Априлки 2013 - тема 5

• 25 097
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Децата така или иначе измислят начини, с които да се залъгват и успокояват. Може да е палец, чаршаф, одеяло, играчка и т.н.

Мен точно това ме притеснява.... да си смуче палеца, защото имам познат, който като бебе е бил с биба и после е започнал да си смуче палеца - много трудно и много време е отнело да отвикне от този навик! (под много време имам предвид - до започване на училище дори)  Shocked
Уф, пак си мисля, че предварително ще съм наясно какво да правя и какво не, но май няма да стане така. Все пак благодаря за отговорите, полезна информация!  Hug

# 601
KayRenn, да, така е, за тези които кърмят.
Но аз в никакъв случай не бих препоръчала и даване на залъгалка още в първите дни. Тогава бебето трябва да се слага на гърда, за да си хапва от коластрата и да стимулира тръгването на кърмата.

# 602
  • София/Варна
maminka23, смученето на палеца е на психологична основа. В някои случаи се свързва с незадоволен сукателн рефлекс, ранно и/или травматично отбиване. Оралната стимулация успокоява и когато децата изпаднат в стрес, също могат да прибегнат до пръстчето (или бибата).

# 603
Това с водата със захар, още не го разбирам. Моят син пропи вода на 10 месеца и то, защото аз го натиснах. Имаше много оксалати в урината, при изследванията, това се оказа от липсата на течности и го научих да пие вода, явно кърмата вече не му стигаше.
 Захраних  супер бавно. Глутен прояде на 9-10 месеца. Яйце и кисело мляко след годинка.
Още яде чисто кисело мляко, без захар, бисквити и каквито и да е добавки. Вади си от хладилника и  действа с лъжицата. Сок пропи от скоро, но рядко. Никога не е ял чипсове, помбери и подобни боклуци.....като го черпят с бонбони отказва, защото разваляли зъбите Wink Mr. Green
Кърмих  на поискване.
На педиатъра ни имам доверие 100%, единственият човек, който беше против операциите на детето, за разлика от специалистите в областта. Синковеца за 4г. и 5 месеца е пил 3 АБ, което е много добро постижение.

# 604
Момичета какво  ще кажете за маслото против стрии на Икаров...

http://apteka.framar.bg/30062364/%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BE% … 125-%D0%BC%D0%BB-

една приятелка го използваше през цялата бременност и нямаше никакви стрии после...вие чували ли сте някакви отзиви за него?
А  що се отнася до многократните пелени и памперсите не съм изобщо компетентна,но винаги съм си мислела,че вероятно на малките душици им е много неприятно с тия памперси...просто си представям  аз с огромна превръзка месеци наред...сигурна съм,че е гадно.... newsm30

# 605
Момичета какво  ще кажете за маслото против стрии на Икаров...

Има много добри отзиви за това масло, но в крайна сметка.... всичко си е до кожа, на едни помага, на други не, без значение каква козметика използват. Планирам да си взема маслото на Икаров, НО чак в 5-тия месец, не е препоръчително преди това! Единствения минус е, че ме дразни ароматът му... Hug

# 606
Котараче  Laughing, аз и многократни превръзки ползвах, нито са огромни, нито нищо. Не съм се сгърчила от неудобство, напротив, много по-приятни ми бяха от другите на допир.
Но...да. Simple Smile

# 607
И аз мисля да си взема маслото на Икаров, тъй като е само от природни продукти и съм чували хубави отзиви за него, пък ще видим. От първата бременност имам съвсем малки "стрийки" по гърдите, които са почти незабележими и само там, по корема и бедрата нищо.
Много ми е интересна темата за захранването, кърменето и даването на подсладена вода, и сега разбирам, че съм направила много грешки от незнание  Thinking
Например подсладена вода съм давала от първия ден до към 6-ти месец, нямаше кой да ми каже, че докато кърмя водата е излишна  newsm78, а със сокчета и плодови пюрета захраних през 3-ти и 4-ти месец.
С това бебе вече ще съм по информирана и ще внимавам  Laughing все пак от първото до сега минаха 12 год. и мноооого неща са се променили.

# 608
Добро утро,тази нощ успях да се наспя,днес след обеда съм на среща с бебо-нямам търпение-после ще бързам да ви пиша Flutter
За беберона-аз дадох от първия ден и на 1г. и 2 мес го махнах-не сме имали проблем с лапане на пръсти.
Вода давах също от 1 първия ден-задължително няколко глътки след всяко хранене да си изплакне устата-иначе се появява т.р.''млечица''.За мен е много глупаво да не се дава вода-всеки има нужда от вода,купувах изворна на Девин,а сега имало и някаква бебешка.
хайде до после  bouquet

# 609
Добро утро и от мен. )))
Аз пък тази нощ много неспокойно спах, няколко пъти се будих, голямо въртене, едни сънища....
След малко ще излизаме с щерката да ходя да си пусна и останалите изследвания.

ася20, някъде написах, че дъщеря ми до 1г. и 2-3месеца вода не е пила изобщо. Нямаше нито млечница, нито други подобни. Тя категорично отказваше вода и в момента, в който я усетеше, я плюеше.
Така че митовете, че водата е необходима, не са съвсем верни.
Така или иначе това бебе е или на кърма, или на АМ, което естествено се прави с вода. От какъв зор и допълнително? Освен ако бебето не си иска. Но то няма да иска, ако не е научено. )

# 610
добро утро,
като ви чета какви теми сте подхванали .... все за спорене

аз до колкото си спомням на моето детенце давах вода от самото начало
преварена вода, въобще не съм давала подсладени и такива щуротии
кърмих го само месец, да уточня
надявам се живот и здраве това чакано бебче да го кърмя много-много повече
за бибероните -залъгалки - го отучих на 10-11 месеца като беше
не съм имала проблеми с бибите, не си я искаше и не се е тръшкал много - може би ден-два я търсеше и после забрави
но според мен е важно отучването от бибата да е в такъв ранен етап, че и по-рано

# 611
  • София/Варна
За мен е много глупаво да не се дава вода-...
Именно подобен изказ създава усещането за нетолерантност и незачитане на чуждото мнение.

Млечницата е вид гъбична инфекция, която може и да бъде внесена от различни предмети вкарвани в устичката на бебето. Например лъжичката с която се дава водичката за изплакване Wink. Друга причина за тази инфекция би могло да бъде проблем с колонизацията на храносмилателния тракт от полезните бактерии. Тогава се препоръчва прием на про- и пребиотици.

# 612
За бибката мога да кажа как беше при нас. Искаше я само докато заспи и така до 2г. После бибилонката се загуби някъде, нямахме особен проблем.
Това, което съм чела и с което гледах горе долу да се съобразявам, беше, че прекомерното смучене на биба, т.е. и през деня, когато детенцето е будно или на разходка, притъпява сетивата и пречи на "интелектуалното" му развитие. Т.е. детето се успокоява и не търси тръпката на вън  ooooh! ама че израз, но не знам как да го обясня. Случвало се е един два пъти да я цока през деня, тогава изпада в нещо като в полу-сън  Rolling Eyes baby_neutral

# 613
Вода предлагах, дълго време отказваше и в един момент започна да пие. Бебо сам си знае    Hug

# 614
  • София
Аз вода съм давала от първия ден, биберон още като се прибрахме в къщи, този път ще си занеса и в болницата ако се окаже същия дзвер, по дебелите книги пише, че новородените спели около 18-20 часа в денонощието, но при нас не беше така.

Общи условия

Активация на акаунт