Студенти в чужбина - 2

• 84 101
  • 811
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте момичета, ние получихме отговор от Абърдийн и Глазгоу. От Абърдийн ни отрязаха, нямал достатъчно добри постижения. За протокола сме с успех 5,81, матура по български - 5,53 и матурата по английски пълно 6,00 - ходи ги разбери точно защо. Но той така или иначе освен в Глазгоу другаде не иска. От Глазгоу ни пратиха conditional offer, пише че искат да има взет IELTS. Синът ми има САЕ, те естествено не го знаят защото не го е писал. Сега им прати имейл, че ако е нужно ще държи и IELTS..... и пак чакане. Силно се надявам да го приемат  Praynig

Ще стискаме палци!

# 676
  • някъде из облаците
zllate дано  го приемат резултата от САЕ  Praynig

и ето и от мен за четене http://profit.bg/news/Vse-poveche-anglichani-zhiveyat-ot-pomosht … //nid-101943.html

# 677
Злате, пишете упорито и питайте за изпита, защо да държи друг. Това са все разходи и нерви. Ние влязохме с ТОЙФЕЛ. Много съм учудена за Абърдийн, на дъщеря ми оттам и искаха диплома 5,00. Ако не е тайна, за каква специалност кандидатствате в Глазгоу и каква е офертата?

# 678
Здравейте момичета, ние получихме отговор от Абърдийн и Глазгоу. От Абърдийн ни отрязаха, нямал достатъчно добри постижения. За протокола сме с успех 5,81, матура по български - 5,53 и матурата по английски пълно 6,00 - ходи ги разбери точно защо. Но той така или иначе освен в Глазгоу другаде не иска. От Глазгоу ни пратиха conditional offer, пише че искат да има взет IELTS. Синът ми има САЕ, те естествено не го знаят защото не го е писал. Сега им прати имейл, че ако е нужно ще държи и IELTS..... и пак чакане. Силно се надявам да го приемат  Praynig

Ще стискаме палци!
И моят син получи оферта от Глазгоу, това му е първото желание. Интересно, че и на него му искат IELTS, обаче той им писа веднага, че има двата аналогични изпита, които са писали в сайта, че са достатъчни - тойфел и CPE и веднага му отговориха да изпрати сканирани сертификатите и няма да му искат IELTS.
Нашия кандидатства с английски език и офертата му е 5.70, което няма да му е проблем. Сега смята да откаже всички останали оферти, за да може от февруари, когато се отвори кандидатстване за общежития да си подаде молбата навреме.

Последна редакция: ср, 30 яну 2013, 09:52 от Magnolia

# 679
Zllate, и аз се учудвам на отказа от Абърдийн при такива оценки. Дъщеря ми нямаше кой знае какви извънкласни дейности, всъщност почти никакви, а я приеха м.г. Затова пък я отрязаха от Дънди, където обикновено приемат нашенци с дипломи 4 - 4,50, а нейната е 5.92. Тя много се смя, защото и без това ги беше писала колкото да попълни петицата.
А за Глазгоу според мен направо сте си приети - мисля, че там признаваха САЕ и няма нужда да държи друг изпит.

# 680
Здравейте момичета, благодаря ви за подкрепата  Hug
Ние също бяхме много изненадани от отказа от Абърдийн, тъй като от информацията която имахме там уж трябваше със сигурност да го одобрят. И при нас Абърдийн беше колкото да попълни петицата, всъщност единственото му желание е Глазгоу.
Magnolia, снощи синът ми им писа че има САЕ, силно се надявам и при нас да го признаят, само  ако се наложи ще се яви и на IELTS.
bvelikova72 , кандидатства за computer science. Той завърши миналата година и сега при подаване на документите  вписа всичко което вече има като постижения - успех, резултатите от матурите и т.н. , но не е вписал сертификата. Затова в conditional offer пише само че му пискат IELTS.

