Студенти в чужбина - 2

• 84 041
  • 811
  •   1
Отговори
# 765
  • Варна
Имаше един сайт в който миналата година гледахме, избирате си критерии колко спални, цени, райони и търсите, ще се опитам да го намеря и ще го постна.

Давай каквито сайтове се сетиш , та да видя за какви цени става въпрос  Mr. Green

mama Tin, с тази нова "квартира" да не те направят и баба скоро  Wink .  Браво на дъщеря ти, много и се радвам , тя ми е пример, че българчетата могат да успеят в чужбина   bouquet

# 766
  • някъде из облаците
Това е сайт от който може да се търсят или поне да се видят как са цените http://www.rightmove.co.uk/svr/1711;jsessionid=3A4889D8FA62B84AD9CF69905DCAC57B

Сетих се, че самите университети имат списъци с квартири за студенти, нека проверят и там.

Мама Тин, браво на дъщеря ти, ами

вече сме на квартира/тъй му се викало на пренасянето в жилището на гаджето Party/
   Joy, ех, нормални неща, млади, влюбени... важното е да се разбират и да си помагат.

# 767
mama Tin, това за къде е. Извинявай, но вече се обърквам кой на къде е Simple Smile

# 768
Е, и баба да станеш, не е страшно. Ще помагаме, макар нас засега уж да не ни грози такава опасност. Иначе и ние ще търсим квартира, събрали са се вече три момичета, но искам да я наемем от септември, не можем да си позволим цяло лято да плащаме.

# 769
  • Варна
mama Tin, това за къде е. Извинявай, но вече се обърквам кой на къде е Simple Smile

В Германия, мисля че в Кьолн е момичето .

Е, и баба да станеш, не е страшно. Ще помагаме, макар нас засега уж да не ни грози такава опасност. Иначе и ние ще търсим квартира, събрали са се вече три момичета, но искам да я наемем от септември, не можем да си позволим цяло лято да плащаме.

Решили ли сте кога ще почвате да търсите - март, април ? То ясно ,че ще е от септември , но ще трябва по- отрано да се ангажира сигурно , че всички ще търсят за септември  newsm78

valha, поразгледах набързо, има 2 спални апартаменти на около 350 паунда и ако са двама ще им излиза наполовина по-евтино то общежитието . А ако са повече в по-голям апартамент може и по- евтино да е   bouquet

# 770
  • някъде из облаците
От опит, по-рано по-голям избор, може още сега да почнат да разпитват. Най-добре ако успеят да се свържат директно с хазяина, без посредник, спестяват си комисионните. Хубаво е да разпитат по-големите българи, някои освобождават, търсят...
На нас с 3 спални, т.е. делят на 3 и на двете е по 260 тази година. Едната е апартамент, другата в къща. Голямата си се бяха разбрали от 1 септември, намериха си я някъде по това време, а малката не успяха да се договорят и беше от 12 август, иначе те юни някъде я намериха, но на нас ни беше все едно, тя си беше там, но другите момичета плащаха 1 месец без да живеят.

# 771
Ами то в крайна сметка и общежитието ще плащаме два месеца, без да живеят там. Вече имат и познати от града, да търсят и да се оправят. Иначе по снимките изглеждат добре апартаментите.

# 772
  • Варна
Ами то в крайна сметка и общежитието ще плащаме два месеца, без да живеят там. Вече имат и познати от града, да търсят и да се оправят. Иначе по снимките изглеждат добре апартаментите.

То ясно ,че сами ще си търсят , но и аз гледам офертите, че да знам с колко да се подготвям финансово  Mr. Green

valha, много ми се вижда 260 , те на нашите общежитието им досега излизаше толкова, а уж в апартамент е по-евтино. А да питам , отделно ли си плащат допълнителните разходи - ток, вода или обикновено са включени в наема ?

Последна редакция: чт, 14 фев 2013, 18:57 от Сребърна паричка

# 773
  • някъде из облаците
260 на месец не са много, повярвай ми, поне при нас. Голямата първата година беше 345 за месец. Сметките са отделно, водата май има само някаква нищожна такса, интернет- някъде включен, на друго място -не, най-големия разход е газта - отоплението, ток също си плащат.

Със сигурност има и по-евтино, но все пак зависи колко далеч е, как е вътре и т.н. Поне аз като гледах миналата година за Манчестър- добре е 260, предната година беше на 240 и май сметките за отопление не бяха толкова високи, но квартала беше индийски-пакистански и е опасно да се прибира по нощите. Тук сега нещо има проблем с парното, но все нещо се разминават с фирмата  Sick Но пък около тях са все приятели , няколко къщи наблизо са все с българи и си помагат. Момчетата май си бяха намерили по-евтино от нас, но къщата им е по-стара,  хазяина обаче им е бил много отзивчив.

