Априлки 2013 - тема 5

• 25 141
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
ами то ако беше просто горещ душ по цялото тяло, нямаше да драматизирам толкова и да го сметна за чак такъв риск.

Проблемът е, че последната седмица цистита ми се обади със страшни болки и като не мога да пия никакви хапчета, единственото което ме успокоява много е гореща вода в областта на таза...там именно където е бебето и така да стоя 10 мин поне да се обливам с подвижния душ.....т.е. доста интензивно затопляне си правих...да не говорим, че единия ден толкова вече ми беше зле, че ползвах такава гумена джаджа, която се пълни с топла вода и се слага между краката да ти топли точно на пикочния мехур за отпускане. Сигурно съм си вдигнала температурата на матката над критичните 38 градуса.

И проблемът не е толкова в това, че така се прегрява тялото и се стига до контракции, а по-скоро че повишената телесна температура увреждала тъкмо развиващата се в първия триместър нервна система на бебето и по-скоро на невралната тръба. С две думи има риск от появата на дефекти на плода......

Sad Sad Sad

# 481
Мами я споделете колко килограма наддадохте за 3 месеца.
Аз има няма 1.5кг и то май започнах да си хапвам повечко не защото ми се яде ами от психическата нагласа че всичко може. Embarassed Embarassed Rolling Eyes

ами мисля че нищо не съм качила, максимум 1 кг
просто нямам никакъв апетит и даже сега ми е едно гадно - повдига ми се отново
 Sick

# 482
Нямах апетит в първите два месеца от бременността, но на морето си го възвърнах!  Laughing
Сега налитам на всичко и почти от нищо не ми прилошава - важното е да съм хапнала и всичко е ок.
Като се сетя в началото как ми ставаше лошо само от аромата на някои храни, дори най-любимото ми - шоколада.... не ме блазнеше! А сега се чудя дали един шоколад на седмица не е прекалено, но не мога да му устоя.  Joy

На кантара на гинеколожката бях 45кг, а в нас показва - 47кг. Един от двата греши. Не ми се вярва да е втория.....  Mr. Green
Ако знаете какво сексапилно бразилско дупе съм заформила, определено полагам грижи.  Twisted Evil Wink
Коремчето вече си личи, но при условие, че сложа прилепнала блузка.  Heart Eyes

# 483
при мен отчетаха 3 качени ям като за световно всяка секунда съм гладна  Tired

# 484
аз изобщо не съм качила,даже 1 кг съм свалила,но лекаря ми каза че не е притеснително,относно това и че повръщах до скоро доста.иначе важното е че бебоците ми са добре.вчера пак ги гледахме,то с двечки доста често ще съм на доктор,а и аз ходя при двама лекари. Hug Hug Hugнадявам се че ще ми се отвори апетита и ще започна да наддавам и аз вече. Hug Hug Hug

# 485
Имам и още хиляди въпроси към вас.
Чета темите из форума, гледам да не изкуквам, ама си падам поприродните работи.
Даже миналата седмица понеже се оказа, че имам гъбички, лекарят ми каза никакви билки за промивка и ми изписа мехлем, аз мн се ядосах, не съм глупава, че да се подмия с билки за помятане.
Та от както сте бременни направихте ли нещо за козметиката си? Много от съставките на популярните марки са канцерогенни, водят до 1000 неща, не казвам, че задължително ще се проявят, но все пак. Споделете опит, моля!
 Flutter Flutter Flutter
Щях да питам смятате ли да използвате многократни пелени ?
Благодаря, че споделяте мнение и опит, имаме още 6 месеца учение и подготовка. Аз не смятам да правя нищо до края с покупки и подготовка, само проучване да си набележа и като дойде времето да си взема нещата по вече мой готов списък.

Ето един интересен блог не само за майки... Wink
http://blog.ekomama.net/

# 486
Аз ще ползвам многократни пелени.
Не съм си променяла козметиката, защото по принцип не ползвам много такава.
Малкото, която ползвам, гледам да е без парабени, когато мога да си позволя - и био.

