Ирландия - пета тема

• 36 463
  • 734
  •   1
Отговори
# 165

Джу, какво стана с другата работа?

О, бачкам си, то и тя е парт тайм.
И на доста места ходя да чистя, и изобщо...  Crazy Laughing
А-а-а ясно! Само да дойде някой после да се оплаче, че няма работа!  Laughing

# 166
Честито за работата.

В България е доста по - страшно това с училището. По мое време също си беше вече доста зле ама пак имахме някакво уважение. Сега е тотална пародия на образование.

Вина за мен обаче имат и родителите. Не може дете на 11 години да сменява всяка година телефона и то с по - скъпи от моя. То това е и най - малкото де.

Относно работата. В цяла Европа е зле положението. Просто наистина нещата са  много  трагични и за съжаление това ще се влошава още преди да се подобри.  За  разлика от САЩ  в Европа не оставиха виновните банки да си понесат последствията ( да фалират)  и не се взимат адекватните мерки. Вместо това рефинансират банките с пари от данъци, а те си събират и лихвите от хората. Демек един пъ ти обират лихвите (ако си теглил кредит), а после и от твоите данъци биват спасени щото да си раздават заплати.

Аз понеже  от 2 години почти съм без работа ( оставих си заведението) и се занимавам с форекс пазара та ги гледам малко или много нещата

# 167
# 168
Офффф, за кво им чета глупостите - само да се ядосвам?!  Twisted Evil Crossing Arms

Цитат
...Child benefit is a universal welfare payment to all families with children, regardless of their financial circumstances...

Не ги е срам! #2gunfire
Направо избеснявам, като прочета ей такива изхвърляния!  #2gunfire

# 169
  • Cavan, Ireland
Ауууу изписали сте света  Crossing Arms

Джу, честита работа  Hug

Аз нещо ми е депресивно от времето, пък и си имам още проблеми с пустите ръце, четвъртък почвам физиотерапия, да видим какво ще стане...почнах и парното да пускам...отвратително време...мен последните няколко дни всичко ми е отвратително и ме дразни де...добре, че имам търпелив и добър мъж  Confused

# 170
Дзак, а ти всъщност диагноза имаш ли за тия твоите ръчонки, дето те тормозят?  newsm78

П.С. Бе кво кво е това шише, дето ми се мандахерца по екрана, та ме дразни?!  Shocked
Вие виждате ли го?

# 171
  • England
Здравейте отново!Отдавна не съм писала,но четях редовно и получих много полезна информация от вашите теми,за което ви благодаря.А сега да се похваля:на 19 октомври пристигаме в Дъблин цялото семейство.Квартирата ще ни е уредена предварително от един наш приятял,който вече е там,работа ще търсим на място.Само не ми е много ясно как става записването на децата на училище и то при вече започнала учебна година.Какви документи ще ми искат и точно къде трябва да отида-в конкретното училище или в някаква институция?Веднага след пристигането ни ли трябва да ги запиша или мога да ги оставя в къщи за 2-3 седмици,докато започнем работа?Гледам,че повече обсъждате градините и първокласниците,но ако някоя от вас има по-големи деца,моля да ми помогне с инфо.Моите деца са на 8 и 13 години.За Англия знам,че искат доказателство за адрес и актовете за раждане на децата само преведени,без да са легализирани,дали и в Ирландия ще е достатъчно това?

# 172
Dzak,  Hug излизай от дупката!  Hug  Hug Какво ти има на ръцете? Дано физиотерапията да даде резултат. Почивай до колкото е възможно.

Джу, какво стана с детските?
Роси и ти май чакаше...Имате ли някакъв отговор?

Джу, при мен няма шише. newsm78

# 173
Prid, здравей и добре дошла в темата отново.
Моите деца са по- големи и ще ти кажа какво направих аз.
Отидох в училището и говорих с директора.
Той е много готин човек.
Та, каза ми, че за да запишат децата, трябва да попълним формуляри + акт за раждане (преведен и легализиран) + PPS номер, но няма проблем да ни изчакат няколко дни, докато станат готови PPSите.
Прецени си в кой клас ще ги запишеш, според нивото на английския им.
Ако се сетиш друго, питай. Wink

Лем, при мен се веят нЕкви витамини по екрана.
С детските нищо.
Още чакам, направо нямам думи!