Последна редакция: чт, 14 фев 2013, 19:02 от valha

# 774
  • Варна
Ще излезе ,че нашето общежитие е било на голяма далавера , и сметките им бяха включени в тази цена. Да , ама свърши  Confused Може и в Шотландия да е малко по- евтино от останалата част на Великобритания . Ще търси, пък ще видим, има и българчета, които ще завършват тази година и може да попадне на нещо изгодно  Peace

# 775
  • някъде из облаците
Ще излезе ,че нашето общежитие е било на голяма далавера , и сметките им бяха включени в тази цена. Да , ама свърши  Confused Може и в Шотландия да е малко по- евтино от останалата част на Великобритания . Ще търси, пък ще видим, има и българчета, които ще завършват тази година и може да попадне на нещо изгодно  Peace
възможно е при вас да е по-евтино. В Манчестър частните общежития бяха по 120 на седмица. Университетските бяха по-евтини, но 90-100 вървяха някъде и с малки стаи. Тук къщата е с 3 горе-долу нормални по големина спални и има една чисто мъничка, едно единично легло и пътека, не я ползват.

Ако има българчета  завършващи, нека ги разпита, някои които са доволни от квартирата, може да ги свържат с хазяина.

# 776
Сребърна паричка ти къде я намери толкова евтина квартира 345 паунда с две спални. Много ниска цена ми се вижда. Да не би да няма обзавеждане или да е в много отдалечен район. Аз погледнах (ние ще търсим с 3 спални) миналата седмица някакви сайтове, но такива евтини не видях. Цените вървяха от порядъка на 250-300 паунда на човек.
То е ясно, че те сами ще си търсят квартири, ама нали и ние трябва да знаем къде ще живеят. Така, че трябва да хвърлим по един поглед на квартирите по сайтовете.
А общежитието Фърхил си беше истински благодат.

Последна редакция: чт, 14 фев 2013, 23:25 от lorna

# 777
Повярвайте ми, децата са оправни, не ги мислете толкова тия квартири. Ще си намерят, може и да не им хареса и да я сменят, това е житейски опит който трупат. Всички трудности, с които се сблъскват - за добро са, каляват ги, стават самостоятелни , порастват.
За баба изобщо и не ми дават да се надявам, заявиха ми да ходя да говоря с малката по този въпрос Laughing
Иначе днес девойката ми заяви, че май ще напуска работата в Лойдс, не и било интересно, а и с тази оферта от университета, явно е решила да не си губи времето в скучни занимания.
За Кьолн става въпрос, но гледам че са ме разконспирирали някои момичета. В Германия си има статут Работещ студент и обикновено програмата на лекциите в университетите е направена така че 3 дни има лекции, а в два от дните на седмицата са за работене. И всички работят в тези дни, явно държавата стимулира работодателите да наемат работещи студенти.  Абе аз съм доволна от този факт, защото освен издръжката в първи курс, повече пари не сме пращали на детето за нищо, освен за подаръци разбира се.

# 778
Да, вярно е, че са оправни децата, пък ние оттук не сме толкова ориентирани, ама и аз ровя по сайтовете. Фърхил наистина беше много евтин и с включени сметки.

# 779
  • някъде из облаците
Разбира се, че ще се справят децата, те са по-ориентирани от нас. Но поне горе-долу да знаете цените. Миналата година с малката ги гледахме от сайта дето ви дадох, но те си ходиха и до агенция, обикаляха, гледаха, звъняха. Но бяхме ориентирани до каква цена да търси, и двете бяхме на мнение, че до 280 може да намери нещо прилично, а другите момичета се хвърляха на скъпи квартири, накрая моята ги убеди да търсят по-евтина и намериха.

А голямата като замина първата година, нямаше подсигурено общежитие, нейният университет евтини общежития, но не достатъчно за всички, а ние нали бяхме архитектура и като цяло кандидатстването се забави, юни месец чак си избра университета. Квартира не успя да си намери оттук, търсеха на едно място 1 човек, но бяха момчета- англичани и отказа, бяха се събрали от Бг. една групичка българчета и се опитваха заедно да си търсят. Решихме да замине на място да търси. Платихме 2 нощувки в хостел  Sick, съответно децата, повечето предния ден бяха пътували  и всеки сам започва да се спасява и в един момент минаха тези 2 дена и на никъде. Оказа се че нямало никъде свободни места, даже и в скъпите хотели, звъннала на едно детенце, на което имала телефон и го помолила да пита в общежитието дали няма да я приемат временно, но то не ѝ свърши тази услуга. Та с куфарите- такси- отива в едно от общежитията и я приеха временно, близо месец , докато се премести на квартира. Няма да ви кажа как ние го изживяхме, а пък на нея какво ѝ е било... Но пък всичко това ги прави по-борбени и по-силни. Сега въобще не се притеснявам дали има квартира, лятото за 2 дена между квартирите имаха дупка, но пък има приятели, познати, гадже, града го познава, те така все приемаха тоя и оня закъсал за малко през лятото.

mama Tin, на днешно време младежите ама хич не бързат, та наистина не знам дали скоро ще ни огрее да ставаме баби  Joy . Моят мъж на голямата вика " Щерко, аз като те гледам какви планове имаш, то с майка ти едва ли ще дочакаме внуци"  hahaha Така или иначе вече са достатъчно големи, самостоятелни, работят, учат, сами се издържат, така че както дойде и каквото решат, важното е да са щастливи, обичат, разбират и помагат. Моята голямата също има гадже, уж е сериозно, не някаква връзка, запознахме се с младежа, когато бяхме в Англия, приятен младеж, работи , учи, с амбиции и планове за живота. Питал дъщеря ми дали сме го харесали  Joy, ама аз какво да го харесвам - той я прави щастлива, разбират си се, помагат си, виждам, че той държи на нея, така  че те да си се харесват, на мен това ми е достатъчно.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт