката
но имаше ефект - изядох една круша и изпих едно безкофеиново кафенце с мляко
резултата беше веднага Rolling Eyes

# 386
Момичета, при мен от сутринта започна много неприятна болка ниско долу в корема-нещо като пробождане, особено ако се движа и се притеснявам, защото ми се случва за пръв път и незнам на какво се дължи. Sad
Иначе и аз имам проблем с 00 ходя веднъж на 2-3 дни и нищо не помага  Sad

# 387
Привет и от мен,
направо сте неуморни събота и неделя.

Ходих на ЖК при др.Петров в МД, чаках към 1ч., и при него имаше  видимо отекчаващи се студенти  smile3507

Бебчо е 2,5 см. и според др. Петров съм 9г.с. и 5 дни. Следва кръв, урина и микробиология. Цитонамазка си бях правила началото на месеца и се уговорихме да му я занеса, сега не са ми пускали пак.

Интересно е, че преди това ми бяха видяли раничка след оцветяване на марката, а сега той след дълъг поглед и силна лампа  Joy ми каза, не, няма такова нещо.

Исписа ми Протогестан, защото в дните на МЦ имах мнооого леко зацапване, но предпочита да е сигурен.
В 11-12 г.с. съм на биохимичен скрийнинг.

Ху, това е  Peace

Пожелавам ви хубав ден!
Утре каката тръгва на ясла, стискайте палци, обещала е да не плаче  Wink

# 388
за ходенето в 00 - аз също ходя много трудно и събота и неделя голям зор видях, че и корема ми вече е надут и викам последно правя опит с плодове и кафе

Горещо препоръчвам - сутрин на гладно по 1 ч.л. мед + 1 ч.ч. вода !!!  Peace
На мен само това ми помага, като имате предвид, че от малка имам проблем с ходенето по голяма нужда - 1 път в седмица.  Shocked Сега посещавам 00 всеки ден, в най-лошия случай - 1 път на 2 дни.

# 389
за ходенето в 00 - аз също ходя много трудно и събота и неделя голям зор видях, че и корема ми вече е надут и викам последно правя опит с плодове и кафе

Горещо препоръчвам - сутрин на гладно по 1 ч.л. мед + 1 ч.ч. вода !!!  Peace
На мен само това ми помага, като имате предвид, че от малка имам проблем с ходенето по голяма нужда - 1 път в седмица.  Shocked Сега посещавам 00 всеки ден, в най-лошия случай - 1 път на 2 дни.

мерси, ще опитам  Hug

Общи условия

Активация на акаунт