Студенти в чужбина - 2

• 85 330
  • 811
  •   1
Отговори
# 495
Бързо ще минат, броени дни са. И после пак обратно, дъщеря ми се тревожи да не би да я налегне носталгията, но както винаги е при нея, бързичко и преминава тази тревога. Утре е Бъдни вечер, най-сетне ще се съберем да вечеряме заедно, че и малкият е хукнал по купони с преспиване. Но в крайна сметка е добре, че всеки си има свой си живот, нали! Весела Коледа на всички вас, здраве и щастие на семействата ви!!!

# 496
  • Стара Загора
Весели Коледни празници! Нека не мислим за това колко бързо ще минат дните, а да се радваме на всяка минута с децата си! Много здраве и успехи на всички студенти и на техните семейства! People Santa

# 497
  • Русе
Весело посрещане на празниците, и от мен!!!

# 498
  • София - Варна
Весела Коледа със завърналите се деца! Щастлива и успешна 2013г. и от мен.

# 499
Весела Коледа! Децата да са много щастливи и да ни радват всеки ден! Пожелавам на вас и семействата ви здраве, късмет и сбъднати мечти!

# 500
  • UK
Весела Коледа и още по-весело посрещане на Нова Година. Дано да е по-успешна и положителна и за нас, и за вас.  Close-mas:  Nature Snowman

# 501
Момичета, минавам набързо през темичката да ви пожелая весело посрещане на Новата година.
Моето момиче не се е променило. Е, според бабите и вуйчо й е отслабнала, но според мен си е същата  Laughing Едва смогвам да я видя, защото постоянно излиза - веднъж с едни приятели, прибира се за кратко, после с други.
Само че май тук й е "на гости", а там й е "вкъщи". Такова усещане имам, но може и да си внушавам. Веднъж на въпрос "как е в чужбината", отговори - не се чувствам в чужбина.
Почти няма снимки оттам, освен на коледния базар и малко из града.
Хубави празнични дни ви желая, макар че краят им вече се вижда.

Последна редакция: нд, 30 дек 2012, 18:12 от irenapleven

# 502
  • някъде из облаците

Само че май тук й е "на гости", а там й е "вкъщи". Такова усещане имам, но може и да си внушавам. Веднъж на въпрос "как е в чужбината", отговори - не се чувствам в чужбина.
Почти няма снимки оттам, освен на коледния базар и малко из града.
Хубави празнични дни ви желая, макар че краят им вече се вижда.

Така си е, хубаво е че не се чувства в чужбина. Миналата година малката като се прибра за Коледа и я питам как е, а тя " тук всичко ми е малко" Joy, ами нали живее в голям град.

А ние се прибрахме от нашето гости, бяхме 2 седмици на гости  hahaha на децата. Първо малко при едното, после при другото, за празниците бяхме всички заедно при голямата, върнахме се, поне аз, със смесени чувства,  видях ги къде живеят, работят, учат. Запознах се с някои от приятелите им. Видях едни пораснали, самоуверени и независими деца, те ходеха на работа, ние си шетахме по разходки, видях ги в съвсем различна светлина моите момичета Heart Eyes Прекарахме една чудесна Коледа в английско  цялото семейство.

Весели посрещане и от мен, да е още по-успешна Новата година, а най-вече да сме здрави.

# 503
  • Русе
valha, irenapleven, всичко това, което казвате - дори и тайничко да ви натъжава - всъщност може само да радва!!! Успешна, здрава и късметлийска 2013-та!!!

# 504
Честита Нова Година! С пожелание за здраве и много щастие! А на децата желая годината да е пълна с предизвикателства и нови смели идеи, успехи и покорени върхове!

valha благородно ти завиждам за двете седмици, прекарани със семейството в Англия. Това е най-хубавия коледен подарък, който може да си направи човек.

# 505
# 506
  • Варна
Честита Нова Година и от мен  Peace Желая на всички много здраве и много щастливи мигове през новата година.

Моичкият вчера си тръгна, наистина броени дни бързо минават  Sad От тук си взе само чубрица и шарена сол. Да похваля УИЗ еър, само 20 минути закъснение от варненското летище и пристигане навреме в Лондон . И на идване бяха точни. В тази връзка пожелавам безпроблемни полети на всички завръщащи се от коледната ваканция Hug

pticasprujina, не знам какво да коментирам. На фона на всичките емигранти от Азия и Африка, които живеят основно на социални помощи от държавата им, те продължават да обясняват как българите и румънците са им най-големия проблем за трудовия пазар. Да се надяваме ,че тази година ще е последната с ограничения за нас  Twisted Evil

И пак да попитам - от коя до коя дата е пролетната ваканция на Глазгоу ? Намерих нещо 08-18 април, това ли е ?

