Избор на фурна за вграждане

• 74 215
  • 106
  •   1
Отговори
# 75
Моята е тази, купих я вчера и в момента чакам да ми я докарат. Имам стояща комбинирана печка на същата марка, от която съм безкрайно доволна. Понеже се води "морално остаряла", я изпращам на другата къща.

http://www.technomarket.bg/products/09054932/gorenje-bo-71-ora-b

# 76
  • София
Много полезен опит споделяте с фурните. Въпреки всички съвети аз от сума време не мога да реша на коя марка да се спра. Искам да има програматор, все едно механичен или електронен. За обема преди време бях чела мнения , че е най-добре над 60-65л, но една продавачка ми обясни, че разликата например между 56 и 60л е леко във височината. Гледам, че големите обеми са по-рядко срещани. Студеното стъкло как да го позная, понякога описанията никак не са подробни. Искам да ида  магазина , да си кажа 3те изисквания и продавач да ми каже коя фурна ги има на съответно най-ниска цена.

# 77

casparcho, запомнила съм те от други теми да даваш съвети странни съвети и да да правиш смешни сравнения - по-добре било пералня Беко пред Бош Rolling Eyes или все тая било фурна Нео или фурна АЕГ Stop
Не знаеш човека насреща, който пита за съвет, дали готви много, може тази функция "две тави у фурната едновременно" да му е много удобна. Това, че у вас не се ползва, не значи, че е безсмислено.
+1
Мина фон В. Hug

Аз взех всичко от Siemens , висок клас и не съжалявам.Тук има и опция за 5 години гаранция, но реших, че е излишно за мен.
Не взех фурна с пиролиза, защото при предната ми фурна за 12 години  бях ползувала тази функция 5-6  пъти. Аз готвя без да цапам много.
Уредите "Куча марка" Laughing не са чак толкова евтини, а монтажът струва еднакво, за Тека не вземат по-малко отколкото за Сиеменс.
Има и един психологически момент при мен.
Защо трябва да си купувам от най-евтиното, респективно по-евтиното?
Животът е кратък, искам да го живея добре.Щом мога да си го позволя, си купувам най-доброто.Парите в банката не ми правят такъв кеф, както хубавата кухня или кола да речем.

Последна редакция: нд, 02 дек 2012, 20:09 от liana_2

# 78
Да кажа нещо за турбото - днес си ползвах новия миксер, който има отделно копче ТУРБО-ако миксера се включи да работи и се държи натиснато копчето турбо, се засилват много оборотите. Може би е така и при вентилатора на фурната.
Аз имам фурна Сименс с каталитични панели - изрично пише, че са с доживотна гаранция.

# 79
Някоя от вас, която има фурна с каталитични панели нека да сподели дали си заслужават. Принципно казват, че най-добре е пиролизата, но искам да ми обясните и за каталитичните панели. Какво се случва с тях след готвенето на ядене, което е пръскало, зацапват ли се и трябва ли да се бършат или то си пада долу на прах. В магазините съм виждала, че са едни грапави като шкурка. Променя ли се нещо при тях с течение на времето, могат ли да се сменят. С една дума дали е добра алтернатива за самопочистваща функция или по-добре да заложи човек на добър препарат.

# 80
Отскоро ползвам фурната с каталитични панели - има на всички стени и на тавана. Засега изглеждат идеално, без петънце. В инструкциите пише, че и да пръсне нещо по тях, се самопочистват по време на готвенето, гаранцията им е доживотна. Отделно от това има програма чистене, но засега не ми се е налагало да я ползвам.
Само подът на фурната е някакъв емайлиран и точно затова пиша - пекох сладкиш и гледам изтекло от няколко места малко тесто /формата е с подвижно дъно/. Изчистих си го без проблем с обезмаслител и фурната си блести. Тогава се замислих - ако бях купила с пиролиза, или трябваше да я пусна веднага за тези няколко капки тесто, или пак да си го изчистя, или да си стои така с петната до следващата пиролиза.

# 81
Тогава се замислих - ако бях купила с пиролиза, или трябваше да я пусна веднага за тези няколко капки тесто, или пак да си го изчистя, или да си стои така с петната до следващата пиролиза.

Не виждам какво пречи и при фурна с пиролиза да могат да се изчистят няколко петна с препарат, без да се налага задължително пускане на функцията за почистване???

# 82
Cassa, а каква марка и модел е твоята фурна?

# 83
Аз даже не си спомням защо предпочетох каталитичните панели пред пиролизата /не е заради цената/-четох форуми, сравнявах, пълна лудница...Споделям само моя опит-може пък на някой му помогне да се ориентира дали това му е важно или не. Трите стени и тавана са си все чисти, а подът е работа за 2 минути и е лесно достъпен.
Inessita, фурната е Siemens HB43GS540

# 84
  • В реалността
Здравейте, и на мен ми предстои купуване на фурна за вграждане и с интерес следя темата. Спрях се на марка Електролукс, но не помня вече къде, някъде пишеше из форумите, че ако се остави яденето във фурната след като е изключено се получава конденз. Досега съм била с Аристон и никога не е имало конденз. Какви са вашите наблюдения?

При мен се получи конденз и реших проблема като оставих леко отворена фурната и пуснах само вентилатора на изключени градуси за 1-2 мин. Получи ми се веднъж като излизах и само изключих фурната - когато се прибрах видях, че има конденз. Беше се събрала вода в едно като улей - при затворена врата се пада точно под стъклата вътре във фурната.

# 85
  • София
Моля ви, дайте съвет каква фурна да си избера. Спряла съм се на някои, но продължавам да се лутам. Обемът до колко е важен например или телескопични водачи дали могат да се сложат на всички фурни. Ето изборът ми за сега:
http://www.tehnomix.bg/product.php?ProductID=1856 - пише, че има водачи на 2 нива, но обемът е само 52л някъде в друг сайт го видях
http://fagor.bg/index.php?item=416&group=8 тази оферта изглежда доста добра, само не пише нищо за аспиратора и тази пулл-система водачи дали е същото като телескопичните
Като цяло държа да е с програматор с начало и край и изклюване в края на готвенето, за всичко останало се доверявам на вас  Hug

# 86
triffy, ако фурната е без телескопични водачи, провери каква им е цената отделно. Аз ти препоръчвам да има поне 2 и си избирай фурната направо с тях. Elica се води добра марка аспиратори.

# 87
Jáne, това, което разправяш, е някакъв ужас ooooh!
имам подозрения, че става дума за Техномаркет, и имам подозрения, че това е схема за пробутване на уреди с дефекти на редовни цени. Използват това, че повечето хора са на зор с уреда и не им се чака, както при вас. Аз бих те посъветвала да пуснеш жалба в КЗП, или поне да ги заплашиш, че ще пуснеш жалба.

Ние си взехме Miele фурна с плот (бяла) за 550 лв. Няма никъде драскотина, който я е ползвал, е бил много внимателен. Има всички функции, които исках.

casparcho, запомнила съм те от други теми да даваш съвети странни съвети и да да правиш смешни сравнения - по-добре било пералня Беко пред Бош Rolling Eyes или все тая било фурна Нео или фурна АЕГ Stop
Не знаеш човека насреща, който пита за съвет, дали готви много, може тази функция "две тави у фурната едновременно" да му е много удобна. Това, че у вас не се ползва, не значи, че е безсмислено.

Би ли споделила от къде купихте Миелето ? Аз се намирам принципно в София.

# 88
  • София
Jáne, това, което разправяш, е някакъв ужас ooooh!
имам подозрения, че става дума за Техномаркет, и имам подозрения, че това е схема за пробутване на уреди с дефекти на редовни цени. Използват това, че повечето хора са на зор с уреда и не им се чака, както при вас. Аз бих те посъветвала да пуснеш жалба в КЗП, или поне да ги заплашиш, че ще пуснеш жалба.

Ние си взехме Miele фурна с плот (бяла) за 550 лв. Няма никъде драскотина, който я е ползвал, е бил много внимателен. Има всички функции, които исках.

Би ли споделила от къде купихте Миелето ? Аз се намирам принципно в София.
Извинявам се за късния отговор, ето сайта на фирмата линк Намират се някъде на ботевградско шосе.  Peace

# 89
Здравейте момичета,
и аз имам същата главоблъсканица  newsm78 - каква фурна да си вземам
първоначално бях писала тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=690008.msg23995933#msg23995933
но сега като намерих тази тема въпроса ми е по подходящ за коментари и мнения тук.
И пак да попитам някой да ползва или да има наблюдения за Pyramis Simple Smile
А и друг важен въпрос; от къде да НЕ си купувам техника ?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт