Избор на фурна за вграждане

• 74 196
  • 106
  •   1
Отговори
# 90
  • На брега на реката
Здравейте момичета,
Аз имам Electrolux от няколко години с 8 програми, 2 вентилатора, пуш бутони, ел.дисплей, старт, продължителност и край на готвенето, страшно съм доволна от нея. Чувала съм за една допълнителна решетка/предпазна/ за вентилатора който е на задната стена, някой да ползва такава и да знае от къде може да се купи?

# 91
Здравейте!

Искам да попитам дали някой от вас знае как се изчислява обема на една фурна, защото фурна с полезен  обем 60 л. и фурна с полезен обем 65л. имат еднакви размери В/Ш/Д и си задавам въпроса тези 5 литра от какво значение са? Защото двете фурни за мен са абсолютно еднакви, като изключим часовника, а разликата в цената е 100 лв.

http://www.tehnomix.bg/gorenje-bo-5103-ax
http://www.tehnomix.bg/gorenje-bo-5320-ax

# 92
. В инструкциите пише, че и да пръсне нещо по тях, се самопочистват по време на готвенето, гаранцията им е доживотна.

Как доживотна гаранция, като се сменят на няколко години? Поне така прочетох......а и наче и аз си търся фурна клас А+, телескопични водачи и пиролиза/каталитични панели или някакъв друг пиниз за лесно чистене. Имам газова бутилка в близост до фурната и имам големи резерви към пиролизата колкот и да ме убеждават, че страниците остават студени....все пак 500 градуса са това. Та каталитичните панели ми изглеждат подходяща алтернатива.

# 93
      Как и защо предпочетохте фурна за вграждане пред самостоятелно стояща печка? Фурните по-авангардни технологии ли имат или е въпрос на техническо и естетическо решение на кухнята?

# 94
Фурната е Сименс, това пише за каталитичните панели - доживотна гаранция. Засега нищо им няма, даже още не съм пускала почистващата програма. Чистя само пода на фурната и разглобявам водачите, тях - в миялната.
"Благодарение на GranitEmail фурната се почиства лесно и бързо. По желание еколизата – доразвита от Siemens форма на пиролиза, разтваря при температура от 270 градуса на прах по-големи замърсявания." - това са хвалбите на производителите.

# 95
  • София
      Как и защо предпочетохте фурна за вграждане пред самостоятелно стояща печка? Фурните по-авангардни технологии ли имат или е въпрос на техническо и естетическо решение на кухнята?
Като си поръчаш нова кухня, с общ плот и симпатични шкафове, една свободностояща печка е като кръпка на целия фасон. И това не е някаква нова тенденция. Масово е и хладилника и пералнята да се вградят с вратички. Не винаги е подходящо, но това, което съм виждала, ми е харесало Simple Smile

# 96
Каталитичните панели са удобство, но трябва да се сменят, когато се замърсят. Т.е. ако се ползва фурната интензивно, след 2-3 години ще трябват нови.
Между другото в новата брошура на Техномаркет гледах промоция на Електролукс с пиролиза за 779 лв. Немска е, има и някои други екстри- телескопични водачи, прибиращи се бутони, таймер... Според мен офертата е доста добра  Simple Smile
Някой който има такава функция ПИРОЛИТИЧНО ПОЧИСТВАНЕ на фурната да сподели  Peace
Срам ме е да ви кажа, но моята фурна е на 10 години, има такива панели и не съм ги сменяла до сега. Готвя си нормално в нея, единственото неудобство е, че трябва редовно да се почиства тавичката, където пада падналите с мазнината люспи от панелите. Предстои да си правя ремонт на кухненското обзавеждане и хич не ми се ще да се разделям с фурната си, но не върви на нова кухня да сложа стари уреди.

# 97
Здравейте мами, предстои ми закупуването на фурна и от последните 7 страници придобих доста ценна информация. Днес разгледах фурните в Техномикс, където ме насочиха към марките BOSCH и SIEMENS. От вас разбирам, че и AEG и Electrolux стават. Кажете някой по-сериозен магазин, където мога да разгледам моделите на тези две марки.