# 507
И пак да попитам - от коя до коя дата е пролетната ваканция на Глазгоу ? Намерих нещо 08-18 април, това ли е ?

Абе аз разбрах 22 март - 15 април, но довечера ще пиша със сигурност, когато се прибере зверот.  Simple Smile

# 508
  • Варна

Абе аз разбрах 22 март - 15 април, но довечера ще пиша със сигурност, когато се прибере зверот.  Simple Smile

Мерси  newsm10

# 509
  • някъде из облаците
valha, irenapleven, всичко това, което казвате - дори и тайничко да ви натъжава - всъщност може само да радва!!! Успешна, здрава и късметлийска 2013-та!!!
  Наистина е така - радвам им се, все пак там живеят през повечето време, нормално е да са като у дома си.  Hug

Честита Нова Година! С пожелание за здраве и много щастие! А на децата желая годината да е пълна с предизвикателства и нови смели идеи, успехи и покорени върхове!

valha благородно ти завиждам за двете седмици, прекарани със семейството в Англия. Това е най-хубавия коледен подарък, който може да си направи човек.
Наистина това беше страхотен коледен подарък, в момента в който те казаха, че няма да се прибират за Коледа, а ще работят, аз бях решила, че ние тогава ще отидем.
Заслужаваше си всичко, ние до сега се въздържахме, защото не ни беше лесно две една след друга, но сега и двечките работят и реших, че е време да отидем да ги видим.
Ами първи впечатления от Манчестър, поне там където живее дъщеря ми, имаше си боклуци по земята  hahaha, гледам на спирката една мома си хвърли фаса на улицата, не казвам че навсякъде е така, просто това ми е първото впечатление от квартала дето живее дъщеря ми.
По земята дъвки, дъвки, все едно с боя си пръскал плочките- тук имаха спор таткото и щерката, какво е, че те така се  Joy бяха сраснали с плочките.
Но пък университета ѝ е на 10-15 минути, влязохме в нейния кампус, е всичко е направено за удобство на студента, едно уютничко - гледаш във фоайето тук масички със столове, по-нататък други, после диванче, автомати за сандвичи, напитки, една огромна зала цялата с компютри. Нищо, че вече бяха ваканция имаше младежи, които си седяха и си работеха на лаптопите. Направили са им нова сграда, която е отворена денонощно и има вътре стаи за по 5-6 човека да се събират да учат, в някои от тях има и големи екрани, та освен в библиотеката вече и там може да учат на групички. С една дума заслужава всичко това, знаех го, но сега нямам и капка съмнение, че правилно сме постъпили.
Иначе най-евтино е Лидъла, н-р 500гр телешка кайма е 2 паунда, а 800гр е 2.50  Laughing, като каймата си е хубава,  няма и грам сол и вода, като нашата , свинска също продават, но по-рядко я срещах. Картофите също 7.50 кг бяха около 3.50, еми заредихме я щерката с картофи, иначе 2.50кг май бяха 1.50-2 паунда. Ами децата си знаят кое откъде да пазаруват по-евтино.
В квартирата си имат всичко най-необходимо, прилична квартира за тези пари, само дето имат проблеми с парното, таткото обезвъздуши радиаторите и ѝ каза да се обади на фирмата да дойдат и да го видят, че не му хареса как работи.
Наблизо има турски магазин, има и български стоки в него - лютеница, вафли, семки, туршии, к колбаси, не погледнах но и сирене по принцип продават. Ние от там си напазарувахме за Бъдни вечер много вкусен боб, сърми, кори.
Като цяло голям град, забързан живот, сега разбирам защо толкова чакат за откриване на сметки в банките- един клон с 2-3 човека персонал, няма да казвам на каква опашка се реди дъщерята при положение, че повечето студенти се бяха изнесли.

В Портсмут при голямата квартала е невероятен, чисто, спретнато, хората сутрин ти се усмихват и поздравяват, наблизо имаше много красива градинка с езеро и лебеди, морето, плажа- едър пясък, много повече ми хареса от Манчестър, още не си тръгнал да пресичаш и колите вече са спрели, но пък вятър много силен духа. Освен хранителните магазини всичко останало е далече от квартирата,  дъщеря ми за 20 -30 паунда колело си е купила и с него се придвижва понякога, а автобусите са до 18ч. Апартамента им е много красив, с красива гледка и голям хол ( все пак 4 -ма бъдещи архитекти там живеят). Водата им не става за пиене. Малък град с голяма история.

Това, което ми направи впечатление, че повечето музеи-национални, исторически, природо-научни, са безплатни и е пълно с родители с деца, че и бебетата ги водят. Почти нямахме ден без дъжд, но свикнахме да ходим по дъжда, децата им са много леко облечени и бебетата с количките си ги разхождат по дъжда, едни дечица така хубаво се окъпаха отвсякъде на един фонтан и Shocked никой не им се скара, а си беше хладно, все пак не е лято.
 В магазините продавачките ти се усмихват, слизаш от автобуса и задължително казваш благодаря, никой не се бута, всеки си чака спокойно, даже и в големия град.
Имам още впечатления, но ще стане много дълго, не мога да кажа, че всичко е идеално, но ако си амбициозен, трудолюбив винаги има възможности да изкарваш едни добри пари, даже и като сервитьор, няма значение каква националност си, важното е да успееш да им докажеш- покажеш, че можеш да се справиш.

Сребърна паричке, по принцип ваканциите ги има в сайтовете на университетите, може да провериш сама, аз първата година така чаках голямата да ми каже откога е коледната ваканция, та от чакане поскъпнаха билетите, сега сама проверявам и аз ги уведомявам.

Общи условия

Активация на акаунт