Априлки 2013 - тема 5

• 25 099
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • Sofia, Bulgaria
 sweet_maniche, моя маймун е 73см. 9.600  Mr. Green И е на...виждаш лентичката:) Върви висок и ще е като баща си на кокали само. Аз се бях стресирала от тези кг., расте ли расте и не спира. Но не е дебел в никакъв случай. Просто структурата му е такава. Ще видим каква ще я свърши на година...Аз до Нова Година, не знам дали изобщо ще мога да го вдигам  Crazy Но да ми е жив и здрав, това е най-важното...

Росита
, желая ти спокойна вечер и да не ти се налага да разбираш къде се ходи в такава ситуация! Погал по пупито!

# 586
Бях забравила, но днес лекарката ми изписа и Флажил, глобули. За какъв дявол, така и не разбрах, но не я питах, че имаше разни други неща да уточняваме.
Иначе не не казвала да ми има нищо при прегледа. Та ми стана странно сега.

# 587
  • Пловдив
♥¸.•*´¯)Brum♥¸.•*´¯), сладурче е бъдещия батко Simple Smile да Ви е жив и здрав Hug

Аз Ви напускам за сега - смятам да си пусна поредния сезон на поредното сериалче, докато чакам мъжа да приключи със служебните си задължения Hug

# 588
Момичета,продължавате ли с фолиевата киселина и кога мислите да я спирате?Гинекологът ми изписа витамини,но каза,че мога да продължавам с фолиевата.Хубаво,но до кога???? newsm12 newsm12

Последна редакция: ср, 26 сеп 2012, 09:51 от dghigova

# 589
Момичета,продължавате ли с фолиевата киселина и кога мислите да я спирате?Гинекологът ми изписа витамини(pregmama+),но каза,че мога да продължавам с фолиевата.Хубаво,но до кога???? newsm12 newsm12
На мен доктора ми каза да я пия до 12-та седмица, но не пречи да си я пиеш и до по - късно, доколкото знам няма да навреди ако я взимаш продължително.

# 590
Да се разпиша и аз след прегледа... големи емоции, голямо нещо днес...
Значи ходих при друг лекар днес, защото знам че има нови апарати  Twisted Evil ( Русенското АГ ''Щерев"). Тъй като въпосния лекар от тази клиника ми изписа Золадекса, който така и не взех, той много се зарадва за бебока. Не го видя на коремния видеозон (с обърната матка съм), та ме гледа с вагинален. Бебо се върти, мята ръце и крака и сърцето му бие със 163 удара Simple Smile И най-голямата изненада- лекаря извика мъжа ми да си види произведението и то тогава взе, че се надупи и му се видя пишльока  hahaha hahaha Първо не можех да повярвам, защото е МНОГО рано, но лекаря просто е сигурен, че е момче, дори ми направи снимка докато беше надупено... аз исках момиченце, но хайде... бебе да е, другото няма значение Simple Smile
После пък като им казах, че повръщам веднага ме накараха да пишкам в една чашка и следяха за някакви кето тела ли казаха... нещо си, което е сигнал за обезводняване. Казаха, че ще ми влеят система, ако е положителен теста, но беше отрицателен. Изписаха ми сироп за повръщането и витамини Yummy bears Fiber за проблемите с 00 и за витаминчета просто. Не смятам да си ги купувам, защото са над 30 лв за 15 дни  Embarassed
и така... Simple Smile голям ден беше днес

# 591
vencislavka, браво за хубавите емоции. )))
Само ми е интересно....като как този доктор е видял пишка в тази седмица (ако лентичката ти е вярна), ама хайде.... Simple Smile

# 592
vencislavka, браво за хубавите емоции. )))
Само ми е интересно....като как този доктор е видял пишка в тази седмица (ако лентичката ти е вярна), ама хайде.... Simple Smile
И аз това се чудя! Досега четох, но никъде не пише, че в 9та седмица може да се види, но ето... имам си ясна снимка  newsm78 и той каза, че е 98% сигурен и си залагал името на това Simple Smile аз не вярвам на 100%, но времето ще покаже

# 593
vencislavka, чак ясна...) като знам какви излизат снимките от апаратите. )
Но пък може и да е прав човека...) напреднал е в материята.

