Априлки 2013 - тема 5

• 25 130
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
И аз планирам да ползваме многократни пелени.
Относно козметиката - ползвам малко. Доизмазвам малкото останала козметика от периода, когато ползвах повече. В последната година, когато се наложи нещо ново да купя, проверявам съставки в skin deep и поръчвам от iherb, обикновено органик неща, които идват доста по-евтино отколкото в България. Против стрии мажа със сусамово олио - най-обикновено за салати.

# 496
Хехе, точно Гайо са моите приятели с биошоколада  Laughing
Много е хубав, наистина  Peace

# 497
И аз гледах шоколада на Гайо, но не помня дали имаха доставки в страната.
Ео, ще кажеш кои са хубави тогава. )

# 498
maminka23  разгледай сайта имат и блог, там най-правилно са описали всичко. За мен е мн вкусен.

За стрии смятам домашна козметика крем от мас и невен от едно село да си купя. Понеже няма от къде да си набера невени, инак бих го направила сама.

# 499
За шоколада, като голям маниак мога да кажа:
Ако не можете да се въздържате, то по-добре яжте качествен по време на бременността. Аз препоръчвам шоколад Гайо. По-скъп е от нормалните, но си заслужава да не се тъпчете с пристрастяващи боклуци. То какаото само по себе си е пристрастяващо де.  Wink
не, че ви го натрапвам, но ако имате възможност опитайте го вие сами ще си прецените.
http://www.gaillotchocolate.com/
Отдавна се каня да го проверя. Но още имаме запаси от шоколад вкъщи Simple Smile Всъщност ям шоколад основно зимата като ходя на ски. Иначе нещо не се сещам. А преди няколко години не можеше да се задържи шоколад пред погледа ми... 300 грамовите си ги хапвах за норматив Simple Smile

Добре е да се има предвид, че хората, които по принцип ядат стандартните шоколади - Милка и т.н. може никак да не са очаровани от Гайо, точно както и обратното важи Simple Smile Вкусовете са много различни и като си свикнал на единия, другият ти се струва доста "особен"  Laughing Поне това са ми впечатленията от познати.

# 500
Искам да ви попитам нещо:
по ЗК ни се полагат два ехографа - при първо посещение и между 16-20г.с. !

Само в рамките на 1 седмица (в 11г.с и в 12г.с) - гинеколожката ми направи два ехографски прегледа:
- първият - при първото посещение;
- вторият - заради БХС, който ще си направя тази седмица в четвъртък, НО като отида на БХС - ще ми направят ултразвук + вземане на кръв.

Въпросът ми е:
губя ли правото си на втория безплатен ехографски преглед (по ЗК) между 16-20г.с.?
След като вече са ми направени два.

Още се чудя защо трбваше да ме гледа за втори път на ехограф.... - тя ми каза, че е специално заради БХС, НО от друга страна - нали това изследване включва и подробен ултразвук, какъв беше смисъла от ехографа при гинеколожката?

П.С. Естествено, че се зарадвах да видя бебчо отново, но се интересувам дали съм си загубила правото на втория ехограф по-нататък. Ще съм на преглед чак другия месец на 27-ми, затова реших да си задам въпроса тук.

# 501
Трябва да питам какви видове ми дадоха, защото не ми ги донесоха опаковани, а пресни, пресни, току-що направени, само в станиол. Единият със сигурност беше новият Шансон, защото беше млечен. На мен ми хареса много Peace, а по принцип аз обичам повече натурален.

# 502
maminka23, едва ли лекарката ти е записала дали ти е правила 2ехографски прегледа, или не е.
Така че, най-добре да попиташ нея.
Има си лекари, които гледат доста често, има и такива, които си спазват правилото за 2та ехографски прегледа.

# 503

...интересен е моментът с боядисването на коса...и особено изрусяването...какви  ли не басни има по този въпрос, ама понеже никой не е наясно какво точно може да се случи, затова казват, че поне първите 3 месеца не трябва да се боядисваме...

...ужас.... с корените да ходя още 2 месеца....

Аз си мисля, че прекалено се втелясвате.
Ако не си поддържам косата на 3-4 седмици, ще се отвратя от себе си. И аз си изсветлявам косата, но само с боя. И предишната бременност съм го правила и сега няма да спра. Даже днес съм на фризьор.
Любима гледка ми е в Практикер, Бриколаж или сходните магазини, бъдеща мама с огромен корем и още по-огромен корен. Даже се бъзиках с мойта фризьорка, че по корена мога да позная коя в кой месец е.

