Кое АМ избрахте за вашето бебче #3

• 45 857
  • 754
  •   1
Отговори
# 390
  • София
А, тук се е заформила дискусила Simple Smile
А може ли да споделите какво АМ давате на вашите деца.
Проучвали сте ги и т.н.т. Интересно ми е след проучването, какво сте решили да дадете Simple Smile

Наскоро една мама от моята отчетна тема ходила на гастро и лекаря като разбрал, че тя храни детето й с Лактана, й казал да я маха, че не може да повярва че още се продава на пазара, че в нея имало захар и разхлабителни и й казал, че за него хубавите млека са НАН, Хип и Фризо!

Четох на немски съдържанието на Лактана, не намерих разхлабителни и захар, лекаря незнам дали се е обосновал коя точно съставка е разхлабително...

Аз много пъти се изказах, че не заставам против нито една формула, но малко се потресох как се изказват лекарите относно марките АМ, без сигурно дори да прочетат съдържанието им, без дори да помислят по въпроса.

В крайна сметка, независимо какво се съдържа в млякото Лактана е факт, че моето дете е много добре (да чукна на дърво) за сега с него и е факт, че от НАН се запече зверски и тъй като давах ХА формула, накрая като се изака, излезе черно като катран ако. После разбрах че подобно черно като тиня и миришешто на канал ако е нормално за ХА формулата на НАН. Хип ХА въобще не искаше и да помирише... Беше на месец, когато едва изяждаше 40мл от него... Допадна й Лактана, започна да си ака жълто и незле миришешто ако и аз просто спрях да пробвам различни видове, след месец на него всичко се нормализира, коликите спряха седмица след почването на млякото...

В отчетната тема е интересно, че доста лекари (педиатри и гастро) отричат лактана за сметка на НАН и Хип (масово), а и нищо лошо не казват и за Аптамил.
В днешно време обаче за съжаление особено в БГ никога незнаеш дадено нещо което ти предписва или препоръчва лекар, дали не го прави с цел да популяризира продуктите за които й плащат допълнително или са спонсори на кабинета/клиниката.

Дори в мненията на лекарите съществува тази "война" на марки АМ, а реално не е ли най-важно детето да е добре!?

# 391
  • В море от любов
ivaa, не го мъчи насила да си пие млякото, колкото толкова. Може просто да не е гладен?
По принцип си мисля, че не го тъпча, но като ми изяжда на хранене по 70-90мл, ми се виждат твърде малко за неговата възраст.

# 392

Наскоро една мама от моята отчетна тема ходила на гастро и лекаря като разбрал, че тя храни детето й с Лактана, й казал да я маха, че не може да повярва че още се продава на пазара, че в нея имало захар и разхлабителни и й казал, че за него хубавите млека са НАН, Хип и Фризо!

Доскоро имаше захар, сега в последните разработки са я променили и са останали само глюкоза и малтоза и двете не са типични за майчиното мляко. А за разхлабително не вярвам, по-скоро той е имал предвид, че въглехидратите, различни от лактозата, единственото което има в кърмата, предизвикват по-чести изхождания, което на практика е скрита диария и създава риск за дехридатация.

# 393
  • София
ние имаме едно изхождане на ден, което не ми се вижда много често ...
Но ние сме на ХА формулата, в нея на първо място във състава на млякото е написано Лактоза, а Глюкоза не намирам в състава на млякото, нито Малтоза (чета немския състав, а не българския етикет)

Прочетох и състава на Лактана Био - в нея има Лактоза, Глюкоза и Малтоза

А този лекар е имал предвид разхлабителни или по-точно е казал лаксативи...

Последна редакция: чт, 28 мар 2013, 22:24 от Brayda

# 394
ние имаме едно изхождане на ден, което не ми се вижда много често ...
Но ние сме на ХА формулата, в нея на първо място във състава на млякото е написано Лактоза, а Глюкоза не намирам в състава на млякото, нито Малтоза (чета немския състав, а не българския етикет)

Прочетох и състава на Лактана Био - в нея има Лактоза, Глюкоза и Малтоза

А този лекар е имал предвид разхлабителни или по-точно е казал лаксативи...
[/quoте]

Понеже тук широко се прокламира предимно Лактана Био, аз съм купувала и анализирала само нея. Виж, за лаксативите не знам нищо, дано някой с подходящо образование може да обясни какви са, къде се крият и как влияят. Чувам ги за първи път.

# 395
  • София
Ами аз хванах и на моето мляко една по една пуснах в търсачката всички съставки (различни от витамини), за да видя какво им е действието и за какво се използват - ами разхлабителни не намерих.
Вчера сравних състава на Лактана ХА и Лактана био и освен глюкозата и малтозата, както и вида на млечния белтък, не видях никаква друга разлика, следователно няма никакви разхлабителни в млякото...
Докторите (може би не всички), но всички на които съм попадала явно просто си имат предпочитани марки, а всичко друго им е черно... Тъпото е, че като ги питаш защо, никога не ти казват а сменят темата...
п.п. това за докторите само да кажа, че са си мои наблюдения и никога не искам да обидя или да накарня репутация! Явно просто не съм попадала на свестен.