# 594
.. за залъгалката... Отново съм против...
Може ли да ми кажете - какви са плюсовете и минусите на залъгалката?
Някои казват, че е по-добре да е с биберона... отколкото да свикне да си смучи палеца,
а други казват, че е по-добре без биба, защото вреди на зъбките после, а и детето не се учи да си смучи палеца. Объркана съм!  Confused

И най-вече, да се МИСЛИ. ) А не да се следва всяка казана дума безропотно, само защото бил специалист.
Съгласна съм с теб!  Hug А на мен мъжът ми обяснява, че трябва да оставя нещата изцяло на лекарите, но нещо не мога на 100% да се доверя на всяка казана дума от тях. И съм съгласна да се ходи и на втори специалист, ако е нужно.

Момичета,продължавате ли с фолиевата киселина и кога мислите да я спирате?

Моята гинеколожката ми каза да пия фолиевата киселина до 17г.с.!
По принцип съм чела, че се пие първите 3 месеца, след това не вреди, ако се продължи с нея, но май няма смисъл.

# 595
maminka23, плюсове, хмм...освен че детето може по-бързо да се успокоява и заспива, други няма.
И смученето на залъгалка, и на палец или каквото и да било друго в по-късна възраст (говорим след избиване на предните зъбки) води до деформация на зъбите и проблеми в по-късна възраст.

За лекарите, не се доверявам на никого на 100%. Да, те може да са учили и специализирали и практикували Х-години. Но...не означава, че всичко което кажат ще е добро за мен, или моето дете.
Като родител, човек на първо място трябва наистина да мисли, да се информира, чете и осмисля информацията. Който и да ви каже нещо, проверявайте поне още 1източник, или отидете при още 1специалист. Така могат да се избегнат много грешки.

# 596
maminka23, плюсове, хмм...освен че детето може по-бързо да се успокоява и заспива, други няма.
И смученето на залъгалка, и на палец или каквото и да било друго в по-късна възраст (говорим след избиване на предните зъбки) води до деформация на зъбите и проблеми в по-късна възраст.
Май правилно ми казаха да не се "хвърлям" на залъгалката.
Не искам бебчо да има проблеми по-нататък.. вината ще си е изцяло моя.   Confused

Последна редакция: вт, 25 сеп 2012, 23:08 от maminka23

# 597
maminka23, не е проблем използването и по принцип. Проблем е ако продължи твърде дълго, след като са пораснали зъбчетата.
За това се препоръчва махането и на около 1г., до 1г. и половина.
Децата така или иначе измислят начини, с които да се залъгват и успокояват. Може да е палец, чаршаф, одеяло, играчка и т.н.

# 598
Моят синковец е сигурно от малкото деца, които не харесваха и не използваха биберони, не я искаше и това е.....друго си беше истинско зърно от гърдата на мама. Отивам да ви чета.

# 599
  • София/Варна
.. за залъгалката... Отново съм против...
Може ли да ми кажете - какви са плюсовете и минусите на залъгалката?
Някои казват, че е по-добре да е с биберона... отколкото да свикне да си смучи палеца,
а други казват, че е по-добре без биба, защото вреди на зъбките после, а и детето не се учи да си смучи палеца. Объркана съм!  Confused

Залъгалката би могла да възпрепятства успешния старт на кърменето.

След поредната доза нерви в офиса, отново съм в болничен с болезнени контракции. Според гинеколога, при когото бях днес, най-добре би било да съм в болничен до края ба бременността. Което пък ме устройва перфектно Wink.

Общи условия

Активация на акаунт