Отговори
# 255
Благодаря за отговорите! На 25 г. съм и винаги съм била слаба, даже прекалено слаба и сега ми е много странно как така изведнъж се появи корем и няколко кг отгоре. Имах консултация с гастроентеролог-каза ми, че имам синдром на раздразненото дебело черво и че се получава от стрес и ми изписа пробиотик. Имах консултация и с ендокринолог-тя каза, че няма проблем, но мен това FSH ме притеснява. Силно намалих цигарите-само понякога пуша по 1-2-може ли да е от това? Другия вариант, който си мислех, е че постоянно получавам хронични цистити и през месец два съм на антибиотик-дали и това оказва влияние върху напълняването и подуването на корема. А и още един въпрос каква е горната граница на FSH, че на различните места пише различно и върху какво влияе той? Мерси, още веднъж

# 256
момичета , кажете какво мислите за моите резултати ,чак след няколко дни съм на преглед , освен това лекарката която ми ги назначи е супер дръпната и крива  ooooh!

Име на теста (изследването)   Резултат   Единици   Референтни граници
Anti TPO   22.9   IU/mL   < 12.00 IU/mL
FT4+TSH   *   Профил   Виж по-долу
FT 4   15.30   pmol/l   9.15 - 23.86
TSH   2.41   mU/l   0.35 - 5.00

аз нищо не разбирам от тези неща какво е това Anti TPO тази завишена стойност 22.9 опасна ли е и как се сваля . Sad

Изкарахте ми акъла с това хашимото 2 дни го чета, имам час за ендокринолог чак след месец и то платено...

# 257
Алисия, ето един линк за ФСХ - Спокойно, това е динамичен хормон, на всеки цикъл може да е различен, а и при теб е в референтните стойности  Peace

# 258
yasmina не съм имала за цел да те плаша  Rolling Eyes, спокойно Хашимото не е толкова страшно Stop  приемат се лекарства за поддържане нормалната функция на жлезата, ходи се редовно на лекар и това е.

# 259
Алисия, ето един линк за ФСХ - Спокойно, това е динамичен хормон, на всеки цикъл може да е различен, а и при теб е в референтните стойности  Peace
Благодаря за успокоението! Аз май си падам леко хипохондричка, но пък искаме да имаме скоро бебе и тепърва се сблъсквам с тези неща.

# 260
Не се тревожи, успех Simple Smile

# 261
Многоооо ме притеснява  "4-андростендион",на 21 год съм и ми пуснаха тези хормони, защото цикъла ми е страшно нередовен и много често дори ми пропуска!!!  Излседвала съм ги на 3-ти ден
Здравей!
Извинявай че се намесвам, а ТСХ (TSH) изследвала ли си? Peace

Да ето го - мисля че  е в норма
TSH         3.13        mIU/ml      0.27-4.20
 Утре съм на гинеколог и на ендокринолог- дано всичко е наред
В норма е стига да не целиш забременяване или да не си бременна?!
По-горе са писали колко трябва да е при забременяване. Хубаво е да следиш по принцип тсх, а колко често може да питаш ендокринолога си.
Успех и дано всичко е наред при теб. Peace
Пиши какво е станало като мине прегледа.  bouquet

# 262
А когато е повишен андростендиона какво означава, питам чисто образователно , че се зачетох в темата.

# 263
А когато е повишен андростендиона какво означава, питам чисто образователно , че се зачетох в темата.
Работата на андростендиона е да повишава нивото на тестостерона в кръвта.
http://www.fitnes-bg.com/%D4%E8%F2%ED%E5%F1/%CC%E5%E4%E8%EA%E0%E … E%ED_20070819432/

http://www.puls.bg/diagnostic/laboratory/laboratory_76.html

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=392621.0
 Peace

# 264
Многоооо ме притеснява  "4-андростендион",на 21 год съм и ми пуснаха тези хормони, защото цикъла ми е страшно нередовен и много често дори ми пропуска!!!  Излседвала съм ги на 3-ти ден
Здравей!
Извинявай че се намесвам, а ТСХ (TSH) изследвала ли си? Peace

Да ето го - мисля че  е в норма
TSH         3.13        mIU/ml      0.27-4.20
 Утре съм на гинеколог и на ендокринолог- дано всичко е наред
В норма е стига да не целиш забременяване или да не си бременна?!
По-горе са писали колко трябва да е при забременяване. Хубаво е да следиш по принцип тсх, а колко често може да питаш ендокринолога си.
Успех и дано всичко е наред при теб. Peace
Пиши какво е станало като мине прегледа.  bouquet
Здрастии ендокриноложката ми, ми назначи Инофолик + Сиофор да пия 6 месеца. Но нищо не ми каза, гледаха ме на УЗ и нямам кисти. След като ги спра пак ще ходя да ми пусне ТАТ и МАТ ( но не ми обясни какви са тези изследвания и защо трябва да ги правя ) Не съм бременна, но след 1 годинка мисля да правим опити.. дано всичко да е наред тогава  Rolling Eyes

# 265
Здравейте, ще ви бъда много благодарна ако дадете коментар на моите резултати. Правени са на 24ти ден след О, която е засечена само с тест.

Пролактин: 234,7 mLU/I при референтни стойности Ж (127 - 637)
Прогестерон: 99,34 nmol/I при референтни стойности Ж (лут. 53 - 86)

Чудя се този прогестерон извън горната граници дали е сигнал за проблем. Може би трябва да добавя, че това ми е първия месец след 3-месечен прием на противозачатъчни, поради нисък прогестерон, и също така, че пия чай от бял равнец от няколко месеца по 500 мл. на ден.

Благодаря ви.

# 266
хах, не на 24 ден след О, а на 24 ден от МЦ. Съжалявам за объркването!

# 267
  • София
Здравейте, ще ви бъда много благодарна ако дадете коментар на моите резултати. Правени са на 24ти ден след О, която е засечена само с тест.

Пролактин: 234,7 mLU/I при референтни стойности Ж (127 - 637)
Прогестерон: 99,34 nmol/I при референтни стойности Ж (лут. 53 - 86)

Чудя се този прогестерон извън горната граници дали е сигнал за проблем. Може би трябва да добавя, че това ми е първия месец след 3-месечен прием на противозачатъчни, поради нисък прогестерон, и също така, че пия чай от бял равнец от няколко месеца по 500 мл. на ден.

Благодаря ви.

Супер са.
Високите нива на Прогестерона не са проблем.
Стискам палци да е станало  Simple Smile / с този хубав прогестерон.../

# 268
  bouquetСъншайн
mibobo то наистина толкова много е изписано в форума за това че едва ли не всеки 5 -ти го има

# 269

[/quote]

Супер са.
Високите нива на Прогестерона не са проблем.
Стискам палци да е станало  Simple Smile / с този хубав прогестерон.../
[/quote]

Grinning Благодаря Денис  bouquet
За ставането - надали, но важното е, че прогестерона се е повлиял. Дано така да се задържи. Благодаря още веднъж.

Общи условия

Активация на акаунт