Кое АМ избрахте за вашето бебче #3

• 45 855
  • 754
  •   1
Отговори
# 405
Интересно че тук в Гърция в родилното вземат кръв на бебето и изследват за алергия към кравето мляко или към белтъка на кр. мляко(не знам точно към кое) и хормона ТСХ.
Седмица след раждането получих писмо с резултат от изследването,че бебчето няма алергия и хормона е добре.На всяко бебе ги правят.
Може би превантивно се застраховат ,да се избегне реакцията на алергия,ако има такава.

# 406
Е, как може да се разбере, че има алергия към този белтък, при положение, че в организма му никога не е попадал?  newsm78

# 407
На моя син му давах аптамил/милупа/.Понеже беше изключително лаком/и все още е/,сменихме с мил мил/милупа/.На 4м. се обрина,заведохме го на алерголог,направиха му кр.тест оказа се алергичен и до 1г. му изписваха фризо пеп по здр.каса.Вече е на 1г.и 11м.и си хапва всичко без прорлем/не прекалявам с млечни храни/

# 408
Е, как може да се разбере, че има алергия към този белтък, при положение, че в организма му никога не е попадал?  newsm78

Ми нали писах,че вземат кръв.Явно правят кръвен тест.

# 409
  • Berlin
Ама ако не е яло мляко, как може да се разбере дали ще реагира?

# 410
  • София
Явно вкарват протеина към кръвта по някакъв начин...
Това е много много добра практика. Реално ако и тук правеха така, щеше всеки да си знае и да внимава, ако кърми да не яде млечни, ако дава АМ да не се чуди като малоумен да дава ХА или да не дава ХА и 3-4м да мисли и да се притеснява, дали няма да реагира....

Може би много малко съм чела преди да родя. Ако знаех това, можеше да изисквам такъв тест ако въобще в БГ се прави. И без това в болницата й вземаха кръв за 100 неща!

Наистина с тази късна проява на алергията м/у 3 и 4-ти месец е много кофти в избора на мляко преди тяхното навършване.

# 411
Аз не знам да има кръвен тест за АБКМ  newsm78. Има за глутен, но за това няма. Разпитвала съм!

# 412
  • София
А тогава как се диагностицира и доказва?
И аз ще разпитам позната ми, на чието дете му я откриха в 3-4м Simple Smile

# 413
Brayda, само чрез симптоматиката.

# 414
  • тук
А тогава как се диагностицира и доказва?
И аз ще разпитам позната ми, на чието дете му я откриха в 3-4м Simple Smile

Ами на око, затова го диагностицират толкова често напоследък. При вскеи обрив и/или разстройство, веднага го слагат.

# 415
  • София
А каква е симптоматиката за алергия към кравия белтък? Има ли нещо специфично, по което се диагностицира?

# 416
На една приятелка детето има такава алергия - според мен, когато я има, няма съмнение - кожата на пръстите му се белеше ужасно, направо на рани му ставаха, имаше разстройство, като смениха млякото - всичко се оправи. Но когато започнаха да захранват, проблемите пак се появиха. Тъпото според мен е, че ако не се хване навреме, този проблем си е сериозен и влияе на имунитета дългосрочно. Това са мои впечатления, рабзира се. Затова ако не бях кърмила по някаква причина, аз щях да купя ХА формула.

# 417
  • Sunshine state
Аз пък превантивно не бих давала ХА формула.Изобщо не съм тръгнала да разсъждавам,ами ако има АБКМ.Знам,че е често срещана алергия в днешно време,но такива превантивни неща не са ми по вкуса,особено като става дума за основната храна на кърмачето-мляко.

# 418
  • София
на една приятелка пък детето имаше кашлица, все едно се задушава... когато смениха на Фризо Пеп, детето се оправи, преди това пиеше Хип Комбиотик, тя самата наскоро ми каза, че ако някой навремето я беше посъветвал да дава ХА формула, щеше да си спести адски много проблеми.
Но тя ми спомена, че са ходили във Варна (тя е от Бургас) и са му правили изследвания на детето. Сега е на 1г и все още не може да яде всичко... избягват дори червени чушки...

За съжаление, когато разбереш за алергията, вече е късно за ХА формула!
Хубатото е, че след 6-ти месец вече няма голям шанс да се случи!

# 419
  • тук
Затова кърменетео си е лесна работа, не го мислиш, не проучваш, не се чудиш дли си взела правилно решение за детето си. Който има късмет да кърми до годинката, след това рисковете са минимални, каквито и грешки със захранването да направиш Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт