Избор на фурна за вграждане

• 74 199
  • 106
  •   1
Отговори
# 30
Хулиганка, изборът ти, от моя гледна точка, е много добър. Самопочистването е незаменимо улеснение  Simple Smile Пожелавам ти късмет, и дано не се налага да се обръщаш към мен за професионална помощ Simple Smile

# 31
Хулиганка, изборът ти, от моя гледна точка, е много добър. Самопочистването е незаменимо улеснение  Simple Smile Пожелавам ти късмет, и дано не се налага да се обръщаш към мен за професионална помощ Simple Smile
Силно се надявам и си го пожелавам  Laughing Благодаря, мамавили    bouquet

# 32
Дефект няма, няма и го грила. Това изобщо не ме притеснява

Супер за какво говорим

# 33
  • В реалността
Здравейте момичета. Дълго четох и избирах фурна и накрая се спрях на Електролукс. Преди няколко дни си взехме с каталитичните панели - бяха на промоция. Когато я разпечатахме у нас видях, че е дерната отгоре на предния панел. Под стиропора, няма как да е получено при транспортиране, сигурна съм, че още от доставчика е тръгнала така. Приятелка ми уреди замяна, уж щяха да носят новата в къщи да я огледам пред тях и да си вземат старата. Но после решили, докато мъжо е в магазина да я огледа и вечерта да ни ги сменят. Носят новата и моя ми сервира новината, че и тази имала леко одраскано, но понеже било по-малко от предната не повдигнал въпроса. Ей тука вече нервите ми не издържаха. Като я погледнах - одрасканото не само че беше по-голямо, но и беше на място, където със сигурност щеше да се "уголеми". А като я отворих преживях още по-голям ужас. Каталитичните панели - яко надрани, на места липсва покритие. Довечера ще ходя да оглеждам и мострата. Дано вече се сдобием с читава фурна.
Изписах всичко това, за да разбера някой друг попадал ли е на подобни проблеми или аз наистина съм голям карък.

# 34
  • София
не казваш къде/откъде сте я взели? сайт или магазин?

# 35
  • В реалността
Не знам дали е удачно да пиша. Магазин /от големите вериги/ - Техно*****. В случая едва ли има значение, но ако искате ще споделя. Личи си, че не са транспортни дефекти - магазина няма вина. Фурните си бяха и двата пъти с оригиналния дебел найлон опаковани - не може да са отваряни след излизането им от завода.

# 36
Дефект няма, няма и го грила. Това изобщо не ме притеснява

Супер за какво говорим

Кики, мен ли си цитирала, че не разбрах? И въпроса ти не разбирам? Ако се възмущаваш на това, че на фурната и няма грила-обяснила съм защо не ме притеснява липсата му. Не го ползвам Hug Супер доволна съм фурната си, от цена, от студеното и външно стъкло, от това, че при мен няма - чакай да пусна фурната да загрява. Това ми е трета печка- несравнима е. Цената на която я взех също е повече от прилична, предвид марката й.  Hug

# 37
Здравейте момичета. Дълго четох и избирах фурна и накрая се спрях на Електролукс. Преди няколко дни си взехме с каталитичните панели - бяха на промоция. Когато я разпечатахме у нас видях, че е дерната отгоре на предния панел. Под стиропора, няма как да е получено при транспортиране, сигурна съм, че още от доставчика е тръгнала така. Приятелка ми уреди замяна, уж щяха да носят новата в къщи да я огледам пред тях и да си вземат старата. Но после решили, докато мъжо е в магазина да я огледа и вечерта да ни ги сменят. Носят новата и моя ми сервира новината, че и тази имала леко одраскано, но понеже било по-малко от предната не повдигнал въпроса. Ей тука вече нервите ми не издържаха. Като я погледнах - одрасканото не само че беше по-голямо, но и беше на място, където със сигурност щеше да се "уголеми". А като я отворих преживях още по-голям ужас. Каталитичните панели - яко надрани, на места липсва покритие. Довечера ще ходя да оглеждам и мострата. Дано вече се сдобием с читава фурна.
Изписах всичко това, за да разбера някой друг попадал ли е на подобни проблеми или аз наистина съм голям карък.