# 504
има и такива, които си спазват правилото за 2та ехографски прегледа.
Непременно ще я попитам, но има доста време до прегледа и ми стана любопитно.
Няма лошо да си следват правилото - 2 безплатни ехографа, НО поне да спазват седмиците, в които се полагат, нали?! Може и да не съм права.  Rolling Eyes
Реално много се радвам да виждам по-често бебчо, затова с таткото бихме дали парички за още някой ехографски преглед. Но не е там въпроса.

# 505
  • София
Здравейте момичета  Grinning

За количките, не знам как си представяте, че може да минете без количка, особено в пролетно-летния период, когато може по цял ден да сте навън, в тези слингове бебето не може да се разтегне, като бял човек, обичат да спят като жабки, да не говорим като понатежи, а на пазар и покупки и бебе, как се носят, да не говорим в жегите лепнато до вас, без това им е топло, ами да седнете на кафе или да хапнете с мъжете, не че отричам слинга, но той не може да замени по никакъв начин количката, да не говорим, че трябва да носите и чанта с памперси, вода, дрешки и пюрета, ако стена по-дълга разходка.

Относно боядисването, първия път всеки месец съм се боядисвала руса, сега пак. На кола маска на триъгълника съм ходила до самия край.

За шоколада, голяма фенка съм, особено в последните месеци хапвах по 1 голям буркан на седмица Нутела, с малка помощ на мъж ми, сега отива по малък буркан  Embarassed

Аз да ви се оплача тази бременност много каръшки тръгна, излезе ми резултата от микробиологията има е. коли и кандида, ревеееми се, писна ми от глупости, откъде се пръкнаха сега тези, доктора е дал рецепта на майка ми, но първо ще се консултирам с доктора при който ще раждам. Дано с това да се приключат проблемите ми.

# 506
Ям каквото ми се яде, боядисвам се (с безамонячна боя), не съм си променила козметиката (не, че ползвам много) и всички тези неща са ми далечни. Така или иначе живеем в това време с всичките му предимства и недостатъци и съм далеч от мисълта да се изолирам някъде високо в планината и да живея "био", и така до 100-200години. Организма малко или много се приспособява, както и този на бебето. И телефоните, и микровълновите, сигурно и компютрите са вредни, но в днешно време е нормално да се използват.

maminka23, зависи от лекаря колко ехографа ще ти направи. Моят си ме гледа всеки път, без да плащам  Peace

# 507
На мен шоколад изобщо не ми се яде. Мъжо преди няколко дни ми дава един много хубав с бадеми...ами хич не ми се услади. А иначе обичам.

maminka23, аз изобщо не разчитам на тези 2прегледа по ЗК. И без това там, където ще ходя на ЖК ехографа е кофти (е поне преди 5г. беше, едва ли са го сменили). До сега съм си платила 2прегледа, по 35лв. е в клиниката където ходя.
Но и нямам чак такава мания всяка седмица да ходя, не виждам и полза.

Sunny:), уффф, кофти с тази кандида, ще трябва да я умориш.

Днес минах през Хиполенд, че ни беше наблизо. Видях 1-2колички Чико, не изглеждаха никак зле. ) Хаук на живо категорично не ми хареса. Но други свестни марки нямаха.

# 508
Единият със сигурност беше новият Шансон, защото беше млечен.
Еовин, с думичката "млечен" ме спечели - ще пробвам шоколад Гайо!  Laughing

За стрии смятам домашна козметика крем от мас и невен от едно село да си купя.

Шаварче, подкрепям те за това твое решение, защото съм чувала много добри отзиви за този крем. На мен ми е проблем откъде да си намеря мас?  Rolling Eyes
Сега се мажа с "Дева", но за месец ще ми трябват 2 опаковки, а не ми се хвърлят пари за такива неща. По-добре нещо натурално и сам да можеш да си го направиш. Друг вариант е - преварен зехтин.

# 509
Не е нужно да е преварен, давай направо. Четох някъде из темите, че зехтинът не попива толкова добре, колкото сусамовото олио, както е казала Ада. Аз смятам да пробвам малко по нататък с кокосово.

Общи условия

Активация на акаунт