Последна редакция: ср, 30 яну 2013, 10:52 от zllate

# 681
Здравейте момичета, благодаря ви за подкрепата  Hug
Ние също бяхме много изненадани от отказа от Абърдийн, тъй като от информацията която имахме там уж трябваше със сигурност да го одобрят. И при нас Абърдийн беше колкото да попълни петицата, всъщност единственото му желание е Глазгоу.
Magnolia, снощи синът ми им писа че има САЕ, силно се надявам и при нас да го признаят, само  ако се наложи ще се яви и на IELTS.
bvelikova72 , кандидатства за computer science. Той завърши миналата година и сега при подаване на документите  вписа всичко което вече има като постижения - успех, резултатите от матурите и т.н. , но не е вписал сертификата. Затова в conditional offer пише само че му пискат IELTS.

Може това да е причината, че е завършил миналата година. Мисля, че условията са по-различни.  newsm78

# 682
  • София
Може би са ви отрязали за Абърдийн, т. к. сте overqualified. Вие сте го писали като краен вариант и те са наясно и не искат да си губят времето, а и вашето.

# 683
  • Варна
zllate, дори и да бяхте пратили сертификата САЕ,  в отговора до вас, щеше да има изискване за IELTS . Това е като стандартно изискване и след като им пишете ,че имате някакъв друг сертификат те ви го приравняват към изискванията за  IELTS -а. Щом удовлетворявате всички други изисквания от офертата, може да се смятате за 99 % приети, езиковия сертификат е най-лесната част  Laughing Честито   bouquet

Браво на човека , но едва ли някой ще му обърне внимание. Продължавам да недоумявам как никой от държавния ни апарат не реагира на това оплюване на българската нация  Twisted Evil Изчетох и коментарите под статията , за съжаление има и много точни попадения как се държи нашата държава със собствения си народ , та може би и затова други нации си позволяват  да ни обиждат. Най тъжно ми стана от следния коментар - " Младите хора са бъдещето на България, но България не е тяхното бъдеще ".
И имам  1 предложение, това във връзка с другата статия, как едно безработно английско семейство си живее щастливо с помощите, които им дава тяхната си държава - да направим  размяна на население . Безработните англичани на помощи, да идват да живеят в БГ -я , а пък българите на които им се работи, да бъдат приемани на работа в Англия. Така всеки ще си намери мястото  Mr. Green

# 684
Може би са ви отрязали за Абърдийн, т. к. сте overqualified. Вие сте го писали като краен вариант и те са наясно и не искат да си губят времето, а и вашето.
Няма такова нещо, пишеш си вариантите абсолютно равностойно при кандидатстването.

# 685
  • София
Те се пишат равностойно, но всеки знае позициите си в ранки листите и знаят какви хора кандидатстват- за кои са приоритет и за кои са резервен вариант.

# 686
Не знам момичета, както и да е....Абърдийн го прежалихме  Simple Smile Бяхме шокирани, защото от там първо ни отговориха и решихме, че щом там не е приет няма никакви шансове за др. университети. Добре че 10 мин. по късно получихме др. отговор от Глазгоу, че десет минутното разочарование беше ужасно Simple Smile
Сребърна паричка и синът ми ми обясни нещо подобно за сертификатите, дано си права с процентите  Praynig, аз още не смея да се зарадвам

zuri, явно за тях не е overqualified , тъй като пишеше, че нямал достатъчни постижения  newsm78

Последна редакция: ср, 30 яну 2013, 12:07 от zllate

# 687
Не се тревожи за езиковия сертификат, ако нямате отговор проверете имейла, на който пишете и пак пишете. На нас така миналата година нещо не ни отговориха веднага, та писахме пак и пак. Написах го като отделно писмо, а не като отговор. Упорствайте, и там са хора и пропускат.

# 688
bvelikova72, много ти благодаря за съвета. Ще го имам предвид и ще бъдем настоятелни.

# 689
Zlate, стискам ви палци да ства най-доброто за вас!
А за отказа и високите оценки само си мисля, нали мотивационното писмо е важно, да не кажа най-важното, препоръките също?
Тази негативна кампания срещу България дали няма да се отрази върху офертите на българчетата? Дано греша....

Общи условия

Активация на акаунт