# 98
Здравейте,
и на мен ми предстои избор на фурна за вграждане. Решили сме марката е Gorenje.
Имате ли наблюдения за този модел BO73CLI
http://www.gorenje.bg/built_in_appliances/ovens?c=423100 ? Външният и' вид перфектно ще допълни цялата визия на кухнята.

Колебая се между горния модел и 3те модела на Gorenje с пиролиза... но те всички са с електронно управление и разни сензорни бутони, който все си мисля, че ще развалят по-бързо, отколкото механичните, а и са по-скъпи за ремонт Simple Smile
Но от друга страна са по-модерни, по-скъпи, би трябвало да са по-хубави Simple Smile Като цяло бях решила, че искам с пиролиза откакто прочетох, че съществува такова почистване. Но това електронно управление сега ме разколебава. Външният вид изобщо не ми e определящ, важното е да работи добре дълги години Simple Smile

# 99
Здравейте. Темата е вн полезна. Вярвам, че ще можете да помогнете на още един колебаещ се Simple Smile
Metlichina, купи ли си фурна? Питам, защото ти си се насочила към същите модели като мен. Харесала съм си на Gorenje BP8858 ax - с мнннннн електроника , но пък мн хубава. В няколко магазина обаче я потърсих и не я откривам. По - лошо -  не се знае дали се предлага още.
Чакам от един маг отговор дали ще могат да я доставят.
Може ли да споделите мнения за тази фурна? Simple Smile

# 100
Здравейте. Темата е вн полезна. Вярвам, че ще можете да помогнете на още един колебаещ се Simple Smile
Metlichina, купи ли си фурна? Питам, защото ти си се насочила към същите модели като мен. Харесала съм си на Gorenje BP8858 ax - с мнннннн електроника , но пък мн хубава. В няколко магазина обаче я потърсих и не я откривам. По - лошо -  не се знае дали се предлага още.
Чакам от един маг отговор дали ще могат да я доставят.
Може ли да споделите мнения за тази фурна? Simple Smile

Спряхме се на този ретро вариант, който съм дала на снимката. Честно казано не сме я ползвали много, 2-3 пъти. Засега ми е удобна, голяма е, лесна за управление и има много функции. Имай предвид, че върви в комплект с 2 огромни тави, плитка и дълбока. При мен не се събират в  кухненските шкафове и сега се чудя къде да ги прибирам тея тави Grinning

# 101
  • На брега на реката
Аз си държа тавите /моите са 3/ във фурната. Вадя ги когато пека нещо и като се охлади фурната си ги прибирам пак вътре.  Hug

# 102
Имай предвид, че върви в комплект с 2 огромни тави, плитка и дълбока. При мен не се събират в  кухненските шкафове и сега се чудя къде да ги прибирам тея тави Grinning

Идеално влизат в чекмеджето под фурната (при който има де Wink)))
Неприятно ми е да държа тави в самата фурна. Пак трябва да стоят някъде докато печеш и изстива.

# 103
Имай предвид, че върви в комплект с 2 огромни тави, плитка и дълбока. При мен не се събират в  кухненските шкафове и сега се чудя къде да ги прибирам тея тави Grinning

Идеално влизат в чекмеджето под фурната (при който има де Wink)))
Неприятно ми е да държа тави в самата фурна. Пак трябва да стоят някъде докато печеш и изстива.

Дълбоката там стои, ама за плитката няма място, ниско е това чекмедже Grinning
Фурната скоро я разучавахме и се радвах като малко дете на телескопичните водачи, отложения старт и че може да се зададе кога да се изкл. Много ми е удобно и че си има часовник, който като съм си го сверила си го ползвам много редовно да поглеждам колко е часа. Simple Smile

# 104

metlichina,
хмммм, една в друга са ми ... странно. Зависи общата височина на шкафовете на долния ред;)

Общи условия

Активация на акаунт