Априлки 2013 - тема 5

• 25 096
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
А замисляли ли сте се за въпроса с шишетата???От няколко дни си мисля за това.Спомням си,че на първото си дете изварявах шишетата в един голям съд,защото бяха около 5-6 на брой.След това шишетата ставаха едни грозно бели и захабени...Но това беше тооооолкова отдавна...Чувала съм за уред за почистване на бебешки шишета,но така и не съм виждала какво представлява.Ако някоя мама е на ти с уреда ,моля нека обясни.   http://www.pakostnik.com/bg/pics/2871939089.jpg

Последна редакция: ср, 26 сеп 2012, 10:10 от dghigova

# 616
  • София
Чувала съм за уред за почистване на бебешки шишета,но така и не съм виждала какво представлява.Ако някоя мама е на ти с уреда ,моля нека обясни.

за такъв уред за първи път чувам, интересно ми е какво е това  чудо, аз стерилизатор съм имала само.

# 617
Да,да точно за това става въпрос.Сега се поразрових из нета и се просветих,че всъщност е стерилизатор.Разглеждах на Avent.

# 618
  • София
Здравейте,

Виждам, че сте подхванали наистина доста сериозни теми. Е аз ще си мълча тъй като нямам компетентно мнение по тези въпроси.
Аз преди 40 мин. се прибрах - ходих да си занеса стерилната урина и се надявам резултатите от нея да са по добри, но като съдя по себе си - няма да са добри. Цяла нощ ме боля кръста и много, много не можах да спя спокойно и направо съм като смазана. Искам по бързо да минат тези болки, че направо на моменти са нетърпими и няма как да отида на лекар без да си знам резултатите.

Хайде от тези, които днес са на прегледи чакам добри новини.

# 619
  • Пловдив
Може ли да ми кажете - какви са плюсовете и минусите на залъгалката?
Ами доколкото прочетох, вече са обяснили Simple Smile

Момичета,продължавате ли с фолиевата киселина и кога мислите да я спирате?
Аз ще я пия по време на цялата бременност, че дори и малко след това Peace

Шишета няма да купувам изобщо - не смятам, че ще ми трябват Simple Smile

Вода предложих с самото начало, подлсладена, по съвет на педиатърката, роднини и т.н.т...
След първия месец я спрях изцяло и минахме само на кърма. Отново предложих след като започнах захранването (на 6м). Де факто я пропи след годинката, когато всъщност и започна да се храни с що-годе задоволяващи количества твърда храна Simple Smile
Млечница не е имал!

# 620
  • София
Да,да точно за това става въпрос.Сега се поразрових из нета и се просветих,че всъщност е стерилизатор.Разглеждах на Avent.

Аз ползвам за микровълнова на Tommee Tippee, на тази марка са и шишета ми, пак такива ще си купя, много съм доволна.

# 621
  • Пловдив
Аз сега се замислих... всъщност може и да ми се наложи да купувам шишета - все пак ще съм студентка, а по време на изпити и очни, няма как да нося и малкия с мен...
Ще пробваме хранене с лъжичка или спринцовка, но като познавам търпението на таткото... Whistling
Та ако все пак се наложи, ще ползвам НУК с каучуков биберон.
Помпа имам от предния път - на Бертони (за 20лв) и не отстъпва по нищо на Авент-ската (за 70 Twisted Evil). Та това ще го пропусна този път Simple Smile

Стерилизатор имам на Чико и на Бертони - лично за мен - това са пари на вятъра... Същата работа върши и уреда за готвене на пара, с който обаче след 6тия месец може да се приготвя и храната Peace

# 622
За стерилизатора, моят е самостоятелен, т.е. не се слага в микровълнова, по-удобно е, ако пътувате примерно и няма микровълнова.........а и не съм много фен на последните.
Да не се повтарям, моят син пропи вода след 10 месеца, това след, като аз го натиснах от едни резултати на урина/ проблема с който е роден/, иначе можеше и по-късно да пропие вода.....в сравнение с кърмата, хич не му допадаше водата, не го и насилвах.

# 623
Така, и аз бях на преглед, бебето си е там, пораснало е, 5 см и половина е.
 В петък - на бхс, тогава ще ми кажат и резултатите от кръв, урина и секрет.

