Априлки 2013 - тема 5

• 25 162
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
От няколко дни обмислям да си взема слинг шал и с него да си разхождам бебока, но накрая може да се окажа с количка и слинг. Когато дойде момента.. ще разберем как ще ни е най-удобно.
 Hug
Двете не са взаимоизключващи се Mr. Green
Аз вече съм  споменавала, но ми се намират 4 слинга и 1 количка hahaha И всичките ми бяха от полза в даден момент Simple Smile

Момичета, дайте някакъв лек за болящо гърло, имам и едно бяло топче на едната сливица. От вчера пия чай лайка с мед и лимон, отделно хапвам мед и лимони, смуча Парагрип и Ефизол но нищо не помага, опитах и гарагара със сода но от нея щях да  Sick , ако имате идеи какво може да ми помогне, ще съм ви много благодарна  Hug
Така, както го описваш, ми прилича на гнойна ангина... Аз в началото на годината бях я подкарала... За 2-3 месеца - 10 пъти...
И нали съм кърмачка - само с бабини рецепти се лекувах Simple Smile Медът си е задължителен, както и колкото се може повече витамини.
Лично аз се лекувах, като напоявах клечка за уши с вит.С (ампула от 5мл стига за 3-4 пъти) и с това мажех сливиците. На третото намазване гнойта падаше.
Радвам се, че вече си по-добре Peace

Аз другата седмица заминавам за София на очни и там ще направя консултация и с гастроентеролог, че пловдивските такива нещо не смеят да се захванат с мен newsm78 Препращат ме постоянно един към друг и никой не смее да вземе някакво решение... В крайна сметка се разбрахме с един, че ще се свърже с професора си и ако е възможно - той да ме приеме и така - сега в София, да видим там какво ще кажат #Crazy

И да се оплача - ей, нямам наспиване... Преди малко станах окончателно (от сутринта само наобикалям хладилника и се връщам в леглото)... не, че и сега не ми се спи, но някой трябва да вземе малчо от ясла, а пък татито ни го извикаха на работа Sad

# 421
http://sling.beinsa.info/index.htm  Peace супер идея как да си направим слинг за бебе . Май няма да се налага да купувам, а и мога да си избера какъвто си искам плат и материал  Twisted Evil

# 422
Сони, аз и в ТК чакам по час - час и половина, но тя не ни дава часове по принцип.
За съседния кабинет почти никога никой не чака, та явно зависи при кого си. Thinking

Хм... аз миналата година звънках по телефона и лекаря ми казваше: "Ела сега" или "Ела след 2 часа"  и влизах, без да чакам.  Grinning
Ти беше при Арабаджикова, нали?

# 423
Много ми е далече на мен да мисля за количка, а и като цяло нямам особено желание да размъквам. Ако се окаже, че чак толкова не мога без, мога да купя и след бебето. Rolling Eyes
И аз като Еовин засега не планирам покупка на количка. Предвид пресечения терен в София, мисля да опитам само със слинг. Ако почне да ми тежи прекалено или пък ако случайно не му понася слинга, тогава ще търсим количка - или от приятели, или втора употреба. Нещо мисълта за нова никак не ме блазни.

Столче за кола обаче ще се взима, разбира се. Бяхте споменавали за класации за сигурност. Може ли да дадете някой линк?

# 424
Да, при нея. Но аз не мога да ходя като ме викнат, трябва да давам график за работа в сряда за следващата седмица кога ще съм на работа. Та един ден се слагам, че ще ходя в 11 на работа, отивам да вися към 8 и половина и влизам различно, понякога към 9.30, понякога към 10. Rolling Eyes
Ама на мен всъщност не ми е проблем да чакам, аз си чета или играя игрички Blush Просто исках да отбележа, че не само в МД се чака  Laughing

# 425
Аз нямам проблем да чакам, също. Взимам си книгата и всичко е 6.
Но когато съм излезнала от работа или мъжа ми ме чака и не ми е спокойно.  Confused

# 426
http://sling.beinsa.info/index.htm  Peace супер идея как да си направим слинг за бебе .
Karityyy, златна си, линкът ще ми бъде полезен - веднага си го добавих в любими!  Crazy
Съвсем не е изключено да се сдобия със слинг и.. количка. Но втората придобивка ще я оставим за по-нататък.  Peace

Някоя от вас ходила ли е на Фетална ехокардиография?
Бях чувала за Фетална морфология и БХС (ще си направя и двете), но тези дни разбрах и за това изследване - гинеколожката ми нищо не е споменала за него. Сега и за него ще се чудя....

