Кое АМ избрахте за вашето бебче #3

• 45 868
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
Не съм съгласна на една приятелка детенцето е кърмено и повреме на кърменето какви ли не алергии излязоха, то към картофи към кравия белтък към домашен прах и към още няколко храни, но не ги помня вече. Според мен си е до предразположеност, а не толкова до какво мляко ще пие и чрез кърмата пак попадат алергени и ако си предразположен към тях пак ще си ги имаш алергиите.

# 421
  • Бургас
Който има късмет да кърми до годинката, след това рисковете са минимални, каквито и грешки със захранването да направиш Simple Smile

На теория може и да е така, в действителност едва ли.

Но че кърмата е най-доброто за бебето спор няма. Тя обаче не е вълшебно спасение от алергии... за съжаление.

# 422
И аз избирам АМ. От два дни се побърках от четене и нямам решение. Записвам се, тук има дискусия с малко повече доказателства, дано ми помогне. Вчера питах в друга тема, но не ми стана ясно: колко пъти и в каква консистенция изпражненията са ок, защото чета, че някои млека разхлабват, а май не искам да преживея това. Нито запек, разбира се.

# 423
  • Бургас
При сина ми - нямаше никаква разлика в честотата и вида на изпражненията докато го кърмех и после /след 7 месец/, когато минахме на Нутрилон. Понесе му изключително добре, въпреки че изобщо не беше най-скъпото и известно АМ на пазара. Сега разбрах, че вече стават едно и също с Аптамил или поне такива слухове се носят... в нито един магазин обаче, в който съм питала, продавачките не са наясно с това.

# 424
  • В къщурката на хълма на феите
Сега разбрах, че вече стават едно и също с Аптамил или поне такива слухове се носят... в нито един магазин обаче, в който съм питала, продавачките не са наясно с това.

вярно е .. сменяли формулата на млякото с някаква по нов патент или нещо такова Peace

не съм точно по темата за алергиите, но да споделя, че ние имахме много упорит запек и заради него се наложи да сменя 6-7 марки, докато най-накрая отрих, че Блемил+ е най-точното мляко за нас .. много съм доволна от него Peace

# 425
Ние сме на hipp combiotic. Мн добре и действа. Елица имаше проблеми с изхождането и за това сме на това мляко.

# 426
GRETA_81.1007 избери си някое мляко (като състав и препоръки) и виж как действа на детето ти, не може предварително да знаеш дали ще го запече или разхлаби.  Моят син се запичаше ужасно от НАН но то си е мляко с доста желязо , но приятелско дете си ходеше съвсем нормално от него. После минах на розовия Хип и бях доволна, хубаво мляко също е и Лактаната  Peace.

# 427
  • тук
GRETA_81.1007 , категориите за запек и разстройство са индивидуални. На гърба на всяка кутия АМ има таблици със съдържанието на минерали и витамини, можеш да ги сравниш и те съветвам да го направиш. Сама ще видиш, че те много си приличат, но ще откриеш и разликите. Аз лично съм доволна от НАН, в него има един доказал действието си пробиотик и няма допълнителни захари.

# 428
mibobo, благдаря ти, на мен ми се искаше да не сменям, защото чета тук как съвсем се разбутва стомаха от промените, но явно си има процент риск да не успея от раз с избора

# 429
  • Бургас
Не е хубаво през няколко дни ново мляко, но и не е хубаво детето месеци наред да пие неподходящо за него. Wink
Дано не се налагат много смени все пак.

# 430
Не е хубаво през няколко дни ново мляко, но и не е хубаво детето месеци наред да пие неподходящо за него. Wink
Дано не се налагат много смени все пак.

Съгласна съм, че не е добра идея млякото да се сменя твърде често или съответно да страда бебето. И все пак колко трябва да се дава едно мляко, за да се определи, че не е добро. Аз принципно все още имам  достатъчно кърма, но вероятно и аз ще трябва да правя този избор.

# 431
Момичета, здравейте, все още не съм мама и нямам мнение по въпроса за млеката, но на моя бъдещ съпруг сестра му има детенце. Той е на 1 г. 7 месеца и ще бъде отбиван скоро. Тъй като вече й споменах, че следя форума, тя ме попита за мнения за АМ. Като цяло те са био семейсство - поръчват храни от изпитани частници и т.н. Зная, че той яде и човешка храна, но не знам какво... Виждам най-различни аргументи "за" и "против" тук - доста почетох, но бих искала да ми помогнете малко - ако трябва още инфо, мога директно да я питам. Благодаря предварително   bouquet

# 432
aladinka на тази възраст детето вече може да консумира и прясно и кисело мляко, но ако толкова държат на АМ има си Био варианти - Лактана Био 3, Хип Био 3 може да има и други сега за тези се сещам Thinking

# 433
aladinka, АМ не може да се произвежда във фермата в съседство, то е продукт на технологичното производство. СЗО препоръчва до 3 години да се приема АМ, така че може да му дава веднъж на ден. Аз съм давала НАН, много бях доволна.

# 434
Момичета, здравейте, все още не съм мама и нямам мнение по въпроса за млеката, но на моя бъдещ съпруг сестра му има детенце. Той е на 1 г. 7 месеца и ще бъде отбиван скоро. Тъй като вече й споменах, че следя форума, тя ме попита за мнения за АМ. Като цяло те са био семейсство - поръчват храни от изпитани частници и т.н. Зная, че той яде и човешка храна, но не знам какво... Виждам най-различни аргументи "за" и "против" тук - доста почетох, но бих искала да ми помогнете малко - ако трябва още инфо, мога директно да я питам. Благодаря предварително   bouquet

aladinka Аз също не съм майка, но тъй като покрай племенницата започнах много да чета и да се интересувам, съм забелязала, че обикновено био майките избягват подсладителите и са враг на захарта. Сестра ми също се е вманиачила по здравословното хранене и ние дадохме на малката Нан, защото само в него няма захар. Аз честно казано не съм най-големият специалист, но ти споделям нашия опит.

Общи условия

Активация на акаунт