Май, май... ще станем майчета през МАЙ

• 26 375
  • 726
  •   1
Отговори
# 240
Мами, я аз да питам, че почнах да се притеснявам... в събота заминавам на море в Турция за 1 седмица и се чудя какви превантивни лекарства да си взема. Но-шпа задължително ще си взема, но ако прокървя примерно (никога не ми се е случвало) какво се пие, знам, че на всички изписват едно и също при кървене...оффф дано не ми се налага  Praynig

# 241
Лелееее, колко сте изписали момичета!
Честитки на новодошлите, леко и безпроблемно бременеене за всички ни!
Аз доста попушвах преди, по около кутия на ден. От както видях двете чертички драстично намалих, но някак си не ми се отдаде да ги спра напълно. Казват, че е по-вредно рязкото спиране, нервите и т.н., от колкото по някоя и друга цигарка. Е, усетих, че не ми е чак такъв кеф пушенето, както преди и от днес вече окончателно ги спирам.
Кафе пия по 1 чаша сутрин, но през деня рядко повтарям, само ако съвсем не мога да си държа очите отворени.
Вечер си изпивам и по половин чаша червено вино, казват, че не само че не вреди, даже е полезно.
Доста приятелки имам, които си и попушваха, и биричка си пийваха и си родиха здрави бебчета, така че всичко е съвсем индивидуално.

# 242
  • Бургас

Вечер си изпивам и по половин чаша червено вино, казват, че не само че не вреди, даже е полезно.
Доста приятелки имам, които си и попушваха, и биричка си пийваха и си родиха здрави бебчета, така че всичко е съвсем индивидуално.

Един съвет - не пий алкохол през първите три месеца, когато е органогенезата на бебето  Naughty Peace

После може по съвсем малко  Wink

# 243
  • София
и според мен не трябва да се пие никакъв алкохол.. а за цигарите- ако преди това човек е активен пушач не е добре (заради стреса) да ги спира изведнъж. Моят лекар каза, че може до 3-4 цигарки, а и аз гледам да не гълтам дима много много ... то и без това удоволствието от пушенето изчезва, като знаеш, че вредиш на малкото същество  Confused

# 244
Здравейте,

Аз се чувставам добре, вече не ми става лошо като преди а само по малко и то много рядко. Само дето корема ме боли всеки ден. Пия си но шпа но тези дни май ще отскоча до лекарката, че да видим вече до къде е стигнало. Искаше ми се да поизчакам с прегледа, за да се чуе направо сърчицето, но покрай вас и аз започнах да ставам нетърпелива.

Стискам палци на момичетата с проблеми, всичко да мине бързо и безпроблемно.

Зузи за лекарствата май ще е най добре да се консултираш с лекаря си, защото той е най запознат със състоянието ти и ще е наясно от какво може да имаш нужда.

За кафенцето - пия си по 1 с мляко жсяка сутрин иначе с това ниско кръвно ще взема да тупна по улиците.  Laughing
За цигарите - стряхме ги с мъжът ми в момента в който решихме, че искаме бебе. Това беше на Нова година 2010г. От тогава не сме пипали цигара и двамата и се чувстване супер от това, че вече не пушим. Пък и доста пари се пестят. Цигарите ни покриха всичките разходи по детето. Често се шегувам със свои близки с близнаци, че явно са много богати хора след като имат 2 деца а и двамата пушат, което се равнява на 4 деца, защото те все разправят, че било лукс да гледаш 2 или пожече деца.  Laughing
 Лично аз съм много против пушенето и пиенето по време на бременност и кърмене, но всяка от вас е достатъчно голяма и зряла за да го прецени сама за себе си и за бебето си!

# 245
Да попитам мамите с по-малки дечица-как се справяте с вдигането на малчовците?.Старая се да не го вдигам,но си мисия невъзможна.Все се налага за нещо.За баня,за хранене...и най-често от инат,когато не иска да се прибираме примерно.Знам,че е опасно,а той тежи.Моля за някакви съвети.
моя мъник е близо 11кг и засега го вдигам без проблем, но съм наясно, че ще дойде момент, в който няма да мога и не знам как ще му обясня  Sad ...той си иска неговото като всяко дете.
Zuzi, моята също е около 11кг. и въпреки, че се старая да не го вдигам през деня, все ми се налага за нещо. особено когато сме навън. А за приспиването съм се примирила... дундуркам го 10-тина мин. и заспива, по друг начин засега не се получава... Ще ми се вече да разбира като малко по-големите дечица, че мама я боли коремчето като го вдига, че вътре има бебенце и т.н., но си иска своето, дано скоро да го науча някакси да си заспива самичък... Praynig
Мами, я аз да питам, че почнах да се притеснявам... в събота заминавам на море в Турция за 1 седмица и се чудя какви превантивни лекарства да си взема. Но-шпа задължително ще си взема, но ако прокървя примерно (никога не ми се е случвало) какво се пие, знам, че на всички изписват едно и също при кървене...оффф дано не ми се налага  Praynig
Дано да не ти се налага, но може за всеки случай да си вземеш една опаковка Утрогестан. Все пак се посъветвай с док!  Peace Весело изкарване и гледай да си почиваш повечко на морето Simple Smile
Един съвет - не пий алкохол през първите три месеца, когато е органогенезата на бебето  Naughty Peace
После може по съвсем малко  Wink
Подкрепям съвета на Мон, с две ръце! Момичета, внимавайте с алкохола, особено първите три месеца!  Peace

# 246
И аз се притеснявам, че ми се налага да вдигам дъщеря си. Но те поне не е много тежка още - 9,5 кг. Стремя се да ограничавам, но просто няма как да се избегне.