Jáne, ама че неприятна случка  #Crazy принципно няма ли възможност фурната да се огледа още в магазина?  newsm78

# 38
  • София
направо ужас!
аз си взех печка втора употреба и да ви кажа, няма никакви следи от употреба, а какво говорим за чисто нова фурна ooooh!
щом магазинът няма никаква вина, да ти я сменят - при положение, че си плащаш като поп за чисто нов уред, не те вълнува в кой точно етап на транспорта са се появили тези дефекти; връщай и не давай да ви баламосват Naughty
стискам палци да ви сменят фурната успешно Hug

# 39
  • София
Неприятен случай, на твое място и моите нерви нямаше да издържат, още повече че се случва за втори път Close Все пак вярвам (и се надявам), че щом е магазин от големите вериги, няма да има проблем с връщането и възстановяването на сумата. Би трябвало тези да ги пуснат като уреди с транспортни дефекти и на доста по-ниска цена. Моята фурна беше мостра и последна бройка, съответно с някакво намаление и въпреки, че беше с безупречен външен вид (оставиха ме да си я огледам подробно), ми свалиха още малко от цената.
Тези дни ми предстои купуването на хладилник, мислех да пообиколя точно тези вериги, че има повече избор (търся до определена ширина и височина). Явно трябва да си отварям очите на 4  Whistling

# 40
ето и малко съвети от мен ....по възможност не взимайте фурни с електронни дисплей...управлението е много много скъпо за поддръжка и върши абсолютно една и съща работа...единствено че имат таймер за изключване..но и обикновените имат...един ремонт след гаранционен е равен на нова фурна..тези с 2 вентилатора които можете да готвите 2-е различни ястия...е пълна глупост моята е такава никога тази функция не сме я ползвали....а струваше преди 5-6 месеца 1200 лв последен модел Самсунг...ако мога да върна времето назад...едва ли бих я взел въпреки че ми харесва..върши едно и също с фурната на мои приятели и то тяхната струва 400 лв ...за стъклото ..почти всички са двойни ..моята никога не е топло външното стъкло колкото и да е работила...фурна за 800-1200 лв...с гаранция 2 години...след тези 2 може да се наложи да я изхвърлите защото се прецакал един диод за 5 стотинки но ви казват от сервиза трябва нова платка 200-300 лв..а нова нормална фурна пак с 2 г гаранция е 400-500, а предполагам на никой не му се дават пари за 2г фурна..все пак нормално да се ползва 3-4-5 години...лично при мен развали ли се извън гаранция ще я изхвърля и нова....да дам 100-200 лв за ремонт който може да се повтори след 10 дни или след 100 дни ...логика няма.,...извода е колкото се може по малко електроника,дисплеи и газариии....въпреки че всичките ми уреди са такива...няма да повторя...всичките ми познати изгърмяха и парите отидоха в боклука..хладилника беко на родителите ми е БЕКО 12-13г не се чува как работи не е мръднал..моя 1600лв АЕГ бръмчи трещи награжда лед, размразявания...в чудо се видях

# 41
  • В реалността
Добро утро.
Снощи ходихме да гледам мострата, но вече беше купена! Това - един ден след приключване на промоцията - малко е странно, но аз вече и под вола търся теле. Беше налична само тази, която върнахме първа. Отношението на продавач-консултантите и други от персонала просто не е за коментиране. Един от тях се опита да ме убеди, че след първото готвене вътре панелите щели да се надерат така. И това при положение, че си има телескопична система и както и да ги дърпах тавите вътре, не успях да докосна панелите. И все пак не съм тръгнала за фурна, която изглежда като вече ползвана! Другите им изказвания ще си ги спестя. Но се съмнявам някои от тях да се съгласи да си купи надраскан уред за тази цена, ако има възможност да го смени.
Иначе управителя беше повече от учтив и разбран - той поне изслуша аргументите ми, защо не искам уред, който е надраскан, колкото и малко да е според тях, колкото и на скрито място да е. Имам си един хладилник в къщи, при който от много малка точица в момента има около 20 см излюспена боя и ръжда. Човека ни предложи, както и първия път, или да ни върне част от сумата или да чакаме да докарат друга. Но понеже вече не знам каква ще е следващата, която докарат и не ми се влиза повече в този магазин /заради обслужващия персонал/ предпочетох първия вариант. Сега ще търся някаква термоустойчива боя да запечатаме мястото, за да не се "уголеми". Някой ако е срещал, моля да сподели.

направо ужас!
аз си взех печка втора употреба и да ви кажа, няма никакви следи от употреба, а какво говорим за чисто нова фурна ooooh!

И ние като решихме, че ще купуваме първо обиколихме магазините за уреди с транспортни дефекти. Ами да ви кажа - фурна на Сименс с редовна цена около 1200 лв заради одраскано да кажем двойно по-голямо място от тази, струваше 750 лв.

