Студенти в чужбина - 2

• 85 329
  • 811
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте! Аз съм нова тук, но съм много благодарна на всички с полезните съвети. Моят син е първа година студент в Абърдийн. Вече замина, настани се и започва да се адаптира. Имат организирани различни мероприятия, на които се запозна с българи и чужденци. Ще бъда доволна да обменяме опит. Ако някой има информация за телевизията и таксите, моля да сподели. Синът ми получи днес писмо, с което го карат да плати такса за гледане дори от компютъра. Вие плащахте ли? Ако това е начина да пристъпваме към плащане и ние, за да е спокоен.

# 61
Здравейте! Аз съм нова тук, но съм много благодарна на всички с полезните съвети. Моят син е първа година студент в Абърдийн. Вече замина, настани се и започва да се адаптира. Имат организирани различни мероприятия, на които се запозна с българи и чужденци. Ще бъда доволна да обменяме опит. Ако някой има информация за телевизията и таксите, моля да сподели. Синът ми получи днес писмо, с което го карат да плати такса за гледане дори от компютъра. Вие плащахте ли? Ако това е начина да пристъпваме към плащане и ние, за да е спокоен.

Здравей, аз съм първа година студентка в Робърт Гордън, Абърдийн. Относно ТВ лиценза - аз също получих такова писмо преди 2 дни. В това писмо пише, че ако искаш да ползваш ТВ в стаята трябва да имаш разрешително, което струва 145 паунда и важи за 1 година. Пише също, че ако искаш да гледаш онлайн ТВ на лаптопа пак ти трябва лиценз. Аз не смятам да ползвам ТВ в стаята затова ще им отговоря на сайта, като попълня декларация, с която ги информирам, че нямам ТВ. Разбрах също, че ако не им отговориш на писмото в интернет на техния сайт ти изпращат още 2 писма - третото е нещо като последно предупреждение и после могат да те глобят.

# 62
Според мен не би трябвало да има проблем при гледането на онлайн ТВ от български сайт. АЗ все още не съм им отговорила и проучвам нещата. Ще питам някой от местните за повече инфо и ще пиша. И все пак не вярвам някой да следи, че аз гледам БТВ или НОВА онлайн (аз не ги гледам в момента на излъчване, а на запис) -  в UK живеят 60 млн. души. Simple Smile

# 63
  • Варна
Синът ми получи днес писмо, с което го карат да плати такса за гледане дори от компютъра. Вие плащахте ли? Ако това е начина да пристъпваме към плащане и ние, за да е спокоен.

И според мен и както е писала Leo girl , трябва да плащате само ако смятате да гледате английска ТВ на живо . В останалите случаи - не.

# 64
http://s1070.photobucket.com/albums/u495/savelialedora/#!cpZZ1QQtppZZ32

Специално за вас си направих регистрация във фотобакет,че се мъчих 2 дена да постна снимки директно във форума ,но не успях Embarassed Приятно гледане!

# 65
Благодаря за отговорите относно ТV лиценза. Синът ми гледа предимно Еurosport, така че не знам това попада ли в категорията за плащане. Ако някой знае да пише.

# 66

Специално за вас си направих регистрация във фотобакет,че се мъчих 2 дена да постна снимки директно във форума ,но не успях Embarassed Приятно гледане!

Страхотни снимки!

# 67
  • някъде из облаците
Благодаря за отговорите относно ТV лиценза. Синът ми гледа предимно Еurosport, така че не знам това попада ли в категорията за плащане. Ако някой знае да пише.
Защо не попиташ в темата на майките във Великобритания http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=676391.300, те биха ти отговорили най-добре или да пита по-големите студенти. И моите гледат понякога бълг телевизия чрез интернет, иначе нямат ТВ в квартирите, но пък не са били и на общежитие...

aledora страхотни снимки .

# 68

Е що не питаш де направих поща в абв-то, там в докса можеше да ги качиш Simple Smile

# 69
Специално за тези студенти в UK - препоръчвам магазинът за дрехи Примарк. Има всичко като започнеш от обувки, чорапи, бельо и стигнеш до зимни якета. Всякакви неща има на прилични цени (включително халати и кърпи). По-прилични от тук Simple Smile

Много добра препоръка , момичета цените на дрехите в този магазин са по-евтини от в бг.

# 70
  • Варна
aledora, хубави снимки сте направили   bouquet

Аз лично Глазгоу го харесах повече от Единбург. По- модерен ми се вижда. Има си и стари сгради, но изглеждат по-свежарски. Единбург ми е много сив . Поне от това което видях от снимките и на aledora и pticasprujina. Пък университета изглежда прекрасно , като във филм за Хари Потър  Mr. Green

Някой друг успя ли да си направи местна банкова сметка? Моят решил да кандидатства онлайн и до 1 месец трябва да му отговорят . Не мога да го накарам да иде лично в някой банков клон  Twisted Evil

# 71
И ние нямаме още сметка. Чака някакъв документ да и върнат. Тази седмица пак ще напомням.

# 72

Снимките бяха чудесни. Градът е много красив. Дъщеря ми каза, че и доставя удоволствие просто да се шляе по улиците и да зяпа. Много ми е казва "urban".

# 73
  • UK

Някой друг успя ли да си направи местна банкова сметка? Моят решил да кандидатства онлайн и до 1 месец трябва да му отговорят . Не мога да го накарам да иде лично в някой банков клон  Twisted Evil

Аз си направих, отне ми точно 10 минути. Никакво чакане цял месец.  Mr. Green

# 74
  • Варна

Аз си направих, отне ми точно 10 минути. Никакво чакане цял месец.  Mr. Green

Браво, така и трябва   bouquet

А да попитам  Hug

1. Коя е банката ?
2. Какви документи ти искаха ?

Общи условия

Активация на акаунт