Майка ми се хвана за главата, когато й изброих какви прегледи/изследвания се правят в днешно време - за 15 години са се променили доста нещата.

# 427
Чакането е нещо, което може да ме влуди!  #Cussing out  Това беше единствената причина да сменя лекарката, която ми водеше първоначално ЖК предния път. Просто аз съм супер точна винаги и държа на същото, за съжаление обаче такова е положението по поликлиниките и болниците  Rolling Eyes
Нашата количка също е x-lander. Много харесвам марката, но пък си е тежичка. Иначе безспорен + са големите гуми.

Феталната ехокардиография е специализирано изследване на сърцето на бебето. До колкото знам е като морфологията, но се гледа специално сърцето и до колкото съм чела и чувала д-р Томова е специалист в тази област. Бих направила задължително, ако има съмнение за проблем със сърчицето, което пък очаквам да ми каже специалиста по ФМ.

# 428
  • Пловдив
Ето и как да си направим сами слинг с халки Simple Smile
http://missby.wordpress.com/2010/05/12/no-sew-ring-sling/

И аз мразя да чакам, но поне пред АГ-то рядко ми се налага Simple Smile

# 429
Бих направила задължително, ако има съмнение за проблем със сърчицето, което пък очаквам да ми каже специалиста по ФМ.

Това е добра идея - да отидеш на ФМ и след това и на Фетална ехокардиография, ако има съмнения, НО аз пропуснах първата ФМ и ще си правя чак втората (18-23г.с.), а периода за ехокардиографията е 18-22г.с. Тоест може и да не се вмъкна. В крайна сметка - дано е достатъчно само ранен БХС и втора ФМ.  Blush

# 430
Здравейте и от мен. )
Чак сега сядам на комп. )
Първо бяхме на разходка с щерката, после при майка ми...после пак малко на вън и най-накрая в къщи. )

По въпроса количка или слинг, друго....не виждам как човек може да мине без количка за бебето.
Хайде, да речем първите 1-2месеца може бебето да стои в слинга (имайте предвид, че това ще се уцелят май, юни), но при това топло време, нито бебето, нито вие ще се чувствате комфортно.
После, децата към 3месеца вече обичат да гледат и разглеждат наоколо, да си махат с ръце, крака, да се въртят и т.н. Което ми е несъвместимо със слинг, или кенгуру. )
Количката за мен лично си е незаменима и задължителна. )

# 431
  • Пловдив
Познавам няколко бебета, (някои вече малки дечица), които не са имали колички и вярвай ми - не страдат въобще от това Simple Smile

# 432
Аз сега се прибирам от ехограф. Всичко е наред, имам си много снимки. Бебо е голям пумпал, просто не стои мирно. Не съм чула никакви предположения за пол, казаха,че е рано, обаче аз нещо си мисля,че ще е момче.  Rolling Eyes

# 433
До 16г.с. са само предположения за пола на бебето, НО преди това също има възможност да се разпознае - зависи от това при кого си правиш ехографа, с какъв апарат и как е застанало бебето.
Накрая поне ще се знае 100%.  Joy Heart Eyes
На мен в 12г.с. ми казаха, че 65% има вероятност да чакам момче.  Mr. Green Бебчо просто така беше застанал и гинеколожката успя да го огледа хубаво.  Laughing

# 434
То просто не застава, скача, върти се .... Grinning Само го дебенше отляво, отдясно за да му огледа главичата добре. Тъкмо го хване и то скача и вече е с гръб. Чак ми стана смешно.

Общи условия

Активация на акаунт