# 487
За килограмите- аз съм на -3, но това е защото съм от повръщащите и откакто съм бременна не мога дори  да подуша шоколад  Sick (а иначе и аз съм шоко-маниак...това една Милка Милкинис на ден за нищо не го имах  Joy)
Днес ще ходя на преглед заради болките в кръстта и напъните от повръщането и от 00, дано всичко е наред  Praynig

# 488
Vencislavka, успех на прегледа! Вярвам, че всичко ще е наред!  Hug

това една Милка Милкинис на ден за нищо не го имах  Joy)
Не е честно, защо ми трябваше да прочета точно това.... искам шоколад и то точно Милка Милкинис, обожавам го!!!  Twisted Evil
Наистина ми се дояде....  Confused

Последна редакция: вт, 25 сеп 2012, 12:01 от maminka23

# 489
единствената козметика, която ще ползвам сега са кремовете на Mustela- купих си един за стрии и един за бюста. Не че съм се утрепала да ги ползвам, а то трябва сутрин и вечер... но не мисля да ползвам друго....

...интересен е моментът с боядисването на коса...и особено изрусяването...какви  ли не басни има по този въпрос, ама понеже никой не е наясно какво точно може да се случи, затова казват, че поне първите 3 месеца не трябва да се боядисваме...

...ужас.... с корените да ходя още 2 месеца....

# 490
Vencislavka, успех на прегледа! Вярвам, че всичко ще е наред!  Hug

това една Милка Милкинис на ден за нищо не го имах  Joy)
Не е честно, защо ми трябваше да прочета точно това.... искам шоколад и то точно Милка Милкинис, обожавам го!!!  Twisted Evil Наистина ми се дояде....  Confused

охххх, извинявай, изобщо не съобразих  Sad  Hug

# 491
Sony_M, не съм си променяла мнението, просто не си ме чела внимателно предишния път. )
И тогава и сега казах, че в 12г.с. лекарите трудно различават пола на детето. А не, че по принцип не се различава.

За топлата вода, аз не обичам гореща вода по принцип, та не ми е и минавало през ум полезно ли е, или не. )

svetlanavaleva, аз съм със светла коса, но я правя още по-светла, тоест изрусявам, но само с боя. ) Предишната бременност не съм, но сега го направих преди около 2седмици. Не виждам какъв толкова е проблема за това.
Другият вариант е, ако ти е светла, да я потъмниш до естествения цвят и да не се налага често боядисване.

За килограмите, аз съм на +2кг. Лошото е, че преди да забременея и някъде в началните седмици ударно качих около 5кг, не знам и аз от какво.

Нещо напоследък хич не съм в час с главата и акъла..) Мъжо само се ядосва с мен. )
Днес реших, че в 10.30ч трябва да съм при гинеколога да се записвам на ЖК. Остави ме той пред болницата, качих се до кабинета и чета...че лекарката ми е от 14ч. ) Обадих и се и тя потвърди разбира се. )))) Сега в 14ч пак ще ходя.

# 492
охххх, извинявай, изобщо не съобразих  Sad  Hug
Не го казах с лоши чувства, точно обратното, на шега!  Hug
Хапва ми се шоколад, НО не искам да прекалявам и се ограничавам, не толкова за килограмите.... колкото за самото бебче - дали му вреди с нещо?  Rolling Eyes Примерно 1 шоколад на седмица....

# 493
За шоколада, като голям маниак мога да кажа:
Ако не можете да се въздържате, то по-добре яжте качествен по време на бременността. Аз препоръчвам шоколад Гайо. По-скъп е от нормалните, но си заслужава да не се тъпчете с пристрастяващи боклуци. То какаото само по себе си е пристрастяващо де.  Wink
не, че ви го натрапвам, но ако имате възможност опитайте го вие сами ще си прецените.
http://www.gaillotchocolate.com/

# 494
За такъв шоколад не бях чувала, мерси за информацията.  Peace
Горчив ли е или се усеща сладост?
Не обичам примерно шоколад с 65% какао - за мен това не е шоколад.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт