Кое АМ избрахте за вашето бебче #3

• 45 526
  • 754
  •   1
Отговори
# 330
Не съм казала, че е по-добро, т.е. не знам  Simple Smile

Хумана има доста, Беба зареждат също, то е най-евтиното. Нан, интересно, че не съм виждала. Фризо няма. Скоро ще ходим и мога да проверя кое е най-скъпо, мисля, че е или Аптамила, или Хуманата.  Thinking

Сърч, май само единицата е гъста, двойката си е нормална. Но мисля, че формулата е сменена, макар че има разлики от тази в БГ, и тази в Германия.  Thinking

# 331
Блонд, а двойката овкусена ли е?

# 332
Не, като мирис и вкус като Лактаната си е. Поне тази в Швейцария  Crazy

# 333
За нас вече е късно да се вайкаме за Лактана-та, но ми е интересно тогава кои са купуваните млека в другите страни.

В родилното на една от родилките,която беше секцио и не и беше слязла кърмата трети ден, педиатър и препоръча ето това АМ
http://www.pharmacy-greece.com/Portals/0/productimages/495_0c719.jpg
Съответно и аз взех от него ако се наложи да дохранвам.3 кутии изразходвах.
Педитатърката,при която водя беба ми даде мостри на това АМ
http://www.pharmakeio-store.gr/products_img/1327422801_0.jpg
Не съм пробвала още мострите.Но гледам и то е БИО.
И двете АМ са гръцки.
Иначе има всички марки,които има и в БГ;НАН,Фризолак,Хип,Хумана,Аптамил,Алмирон и др.
А за това съм чела ,че някои български педиатри го препоръчват за дребни бебчета ,била по-калорична.Но ако може да си я набавят от Гърция,че в България я няма.Не е гръцко,а ирландско АМ.На цена е като другите,намира се и по големите супермаркети.
http://www.exito.com/images/products/281/0000037057039281/000003 … 58263529_xl_a.jpg

А тук открих интересни разкрития при изследвания на някои известни бебешки марки,които в някои страни са изтеглени от пазара.Класация води Нестле.
http://www.ibfan.org/art/85-23.pdf

Последна редакция: ср, 20 мар 2013, 17:22 от Анонимен

# 334
  • София
хм за Лактана аз знам пък друго...
ММ работи с немци от Берлин и там много добре го знаят млякото и му казаха, че доста се ползва и се препоръчва... това инфо е от времето когато се роди бебето ми...

в крайна сметка е важно как се чувства бебето с дадено мляко, а не каква е марката Simple Smile
Аз като съм хранена с кисело мляко разредено с овесена вода... - никаква марка не е, но съм ок Simple Smile

# 335
Хммм, аз като съм ровила из немските сайтове за храни и бебешки стоки винаги е имало Лактана наред с останалите марки и като сравнявам цени е измежду по-скъпите.
То и тук Фризо и Нан са много известни и ги има навсякъде, във всеки супермаркет, но не означава, че са най-добри!

# 336
  • Sydney
Лактана Био 600 гр. купувам за 22-23лв., а Аптамил съм вземала за 28-30лв. 800гр. кутията... вече тези "специализираните" АМ ( Premature,HA, AR, ADC и тнт) са си по-скъпи и в по-малко количество - 400 гр. май бяха...

# 337
  • София
аз купувам Лактана HA за 30лв (600гр)

И във връзка с това, снощи отваряме нова кутия и намираме разлика в консистенцията на млякото.
Какво имам предвид: Предните кутии от 4 месеца до сега, всеки път като загреба една мерителна лъжичка и я пусна в шишето, млякото остава с формата на лъжичката (нещо като пясъчна кофичка ако ме разбирате)... И като изсипвам млякото от плика в кутията (ползвам кутия за по-лесно, че с пликовете не ми е удобно) млякото не е като брашно (пухкаво), а като на бучки, които са заемали формата на плика.
Снощи новия пакет няма никакви буци, като загреба лъжичката и я пусна в шишето, млякото не заема формата на лъжичката...
т.е. в предните кутии млякото е като леко мокър пясък, лесно се правят формички, а в новата кутия млякото е като сух пясък, не се задържа в никаква форма...

- обясних го просто безумно... Надявам се тези които ползват това мляко да ме разберат....
и тъй като аз 4 месеца съм свикнала млякото да е като мокър пясък, а сега е различно, ми стана много странно. Бебето яде вече 2 пъти от новото мляко и не е повръщала, не се чувства зле, новото мирише по същия начин, разтваря се по същия начин (лесно), същия цвят е... просто едното беше по-степано, а другото по-рехаво и пухкаво...

Кое според вас е ок? Старото или новото и защо се е случила подобна разлика. Купувам млякото само от една и съща аптека....
пак напомням че млякото е Lactana HA (ако има разлика м/у Био варианта)

# 338
  • Sydney
и на мен ми се е случвало, но не знам защо  Rolling Eyes същото е и с кашите  Rolling Eyes

# 339
  • Berlin
На мен май не ми се е случвало, винаги ми е било пухкаво. Simple Smile Виж дали няма голяма разлика в срока на годност например, предното да е било по-старо от новото, ако имаш стара кутия, де.

# 340
  • България/Германия
Здравейте! Бебчо досега е само на кърма (изцедена), но мисля при навършване на 6 месеца да минем на АМ. Просто не ми остава никакво време с това цедене Sad
Насочила съм се към Милумил или Лактана. Въпросът ми е направо мляко за след 6 месеца ли да взема? И как да го въведа, първо едно шише на ден и да следя за реакция и да увеличавам броя на шишетата всеки ден или директно да заменя всички хранения с АМ?

# 341
  • София
Да, проверих срока... Старата кутия е със срок до 20.02.2014, а новата кутия е със срок 15.03.2014 - нямат голяма разлика...
Все едно едното е по-навлажнено от другото...

elfie -може да почнеш с едно хранане на ден да видиш дали бебето харесва млякото и да увеличаваш... Тъкмо самата ти лактация за да спре й трябва период и време...
Ако бебето има 6м взимай направо 2-ка Simple Smile

# 342
Елфи, щом бебето до момента е било само на кърма, но ще бъде на 6 навършени месеца към момента на даването на АМ, тогава се започва с АМ единица. Щом изпие 1-2 кутии и всичко е наред, тогава се преминава на формула номер 2.

# 343
  • Berlin
И аз предлагам постепенно да замениш с мляко. Освен това трябва постепенно да спреш с цеденето, че не става изведнъж.

# 344
Елфи, започни с 1-ца, не директно с двойка  Naughty Около месец давай 1 и тогава може да минеш на 2  Peace

Проверих цените в аптеката в Германия, от която поръчвам и са следните: (ще ги дам на килограм, за по-ясно):

Лактана: 19.98е
Аптамил: 28.11е
Милумил: 33.69е

Разликата е потресаваща  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт