Кое АМ избрахте за вашето бебче #3

• 45 884
  • 754
  •   1
Отговори
# 435
 Понеже някой спомена, че е съжалявал зо това,  че бебето е на ХА формула ще вметна, че нашия педиатър ме убеди, ХА млякото е абсолютно пълноценно както нормалното, и няма повод майките да се притесняват. Напротив,  то предпазва бебето от развитие на алергични проблеми.

# 436
Понеже някой спомена, че е съжалявал зо това,  че бебето е на ХА формула ще вметна, че нашия педиатър ме убеди, ХА млякото е абсолютно пълноценно както нормалното, и няма повод майките да се притесняват. Напротив,  то предпазва бебето от развитие на алергични проблеми.

Без да спамя излишно, но тъй като започнах да следя темата - това, което аз знам и което съм прочела е точно това, което ти казваш. Хипоалергичната формула дава на детенцето всичко, от което има нужда - драмата е, че то има смисъл да се започва, само ако бебето не е кърмено изобщо (поне така разбрах аз). Разбира се, ако няма конкретна причина да се пие ХА е въпрос и на финансова гледна точка - ако майката (родителите) могат да си позволят малко по-скъпо мляко - разбира се, че е по-добър вариант.

# 437
Не съм съгласна на една приятелка детенцето е кърмено и повреме на кърменето какви ли не алергии излязоха, то към картофи към кравия белтък към домашен прах и към още няколко храни, но не ги помня вече. Според мен си е до предразположеност, а не толкова до какво мляко ще пие и чрез кърмата пак попадат алергени и ако си предразположен към тях пак ще си ги имаш алергиите.

Аз не мисля така! Кърмата е създадена за бебето на човека и е уникална като състав.
Колко време е кърмено бебенцето на твоята приятелка? Ако е било за кратко....

# 438
В крайна сметка взех Lactana Bio 1 HA и сега чакаме реакции. Пием го от неделя вечер и мисля че ни понася доста добре - акото от жълтозелено с малки топченца, стана златисто жълто без топченца:) За коликите обаче не знам какво да кажа - вчера положението беше ужасно, като не знам дали това изобщо има връзка с млякото.
Отностно това дали да е ХА или не ще питам на консултацията - още едно мнение от доктор никога не е излишно и ще си преценя сама.
В предния пост бях попитала за сайтове в чужбина от които може да се поръчва АМ. Ако някоя от вас прави подобни поръчки, че се радвам да сподели адресче на такъв сайт.

# 439
Не съм съгласна на една приятелка детенцето е кърмено и повреме на кърменето какви ли не алергии излязоха, то към картофи към кравия белтък към домашен прах и към още няколко храни, но не ги помня вече. Според мен си е до предразположеност, а не толкова до какво мляко ще пие и чрез кърмата пак попадат алергени и ако си предразположен към тях пак ще си ги имаш алергиите.

Аз не мисля така! Кърмата е създадена за бебето на човека и е уникална като състав.

Мисля, че се съгласявам с Каприз. Никой не оспорва уникалността на кърмата, но за съжаление, гаранции изобщо няма. Както има абсолютно здрави, неалергични и супер деца, които не са вкусвали капка коластра или кърма, така има изключително и дълго кърмени, които бъкат от алергии и живеят по болниците. Познавам и знам, че е факт. Peace

# 440

Да създадено е за бебетата, но също така кърмата среща бебетата с най-различни алергени и ако си предразположен си показваш реакцията към дадения алерген. Бебенцето то вече е детенце алергиите са започнали още по време на кърменето кърмила я е до 5 месеца и след това се е наложило да спре именно заради алергиите, защото с толкова много алергии просто майката е трябвало да не яде почти нищо. Така, че кърмата не е спасение от алергиите.

# 441
Благодаря на всички за отговорите   bouquet не мога да се включвам непрекъснато и затова ще ме извините, че връщам разговора назад  Peace

mibobo - вие от кое сте по-доволни - виждам, че и на двете пише Био ... това само мода ли е в заглавията или действително е така?

tinaziya
- между другото една от причините да ме помолят да поискам мнение е не точно сзо, но фактът, че АМ си е специална храна за бебоци и се предполага, че ще му дава необходими неща на детенце. Този НАН има ли БИО версия?

pingvinche - това със захарта ми стана много интересно  newsm78 - децата нали уж не трябва да ядат такива неща... Благодаря ти - много ценна информация ми даде. 

# 442
  • Berlin
След 1г. е Лактана Киндер, не Лактана 3. То изобщо не знам защо съществува номер 3. newsm78 Може би за тези дечица, които не харесват неовкусено мляко.

# 443
  • В море от любов
Чета, чета, чета  Mr. Green
А ние все още се запичаме. Незнам вече какво да го правя тоз човек.  newsm78

# 444
  • Sydney
Чета, чета, чета  Mr. Green
А ние все още се запичаме. Незнам вече какво да го правя тоз човек.  newsm78
на кое АМ е?
Скрит текст:
писала съм и преди: Ема я изписаха с Аптамил прематюр и от него се запичаше, като мина 3 кг. купихме Аптамил Комфорт - диария, после Аптамил HA - повръщане, Аптамил AR - диария и накрая купих Аптамил обикновен 1-ца и всичко се оправи... но след 2 месеца пак спря да ака с дни.... накрая й купих Лактана Био и се нормализираха нещата (на 2-3 дни да ака)... като започнах да я захранвам се оправи

# 445

mibobo - вие от кое сте по-доволни - виждам, че и на двете пише Био ... това само мода ли е в заглавията или действително е така?

Би трябвало да са Био, ама кой може да ти даде гаранция  Rolling Eyes Иначе аз съм ползвала това на Хип и детето го харесваше, но Лактаната също се смята за едно от най-добрите млека.

ivaaa Фризовом е за повръщане и запек, аз смесвах по равно с НАН и се оправихме Peace.

# 446
  • В море от любов
В момента сме на Aptamil Comfort, бяхме и на обикновен Aptamil, същата работа.
Сега съм взела SMA Comfort, знам, че не е хубаво да се смесват марките, но докато не опиташ няма да разбереш.

# 447
  • В къщурката на хълма на феите
преди 2-3 дни бях писала, че ние също бяхме със запек и се оправихме с Белмил+ .. на опаковката му пише, че е предназначено за деца със запек и за деца, които в текущия момент преминават от кърма на АМ Peace

# 448
  • В море от любов
преди 2-3 дни бях писала, че ние също бяхме със запек и се оправихме с Белмил+ .. на опаковката му пише, че е предназначено за деца със запек и за деца, които в текущия момент преминават от кърма на АМ Peace
Да не е Блемил?

# 449
  • София
Моят син също се запичаше, почнахме с Аптамил / това от родилното ни препоръчаха/, после с Фризо, Милумил / по съвет на педиатърката/. Проблемите ни се оправиха със Селия, от както я почнахме, не съм сменяла млякото и  не се е запичал.

Общи условия

Активация на акаунт