# 396
Няма лаксативи в Лактаната, що за измислица?

# 397
  • София
Аз не мисля че има лаксативи в което и да е мляко.
А глюкозата е 0.2гр на 100гр сухо мляко.

# 398
Аз не мисля че има лаксативи в което и да е мляко.
А глюкозата е 0.2гр на 100гр сухо мляко.

ее, те повечето съставки са в малки количества Simple Smile  но като се има предвид, че докато е само на мляко, детето има по 8 приема на ден, аз реших да си я спестя и не съжалявам; просто съм враг на сладкото, имам лош опит с дъщеря си и още не съм дала на малкия захар / не броя близването на торта на РД, но в ежедневното меню - не/

# 399
Всички бебешки млека без изключение съдържат глюкоза. Много лесно можеш да се провери в интернет. Разликата между различните видове млека е в количеството Peace

# 400
  • тук
Всички бебешки млека без изключение съдържат глюкоза. Много лесно можеш да се провери в интернет. Разликата между различните видове млека е в количеството Peace

В НАН, който моят син пиеше, имаше само лактоза, не е имало глюкоза.

# 401
Моята бебка е на 26 дни и в момента сме на HIPP 1 HA. За съжаление моята кърма е много малко, а и опитите да се кърмим приличат на изтезание - реве, дърпа се - въобще мъка. Като ни изписаха от болницата в къщи започнах да давам NAN 1 HA, обаче спря да ака. Истината е, че го давах само 2 дни и се върнахме на HIPP 1 HA. Яде го, но има много газове и изхождането е 1-2 пъти на денонощия с много зор и рев.
В крайна сметка реших още веднъж да сменя млякото и се колебая между Лактана и Аптамил. Също така се чудя трябва ли да давам ХА формула или обикновено. Нямаме предразположение към алергии. Като питах педито, тя каза че NAN било супер, защото била ходила на презентация и там така били казали. Освен това каза, че ХА формулата трябвало до 6 м да се дава.
Та ви моля за мнение, а също така и за някой и друг адрес, от който мога да си поръчвам млеката от чужбина.

Последна редакция: нд, 31 мар 2013, 11:29 от Nadin_ka

# 402
  • Sunshine state
Аз не мисля,че превантивното даване на ХА формули е редно и винаги съм се чудила на това.Спри се на някое от 2-те млека,които си си харесала и си давай само него. Peace

# 403
  • София
Аз също мислех, че не е нужно да давам ХА формула, но в нашата отчетна тема доста деца получиха алергия към млечния белтък, дори повечето са на кърма.
За съжаление след като я получи тази алергия едно бебе, то вече и да се дава ХА формула е неефективно. Почват да се дават соеви млека.

Много съжалявах в началото, че послушах педиатъра и давам ХА мляко, но сега въобще не съжалявам. Сигурно е по-вредно, но една алергия за мен е по-лоша от ХА мляко.
Все пак не всяко дете развива алергията, дори по-големия процент деца не я развиват.

При теб ако даваш кърма и ти самата ядеш млечни продукти, то в кърмата ти има млечен белтък, следователно няма никакъв смисъл да даваш ХА мляко, където белтъка е напълно хидролизиран. Има смисъл от ХА мляко ако ти спреш да приемаш млечни, за да няма белтък в кърмата ти или да спреш да кърмиш да даваш само ХА мляко.

Нашата педи смята, че ХА млякото може да се смени с нормално като бебето навърши най-рано 3м, но аз не го смених...
Без значение от марката, ако можете спрете се на едно мляко и давайте само него за да се нормализира коремчето на бебенцето!

Късмет!

п.п. искам да кажа, че не съм чела много за ХА млеката и т.н.т. просто казвам какво наблюдавам в отчетната ни тема и фейсбук група! Аз лично смятах, че ако едно дете има проблем с белтъка, то той ще се прояви веднага, но явно не е така...

Ако има запознати момичета тук, поправете ме, защото и на мен ми е интересно, но все пак до 6-ти месец ще давам ХА Simple Smile

# 404
  • тук
От друга страна "алергията към белтъка на кравето мляко" стана модна диагноза. Често се поставя, че е най-лесно - при всеки обрив и по-продължителна диария, веднага я диагностицират  Simple Smile Според мен, ако даваш АМ от първия ден на раждането и можеш да си позволиш ХА формула, супер, но ако си кърмила без проблем и след това дохранваш, ми се струва безсмислено.

Общи условия

Активация на акаунт