Кое АМ избрахте за вашето бебче #3

• 45 887
  • 754
  •   1
Отговори
# 345
Наистина, убийствена разлика.

# 346
  • София
наистина звучи логично да се започне с номер 1 първо... Ще го имам предвид ако някой ме пита!

За цените има голяма разлика да, макар тука в БГ да не е толкова голяма!

# 347
  • София
Излиза, че в тук, в тайгата, плащам по-скъпо за Аптамил (тук Нутрилон), отколкото в Германия. Confused Хипоалергенният Аптамил, който пие моето отроче, излиза около 34-35е за килограм (между 25 и 32 лв. ми е кутията от 400 гр.).

# 348
  • В море от любов
Здравейте,
Аз купувам Аптамила от Англия, незнам поради каква причина, но там ми излиза с 10лв по-евтино на опаковка. Там 900гр = 21.48лв, в БГ 400гр. = 17-18лв
Иначе искам да ви попитам какво ви е мнението за млеката SMA?

# 349
Блонди, а може ли да ми кажеш цена на ХИП в Германия, или направо някъде онлайн където да си го проверя.-
Мисля след няколко месеца да минем на него и искам да сравня с цените в Англия, Германия и тук, за да знам от къде да си го взимам най-изгодно.

Също гледах, че има каши на ХИП за след 4месеца, дали са добри?
Каката я захранвах чак след 7месеца, но младежа е голям гладник и усещам как млякото няма да му стига доста по-рано.

# 350
Мирама, ето тук например  Simple Smile Има и всякакви каши, разгледай  Hug

Гледам обаче в този сайт, дето ти дадох, и там цената на Милумил си е 14.36е за кг  newsm78

Аз някаква скъпарска аптека съм нацелила, обаче цената на Лактаната си е нормална, нещо се оплетох  Crazy Ще проверя по-подробно вторник в Кауфланд и ще кажа пак  Hug

Милинка, ето го Аптамил ХА, 12.50 е 600гр  Simple Smile

(писъмцето се прие супер, зарадва се много  Hug)

Камелия пие всякакво мляко, проблемът е бил повече твърда храна за деня, намалих порциите, сведох и твърда храна веднъж или макс два пъти на ден и през останалото време си пие млякото без проблем  Peace

Иваа, не ми е известно това мляко  Crazy

# 351
  • София
Хм, при нас няма разфасовки от по 600 гр. Има от големите по 800, но те са за останалите разновидности, не и за ХА. Sad 12.50е е на евтините места и е за 400 грама, както и да го гледам, е по-скъпо. Confused
Супер, че писъмцето се е радвало на успех!  Hug

# 352
  • В море от любов
Блонди,  ето http://www.smanutrition.co.uk/Default.aspx?catid=13 .
По цена е както Аптамила, даже е една идея по-скъпо.
Иначе млеката на Хип(800гр) са по 7.99£ (18лв).
В момента гледам има намаление на кашите на Аптамил(125гр.) по 1.65£ (3.75лв), взех да опитам от трите модела, но още не съм ги отваряла.

# 353
Аз да попитам  ако някоя мама от БГ купува Аптамил от друга държава колко излиза доставката? Гледам, че има и Аптамил за гладни бебета, който би трябвало да ги засища повече поне според описанието.

# 354
Скоро прочетох нещо,че когато детето е на смесено хранене е хубаво да се дава АМ PRE защото то било направено специално за кърмещи майки, които едновеременно дохранват. Аз обаче почнах направо с 1-ца, което май не е било подходящо. Когато почнеш направо с 1-ца тя повече наяждала бебето и по-бързо се отказвало от кърменето.
Вярно ли е това и кое АМ има ПРЕ вариант?
Интересува ме,защото аз дохранвам с АМ,засега сме повече на кърма.

# 355
И аз дохранвам с АМ, но ползвам 1-ца за дохранване за първи път чувам, че трябвало да се дохранва с ПРЕ. Мисле, че ПРЕ имат НАН и Лактана за други не знам не съм обърнала внимание. Четох, че Аптамил имат мляко за жеви, които са на смесено хранене и съм поръчала на баща им като се прибира да вземе такова, затова и ме интересуваше ако някоя мама поръчва от друга държава колко е доставката.

# 356
Евана, по принцип всички формули имат Пре, но не знам кои се внасят в БГ. Да, вярно е, че е хубаво да се дава Пре на бебетата в началото, дори и да не се кърми, а да са си само на АМ. Но тази препоръка няма нищо общо с кърмата, т.е. независимо с какво дохранваш, тя пак ще намалява с времето.
Няма смисъл да минаваш тепърва на Пре обаче, продължавай си с 1-та  Peace

# 357
Е така ще е,то се е видяло. Peace
Но не открих да има ПРЕ на Лактана био.
Сега разгледах ПРЕ-вариантите на Аптамил и НАН.Ми не пише,че са подходящи за смесено хранене,а че са за недоносени бебчета. newsm78

Май е по-добре тук да си задам въпроса за Лактаната.
Смених сегашното АМ с Лактана био.Нямахме проблеми с предишното,но след четене на тази тема реших да мина на него.И най вече защото е био и с пробиотици.Засега сме повече на кърма,само дохранвам.
Но се случи нещо,за което искам да попитам може ли да е от Лактаната.
Бебка ака през ден.Давах Биогая(сега след въвеждането на Лактана вече не).След първите 2-пъти даване на Лактана,на другият ден акото и беше жълто-зеленикаво с констистенция на паста.Не ме притеснява цвета,а миризмата.Направо беше зловонна  SickАкането беше придружено с много рев и мъки(почервеняваше като презрял домат от напъване  Cry).
Вечерта като ревна пак от коремче,не можахме 1 час да я укротим.Със сълзи ревеше.Нищо не помагаше.На една крачка бяхме да тръгнем за болницата.И друг път е имала колики,но това беше нещо страшно,все едно я колят.Нито чува,нито вижда.Само рев и пищене.Всякакви мисли ми минаха през главата. ooooh!
Та въпроса ми е:може ли от Лактаната да се е получило това нещо?Нищо не съм яла по-различно,да речем да е от кърмата.Единственото различно нещо е новото АМ.Колики не беше имала от 2-3 седмици.
На какво се дължат ''зловонните изпражнения"?Знам че от АМ акото мирише по-различно.Но от предишното АМ не е имало такова нещо.Пък и повечето и хранения са с кърма.На ден да се събират едно,максимум 2 с АМ.
Дали не и понася това АМ?Какво ще ме посъветвате,да го сменям ли или да изчакам?Не ми се мисли,ако се наложи да изживявам пак такъв рев ooooh!
Иначе коремчето и от тогава (вече 4-ти ден) много къркори и пръцка.
И аз като Блонди съм се запасила с добро количество Mr. Green

Последна редакция: сб, 23 мар 2013, 12:41 от Анонимен

# 358
  • Стара Загора
Да, възможно е да е от Лактана-та.Млякото е хубаво, но не е задължително да понася на всички бебета.

# 359
Дали не трябва време коремчето да свикне с новото АМ?Иначе на Лактаната пише,че без проблем се преминава на него.
Явно на моята мома и понася предишното АМ,което си е ''куче марка'' в сравнение с другите Tired

Общи условия

Активация на акаунт