Последна редакция: ср, 03 окт 2012, 00:28 от Джуличка

# 174
Дзак, кажи симптомите, да видя да не е това, заради което аз пообикалях по изследвания. Ако е.. бих могъл, да снеса инфо.

# 175
  • England
Джуличка,благодаря за бързия отговор.Не знаех,че мога да избирам в кой клас да ги запиша,мислех,че е според възрастта.

# 176
Prid, имах предвид, че ако децата са започнали в трети и шести клас в България в момента, не е задължително да са в трети и шести и тук.
Тоест, ако там са били в пети и са го завършили, може да го повторят тук, ако ти прецениш, за да не им се налага хем да учат нов език, хем нови неща.
Аз така направих с моите деца и не съжалявам.
Не си представям как бих пуснала особено каката в Секъндарито без английски. Sad

Между другото как да те наричаме, че това Prid ми е някак странно?  Rolling Eyes

# 177
Здравей,  prid  и честито!   bouquet

Ще ти кажа как стана при нас, което не значи че навсякъде е така. Ние дойдохме през лятото така че хванахме началото на учебната година нормално. Записването става директно в избраното от вас училище. Акт за раждане не помня да са ни искали, но искаха ППС номер, адрес и пари. За ППС чакахме около 10 дни. Щом едното ви дете е на 13, то ще трябва да го запишете в Secondary school, a по-малкото в primary school. Има голяма вероятност да ви откажат в някое от училищата поради липса на места. Наши приятели така са ги отрязали навремето като са дошли, но докато се освободи място в училището, са идвали преподаватели в тях за да не изостава детето още повече. Не твърдя обаче, че това е повсеместна практика.  Peace
Актовете за раждане обаче ще ви трябват когато кандидатствате за детски. Моите бяха и легализирани, така че не знам дали е достатъчно само с преведени. Да кажат и другите момичета.

Допълвам: нашият син беше за седми клас и го записахме в 7. Мъжът ми питал дали трябва да повтаря, и му казали че не е нужно. Но той беше с много добър английски и нямаше никакви проблеми.
Иначе аз бях превела дори и свидетелството  му за завършен 6-ти клас, ама тук никой не ми го иска.

Джу, едно по едно!  Peace Дано скоро и с това да се похвалиш.  Peace и ние доста почакахме.
За мен пък няма витамини Crossing Arms

Последна редакция: ср, 03 окт 2012, 00:55 от Lemon grass

# 178
Хихи, писали сме заедно с Лем.
Точно това имах предвид - че НЕ е задължително детето да отиде директно в Секъндари Скул.
Дори лично познавам ирландки, които умишлено са оставили децата си да повтарят, за да не ги пускат прекалено рано в Секъндари.
PPSите на децата вече се вадят за един ден, на следващия са готови, а ако е събота или неделя - в понеделник.

П.С. Лем, да, съгласна съм с теб, за това казах, че нивото на английски е определящо. Wink

Последна редакция: ср, 03 окт 2012, 00:58 от Джуличка

# 179
  • Cavan, Ireland
Ама вие наистина пишете много не си играете  Mr. Green

Излизане от дупката ще има, както винаги, нещо се скапвам понякога...случва се

Благодаря ви  Hug

Джу ти с твойте бутилки.... Laughing аз не виждам нищо

Диагноза на първо четене carpal tunnel syndrome, повече тестове в четвъртък, физиотерапия трябва да помогне, ако не помогне, ще му мисля, опциите са инжекции със стероиди или операция, не ми е много ясно за какво става дума, нерв на китката е засегнат по няккакъв начин, не мога да спя през нощта защото имам болки в дланта и подлакътната част на ръката и изтръпване он/офф....ей старост нерадост дет'се вика

Добре дошли на новите и късмет!

Общи условия

Активация на акаунт