Студенти в чужбина - 2

• 85 329
  • 811
  •   1
Отговори
# 75
  • UK
Аз си направих, отне ми точно 10 минути. Никакво чакане цял месец.  Mr. Green

Браво, така и трябва   bouquet

А да попитам  Hug

1. Коя е банката ?
2. Какви документи ти искаха ?

Сметката ми е в Lloyds, basic account и ми трябваха лична карта или паспорт + писмо от университета, че съм записана студентка.  Simple Smile

# 76
Моля накой да ми каже Удостоверенията от университета, откъде се взимат. Защото на моя са му изпратили такова на мейла и той ми твърди, че това било. Според мен трябва от канцеларията да си вземе оригинали, или поне оригинал и заверени копия за НОИ, жълта карта, банкова сметка.
Но може и да греша, нека някой каже как е точно, моля!

# 77
Точно това си е Peace Да ти го препрати на мейла, изпечатваш, превеждаш в лицензирана агенция и с тези два документа и пълномощното отиваш в НАП да му уреждаш здравните осигуровки. Сега е още рано за тази операция, най-добре след края на октомври.

# 78
  • Варна
Аз си направих, отне ми точно 10 минути. Никакво чакане цял месец.  Mr. Green

Браво, така и трябва   bouquet

А да попитам  Hug

1. Коя е банката ?
2. Какви документи ти искаха ?

Сметката ми е в Lloyds, basic account и ми трябваха лична карта или паспорт + писмо от университета, че съм записана студентка.  Simple Smile

Мерси за информацията   bouquetЩе трябва лекинко да посръчкам моето студентче и то да иде до банката  Twisted Evil

Моля накой да ми каже Удостоверенията от университета, откъде се взимат. Защото на моя са му изпратили такова на мейла и той ми твърди, че това било. Според мен трябва от канцеларията да си вземе оригинали, или поне оригинал и заверени копия за НОИ, жълта карта, банкова сметка.
Но може и да греша, нека някой каже как е точно, моля!

И моя го изпрати по имейла и каза ,че трябва да свърши работа. Смятам да проверя тия дни. Очаквам по-голям проблем с това ,че пише само кога започва курса и трае 4 години, а както се разбра чиновничките искат ясни дати година за година . А между другото чуждите фирми, институции и прочие рядко имат печати , обикновено слагат само подписи  yes

# 79
Не зная дали сте коментирали в предишни теми, но дали знаете, какво точно означава искането за практика/стаж в немските университети, за определени специалности? Тези свързани с дизайн примерно. Като пише да е в медия. Медия телевизия, или медия печатно издание, или пък радио, или фирма за уеб дизайн? Ако се свежда списъка до този тип фирми, има ли значение в какъв отдел е? Какъв тип стаж точно и като отдел е важен за тях? Описва ли се подробно какво точно е правил стажанта, или е достатъчно фирмата да си издаде стандартното удостоверение за стаж?
Наистина имам нужда от помощ, още повече, че не говоря немски език и може и аз да не съм разбрала точно. Дъщеря ми си чете за нея си, но и тя няма отговор на тези въпроси. Дано има някой опит с подобен тип  документи Praynig

# 80
На моята дъщеря при кандидатстването и искаха документ за стаж 6 месеца в застрахователна компания, като си имаха изискване по кои модули да е стажа - домашно имущество , каско, счетоводство и т.н Тя още като ученичка си направи този стаж през летните ваканции и след това от Евро инс и издадоха една обща бележка с уточнението по кой модул колко дни е стажувала. После преди да се запише беше на интервю с професора си по Застраховане, въпреки че вече беше приета. Негова е последната дума и може и да не признае стажа на някой, ако стажа е бил фиктивен. Това е опиано в сайта на университета. Така че нека да го изчете отначало до край, да се свърже с техния учебен отдел и да пита всичко , което не и е ясно. Хората са любезни и ще и отговорят. И да не оставя стажа за последната година, че трябва да е извън учебно време и ако е повече от 3 месеца няма да има кога да го направи. Ние започнахме в 10 клас още.

# 81
Мама Тин, благодаря ти  Hug. Много е трудно да намерим фирма, в която да стажува. Слава Богу, искат 6 седмици, не 6 месеца, така че дори и да се разбере за половин ден и/или в определени дни от седмицата, има шанс дори и последната година. Проблемът е, че тя преди 2 месеца реши какво иска да учи.  ooooh! От девети клас я питах, но все не знаеше. То не че сега знае, но ще я подкрепям, доколкото мога. Благодаря ти за съвета за контакт. Не съм си мислела за фалшив стаж, защото предполагах, че ще проверят чрез вид разговор/интервю. Затова и мислех евентуално курсове, които провеждат фирми, за работи с дадени софтуерни продукти. Още веднъж ти благодаря за отделенето време и отговора. Късметлии сте били да я вземат на стаж Simple Smile.

# 82
Бе те не я взеха на стаж съвсем доброволно, намерихме чисто по балкански връзки и така стана работата. Твоята госпожица не е ли 10 клас като моето малко германче? Или си имате кака?

# 83
Даааа, кака си имаме Simple Smile 12ти клас. То май ми стана ясно, че с връзки става, но голямото НО е, че не намирам такива. Та кой ще се съгласи, да отдели от енергията си и пространството иначе, да се занимава и то с ученик. Даже не студент, който да учи специалност, близка до това, което се работи. Явно си имат някакви традиции в стажуването в Германия, но тук за ученици си е направооооо невъзможно. В крайна сметка, ще ѝ предложа да кандидатства и за други специалности, без изискване за стаж, а като/ако замине, в самите университети пише, че провеждат такива. Ще мислим и този вариант. Ама пък така се губи цяла година...охх не знам... ще видим какви ще ги свършим Simple Smile

# 84
Потърсете все пак познати в някоя медия, да се навърта там, колкото да понаучи нещо. Като разберат че е за учение в Германия може и да се смилят. Успех! И ние също писахме още специалности освен застраховането.

# 85
Благодаря ти Simple Smile и дано се смилят Simple Smile

# 86
Благодаря за отговорите относно ТV лиценза. Синът ми гледа предимно Еurosport, така че не знам това попада ли в категорията за плащане. Ако някой знае да пише.
Моят син също е в Абърдийн за първа година , каза че е попълник декларация че не гледа online телевизия , но пък постоянно кара малкия да качва неща в you tube .

# 87
Благодаря за отговорите относно ТV лиценза. Синът ми гледа предимно Еurosport, така че не знам това попада ли в категорията за плащане. Ако някой знае да пише.
Моят син също е в Абърдийн за първа година , каза че е попълник декларация че не гледа online телевизия , но пък постоянно кара малкия да качва неща в you tube .

Благодаря за информацията. Каква специалност учи синът ти? В кое общежитие е настанен? Какви са впечатленията му досега? Моят ще учи компютри и изкуствен интелект. Настанен е в Spring Garden. Може пък да се запознаят момчетата. Имам и още един въпрос - дано не съм много нахална да питам - с каква карта от българска банка е синът ти. Моят има Виза Електрон на Райфайзен, но не във всеки магазин може да плаща с нея и за това плаща в брой. Може би трябва да му направя друга карта, че за това питам.

# 88
Дъщеря ми е с Виза електрон на ДСК, досега не се е е оплаквала  за проблеми. Но си спомням, че точно с виза електрон на Райфайзен ни бяха отказали плащане във Виена. Ако не е тайна, в кой точно магазин са му отказали?

# 89
  • Пловдив
 smile3503 Привет.

Общи условия

Активация на акаунт