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 08:57 от Jáne ღ

# 42
  • Варна.....
Моята фурна е Scholtes с пиролиза. купувала съм я от магазин за транспортни дефекти. Дефект няма, няма и го грила. Това изобщо не ме притеснява, защото предната ми фурма беше с грил, който ползвах само веднъж. Като видях как се мята мазнината от въртящото се пиле, ми се отщя да го ползвам втори път.
Та по въпроса за пиролизата какво ми обясниха. Любезно ме посъветваха да  не я ползвам, защото във фурната се развивала температура от 500 градуса, при което уплатнението изгаряло с времето. Не мисля, че отсъствието на пиролиза е проблем, ако след като изстине фурната се напръска с обезмалител и се избърше с микрофибърна кърпа. Друга идея - тавичка с вода във фурната на най-висока температура, след това избърсване. Още не ми се е налагало да пъхам тава с вода и след това да бърша. Просто избърсвам лед всяко готвене.
Успех в избора   chef

Надявам се тогава да се включи някой, който ползва пиролиза от повечко време  Rolling Eyes
Точно Scholtes  е моята фурна. Ползвам я от 5,5 години. Ползвам и пиролизата- е няма такова удобство- пускам и си лягам, като тя сама ми "казва" кога е замърсена, както и препоръчителната степен на пиролиза. Сутринта имам само да забърша с влажна кърпичка пепелта, която е останала.
Очевидно са купени от един и същи магазин с гореописаната, но на мен подобно "напътствие" момчетата не са ми давали.
Jáne ღ, защо не погледнеш с транспортни дефекти- доста уреди имам купувани, и за сметка на транспортният дефект, получавам уред с по- добри функции.

# 43
Моята фурна е Scholtes с пиролиза. купувала съм я от магазин за транспортни дефекти. Дефект няма, няма и го грила. Това изобщо не ме притеснява, защото предната ми фурма беше с грил, който ползвах само веднъж. Като видях как се мята мазнината от въртящото се пиле, ми се отщя да го ползвам втори път.
Та по въпроса за пиролизата какво ми обясниха. Любезно ме посъветваха да  не я ползвам, защото във фурната се развивала температура от 500 градуса, при което уплатнението изгаряло с времето. Не мисля, че отсъствието на пиролиза е проблем, ако след като изстине фурната се напръска с обезмалител и се избърше с микрофибърна кърпа. Друга идея - тавичка с вода във фурната на най-висока температура, след това избърсване. Още не ми се е налагало да пъхам тава с вода и след това да бърша. Просто избърсвам лед всяко готвене.
Успех в избора   chef

Надявам се тогава да се включи някой, който ползва пиролиза от повечко време  Rolling Eyes
Точно Scholtes  е моята фурна. Ползвам я от 5,5 години. Ползвам и пиролизата- е няма такова удобство- пускам и си лягам, като тя сама ми "казва" кога е замърсена, както и препоръчителната степен на пиролиза. Сутринта имам само да забърша с влажна кърпичка пепелта, която е останала.
Очевидно са купени от един и същи магазин с гореописаната, но на мен подобно "напътствие" момчетата не са ми давали.
Jáne ღ, защо не погледнеш с транспортни дефекти- доста уреди имам купувани, и за сметка на транспортният дефект, получавам уред с по- добри функции.

таис, а когато пускаш пиролизата забелязала ли си дали шкафовете в съседство с фурната не се нагряват повече и изобщо дали има нужда съседните шкафове да имат някаква изолация, заради развиващата се температура?   bouquet

# 44
  • София
Jáne, това, което разправяш, е някакъв ужас ooooh!
имам подозрения, че става дума за Техномаркет, и имам подозрения, че това е схема за пробутване на уреди с дефекти на редовни цени. Използват това, че повечето хора са на зор с уреда и не им се чака, както при вас. Аз бих те посъветвала да пуснеш жалба в КЗП, или поне да ги заплашиш, че ще пуснеш жалба.

Ние си взехме Miele фурна с плот (бяла) за 550 лв. Няма никъде драскотина, който я е ползвал, е бил много внимателен. Има всички функции, които исках.

casparcho, запомнила съм те от други теми да даваш съвети странни съвети и да да правиш смешни сравнения - по-добре било пералня Беко пред Бош Rolling Eyes или все тая било фурна Нео или фурна АЕГ Stop
Не знаеш човека насреща, който пита за съвет, дали готви много, може тази функция "две тави у фурната едновременно" да му е много удобна. Това, че у вас не се ползва, не значи, че е безсмислено.

Общи условия

Активация на акаунт