# 624
Ео браво, добре върви бебчо  Hug
Аз да ви питам как сте с коремчетата-растат ли?
При мен вече си се забелязва доста  Rolling Eyes хайде да се снимаме и да си качим коремчетата в групичката, аз ще го направя по-късно след работа  Simple Smile

# 625
Да се отчета и аз като мама с опит  Embarassed
С каката не можех да използвам какъвто и да е памперс, веднага се обриваше и я гледах както нас са на гледали - пране, пране и пак пране. Добре че беше бебе мечта Laughing. С малкия ползвах памперси до 2 г. - той пък другата крайност  ooooh!
По принцип съм за кърменето , но не на всяка цена -  Дени не можах да я кърмя, повече от 2 месеца (разболя се от салмонела и след 3 седмици на чай и стрес - кърмата ми спря) и с малкия имах огромно желание да кърмя, колкото се може по дълго. Оказа се че от самото начало сме с НБМ (непоносимост към белтъка на млякото), не в тежка форма, но с кърменето го задълбочих и стана ужас. преборихме я едва преди 10 месеца. Преставите ли си дете на което не му давате да яде нито сирене, нито мляко или друг млечен продукт  Mr. Green
Ще използвам пак шишета на Нук с каучуков биберон. Предлагам вода , не подсладена , но пият ако искат, не насилвам. За биберона на каката  дадох на 3 м. и на годинката го махнах, заедно с шишетата, но съжалявам - тя не беше готова. На малкия  дзвер го давах от 1-я ден, ама той го смучеше по 2-3 мин докато разбере, че не пуска  Joy Шишета ги отказа на 3 г. като проядохме и кисело мляко.
Това е моят опит, но аз съм на мнение, че всяко бебче е различно и учи то мама. Каката ми беше ангелче, малкия беше ревящо денонощно дяволче - кажи че ги учиш. Какво ли ще е номер 3  newsm78

# 626
  • Sofia, Bulgaria
Такааа  Mr. Green
За водата със захар- може и да е мит, но в моя случай свърши работа. Малкия имаше жълтеница, с която се преборихме за седмица точно с тази вода. Давам си вода и в момента и смятам, че трябва да се дава. Но това си е мое мнение  Peace
Имам стерилизатор на Авент, според мен си е необходимо поне веднъж в седмицата да ае стерилизират. Също когато се купуват нови. Иначе мия с препарат на Бочко!
Помпа за кърма на Медела електрик, удобно е защото за по-кратко време изцежда по-голямо количество от ръчна или механична...
Шишета започнах с НУК, сега ползвам Авент, смятам че са по-удобни защото капачката притиска биберона и не тече. НУК течат  #Cussing out
Залъгалки-дадох още в родилното, защото ревеше по цяла нощ, колкото и да го държа на гърда и да го гуша и какво ли не...В един момент се оказа златна...Като се прибрахме спрях да му я давам и не искаше няколко месеца. Като почнаха да го сърбят венците и да бърка с какво ли не в устата, пак му дадох и сега е с нея предимно като се приспива или на разходка. Предимството й е, че държи лигите в устата и според мен е по-хигиенично така  Peace Ще видим как ще я откажем, но той не реве за нея та си мисля, че няма да има зор.

# 627
Ео браво, добре върви бебчо  Hug

Върви с 4 дни напред, даже се чудя дали не съм му направила нещо.  Shocked Ама то ще се види от кръвта и урината, де. Но аз се психирам за глупости, така че, ако не виждате основание, не ми обръщайте внимание на откачените приказки  Mr. Green
Моя корем само аз си го забелязвам и то най-вече от страх да не го забележат кредитните инспектори  Crazy

# 628
А моя си се забелязва доста. Даже не ми вярват, че съм в 3-я месец. Баба ми като гледа е уверена че едва ли ще изкарам до март - то докторите какво ли разбират - да питат бабите ми, те си го говорят и вярват най-вече  ooooh!     Joy    Joy    Joy

# 629
и аз да се похваля с прегледа
всичко мина много добре
бебчо е пораснал (не питах с колко)
вече че различават ръчички, крачета и пръстчета на ръчичките
видя мозъка, каза че всичко е наред и си расте точно по дни
сега съм 11 седмица, както и на линийката
много съм щастлива.....наистина се успокоих  Hug Hug Hug
утре ще ме запише на ЖК и ще ми пуснат изследванията + нещо допълнително, което незапомних

p4eli4kata_86, какво стана с прегледа ?

Общи условия

Активация на акаунт