# 247
Здравейте и от мен момичета!

Аз днес съм много зле нещо... такова гадене не ми се е случвало досега - събудих се в 3 през нощта  Sick и оттогава спах на пресекулки с притичване до тоалетната, сега съм като парцал. Всичко ми мирише, не мога да ям нищо, само при мисълта за ядене ми се повдига, а същевременно съм ужасно гладна вече... хрупах някакви солети, но и те са ми гадни. И някакво разстройство ме натисна, какво е това чудо не знам. Дано не е някой вирус.

Иначе преди съм си купувала безалкохолна бира на Каменица - за мен си е същата като истинската бира. Сега обаче не ми понасят нито безалкохолни, нито бира - само сода и вода мога да пия, от всичко друго ми става зле.

Малко не се включвам адекватно, но нещо не съм във форма. Лек ден на всички!

# 248
  • Бургас

Хубава почивка  Hug
На мен ми изписаха Дуфастон - 3п по 1т докато спре кървенето и след това 2 п по 1 т.
Но-шпа 3 по 1 т /може и 3 п по 2 т/.
Дано не ти се налага и всичко е наред  Praynig Hug

# 249
Здравей, според мен си вземи Утрогестан, да имаш в чантата за всеки случай. Ако случайно имаш зацапване, дано не се случва Praynig обикновено изписват 3x2 вагинално или през устата. Аз ги пия, но в момента само превантивно (2x1), в по-голяма дозировка много ме успиват. И двата варианта си имат недостатъци - ако са вагинално и си много в движение, ще изтекат бързо, а през устата водят до сънливост. Като по подразбиране, ако течението е розово или червено и обилно трябва да се вържеш за леглото. Но..., това да е проблема, ако ще предотвратят аборт! Hug Peace
Ние бяхме началото на септември за седмица в Гърция и за щастие нямах никакви проблеми, същото пожелавам и на теб  Hug Praynig  bouquet

# 250
  • Sofia, Bulgaria
Това за пушенето и пиенето си е право на личен избор. Все пак всеки носи собственото си дете и отговорността си е изцяло негова! Моето лично мнение е, че няколко месеца ограничения няма да ме убият, а не дай си Боже да има някакво увреждане детето дори да не е доказано, че е от това ще ме убива бавно всеки ден. не съм крайна разбира се и аз не мисля, че една,две цигари или чаша бира могат да навредят, но системната употреба не я приемам. Но пак казвам това си е мое мнение и не осъждам никого, всеки си носи собствения кръст !

# 251
Здравейте на всички МАЙ-чета,чета ви от доста време и все не мога да се престраша да пиша ,защото май месец направих спонтанен аборт и сега просто от най малкото нещо умирам от страх и се моля с цялото си сърце на никой да не се случва това нещо.Аз съм на 31 години имам момиченце на 6г. и половина .термина ми е на 14 май.Днес бях на първи преглед в 7г.с съм,още не се чува пулс каза ми след 10 дни да отида пак за да чуем вече сърчице и до идването на този момент ще умра от притиснение ,дано този път всичко да е наред.На вас във коя седмица чуха пулс защото от първата ми бременност мина доста време и не си спомням точно в коя седмица,но днес доктора ми спомена към 10 седмица.Лек и приятен ден.

# 252
  • Sofia, Bulgaria
Liliq Vasileva : мисля, че зависи от апаратурата много момичета задават този въпрос. някой са го чули в 6-та други в 7-ма трети в 9-та  .... , но мисля, че 6-та най-рано така че не трябва да се притесняваш рано е още. аз утре съм на преглед и много искам да го чуя  Praynig  и аз съм 6-та и половина .

# 253
Мен ме прегледаха не с вагинален а с коремен видеозон така че той може би не е толкова чуствителен,дано всичко да е на ред при всяка една от нас.

# 254
Liliq Vasileva, добре дошла в отбора!  Hug
Много добре те разбирам за притесненията за най-малкото нещо, аз също имах мисед през април месец и сега се вглеждам и в най-малкото неразположение, а като нямам такива, пак се притеснявам пък, че нямам... Моя преглед беше в самото начало на 6гс,  всичко беше наред, видя се плодно сакче, но и двамата доктори при, които бях ми казаха да дойда чак в 9гс. за сърчице. Според мен просто искат да се презастраховат, затова и теб те викат чак след 3 седмици.  Peace А взимаш ли някакъв прогестеронов препарат?
Недей да се притесняваш, този път всичко ще е наред, мисли позитивно!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт